Debutant avgjorde for Lyn

Lyns Endre Knudsen ble matchvinner for andre gang på fire dager borte mot Start.

Lyns matchvinner Endre Knudsen

Lyns matchvinner Endre Knudsen

Foto: Schrøder,Tor Erik / SCANPIX

Han scoret kampens eneste mål borte mot Start da Lyn vant 1-0 på Kristiansand Stadion.

 

NRKSport.no fulgte kampen

Start sto med tre strake tap før dagens kamp mot Lyn. Men med Fredrik Strømstad tilbake på midtbanen var det håp i sørlandsbyen.

Og det var Start som var det beste laget på Sør Arena i dag. Etter en jevn første omgang tok hjemmelaget over kampen og produserte flere store målsjanser.

Men Lyn viste nok en gang at man ikke trenger å være det beste laget for å vinne fotballkamper.

Eliteseriedebutant, Endre Knudsen, fikk æren av å stjele alle poengene fra Start med en kontrollert avslutning like før slutt.

Fire strake tap

Med 0-1 tap i dag gikk de gulkledte fra Kristiansand på sitt fjerde strake tap.

Stig Inge Bjørnebye prøvde å trekke frem den spillemessige formstigningen de har hatt, men klarte likevel ikke skjule skuffelsen etter Lyns poengran på Sør Arena.

God Valencia

Fredrik Strømstad var tilbake etter skade og leverte en god kamp sentralt på Starts midtbane. Men det var høyreside til Start som stod fram som det fremste angrepsvåpenet i dag.

Christer Kleiven og Alex Valencia fungerte strålende og kom til innlegg gang på gang. Sistnevnte hadde også flere skudd på mål var banens beste på Sør Arena i dag.

Det skal sies at Ståle Stensaas’ dårlige innsats på bortelagets venstreback gjorde det litt enklere for Valencia & co.

Edu i form

Lyn er i form og har vunnet tre av de siste fire kampene. Noe av suksessen er det midtbanen til Lyn som skal ha æren for.

 Starts Atle Roar Håland og Lyns Edu i duell.

Starts Atle Roar Håland og Lyns Edu i duell.

Foto: Schrøder,Tor Erik / SCANPIX

Men det er først og fremst Edu som er oslolagets angrep. Nigerianeren er involvert i alt de foretar seg framover på banen. Det samme var tilfellet i forrige runde da Lyns juvel senket RBK alene.

Bra for Lyn så lenge han blir i klubben, men kan gå på en smell når Edu går til en klubb i utlandet. Noe han helt sikkert kommer til å gjøre. Da er de avhengige av utvikling av talenter.

Og selv om dagens matchvinner er 18 år og lovende er han ikke klar for å fylle tomrommet Edu vil etterlate seg.

 

Fotball

Oppsummert

 • Klokken 17.30: Brann-styret møter pressen om nachspielskandalen.
 • Gir seg som Bryne-trenar

  Etter tre år i Bryne FK har trenar Jan Halvor Halvorsen no gitt beskjed om at han vil gi seg etter sesongen, det melder klubben i dag. Styret og dagleg leiar jobbar no med å finne ein ny hovudtrenar. Bryne ligg per nå på ein 14.-plass på tabellen i Obosligaen.

  Jan Halvor Halvorsen
  Foto: Arild Eskeland / NRK
 • Coman hjarteoperert

  Kingsley Coman er blitt operert for problem med hjarterytmen. Den franske Bayern München-vingen blir truleg berre ute i to veker.

  Coman blei bytta inn i Bayerns 3-0-siger over Barcelona i meisterligaen onsdag. Dagen etter blei han operert, og klubben hans opplyser at alt gjekk som det skulle.

  – Han har eit lite problem med hjarterytmen. Han har det veldig bra og har litt smerte ved såret. Når såret er grodd, vil han begynne med å trene seg opp igjen. Det vil ikkje ta meir enn ti dagar til to veker før han er tilbake i full trening, sa Bayern-trenar Julian Nagelsmann på ein pressekonferanse fredag.

  Bundesliga - Bayern Munich v Borussia Moenchengladbach
  Foto: Christof Stache / Reuters
 • Bryne-trener ferdig etter sesongen

  Jan Halvor Halvorsen gir seg som Brynes hovedtrener etter sesongen. 1.-divisjonsklubben opplyste om den kommende avgangen fredag. 58-åringen ledet klubben opp til 1. divisjon i fjor og har vært i rogalandsklubben siden oktober 2018.

  Jan Halvor Halvorsen
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB
 • Mener lønnstilbud er et PR-stønt

  Tilbudet om lik lønn for USAs herre- og kvinnelandslagsspillere i fotball, er et PR-stønt, mener kvinnenes spillerorganisasjon USWNTPA.

  Uttalelsen kommer etter at USAs fotballforbund (USSF) sa at det i framtiden skal være like lønnsvilkår for begge seniorlandslagene.

  De kvinnelige landslagsspillerne saksøkte USSF i mars 2019 med påstand om at de ikke fikk rettferdige lønnsbetingelser sammenlignet med landslaget for menn. Men lønnskravet på 66 millioner dollar ble i mai avvist av en føderal dommer.

  Kvinnene er regjerende verdensmester og tok bronse i OL i Tokyo, mens mennene ikke greide å kvalifisere seg til VM i 2018.

  USAs kvinnelandslag i fotball
  Foto: Alessandra Tarantino / AP
World Cup - UEFA Qualifiers - Group I - Hungary v England
Sverige
Ronaldo