Hopp til innhold

Alle tre tror de blir seriemestere

Strømsgodset, Brann og Rosenborg har en ting til felles: En trener som tror han vil lede eget lag til topps i eliteserien i 2014.

Norling, Deila, Hansen

Ronny Deila vil forsvare fjorårets seriegull. Rikard Norling vil ta med seg suksessen fra Sverige og hente gullet hjem til Bergen. Og Per Joar Hansen vil ha revansje fra fjoråret da tittelen røk med ett fattig poeng. Optimismen råder blant trenerprofilene like før seriestart.

– Hvem som vinner gull? Jeg må svare Brann på det spørsmålet, sier Branns nyansatte trener Rikard Norling (42) til NRK.no.

Norling

Rikard Norling ledet Malmö til topps i Allsvenskan forrige sesong. Målet er å ta en ny tittel i Norge.

Foto: Drago Prvulovic / NTB scanpix

Den 42 år gamle svenske suksesstreneren har brakt ny entusiasme til Bergen. Planen er å gjøre med Brann som han gjorde med Malmö i fjor - sørge for elleville jubelscener når dommeren blåser i fløyta for siste gang.

Det til tross for at de fleste holder Rosenborg, Molde og Strømsgodset som de største favorittene. NRK-sporten tipper Brann nede på en 6.-plass.

– Jeg ser på mitt eget lag og misunner ingen andre klubber. Jeg har med fantastiske spillere å gjøre og en fantastisk klubb med sine supportere, sier Norling.

 • Hvem tror du vinner eliteserien 2014? Si din mening i kommentarfeltet nederst i saken!

Revansjelystne trøndere

Han er imidlertid ikke alene om å være offensiv før sesongstarten. Rosenborg-trener Per Joar Hansen er helt klar på at hans lag er favoritt til å vinne serien.

– Målet er å kjempe om gull - selvfølgelig! Sjansene for gull er naturligvis gode. Etter å ha tapt serien med ett poeng i fjor er revansjelysten stor og motivasjonen enorm, sier «Perry».

– Vi er bedre i år enn i fjor. Vår største styrke er alle matchvinnerne i laget. Det kan bli avgjørende, sier RBK-treneren.

– Målet er som drømmen

10. november klokka 19.00 - idet den siste omgangen i 2013-sesongen ble sparket i gang - ledet Rosenborg serien.

45 minutter senere hadde Strømsgodset gått fra 0-0 mot Haugesund til 4-0-seier. Dermed vant de også serien poenget foran Rosenborg.

– Vi drømmer om å vinne serien. Og det er også målet vårt: Å vinne gull igjen, sier Strømsgodset-trener Ronny Deila.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Per Joar Hansen Ronny Deila

Per Joar Hansen og Ronny Deila møtes til gullduell også i 2014. I fjor gikk Godset-treneren seirende ut av duellen.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Han mener at Godset er svekket fra forrige sesong etter å ha mistet Stefan Johansen og Ola Kamara.

Deila tror imidlertid at nyervervelser som Fransisco Junior, Patrick Olsen - i tillegg til returnerte Mohammed Abu - kan gjøre laget bedre på sikt.

– Må jeg velgen én gullfavoritt, må det bli Godset. Jeg håper og tror at vi vinner serien, sier Deila.

– Fornøyd med 4.-plass

Tor Ole Skullerud

Molde står med to seriegull og en cuptittel de siste tre sesongene. Tor Ole Skullerud, som tok over klubben i vinter etter Ole Gunnar Solskjær, vil imidlertid ikke være med på at Molde er en stor gullkandidat.

Foto: Nilsen, Per Tormod / NTB scanpix

En som langt fra er så selvsikker som sine trenerkolleger er Moldes nye trener Tor Ole Skullerud.

Til tross for store signeringer som Björn Bergmann Sigurdarson, Harmeet Singh og Mohamed Elyounoussi, holder den tidligere U21-treneren Rosenborg og Strømsgodset som de soleklare favoritter.

– Vi ønsker å være en kandidat oppe på tabellen. Hva det ender i av sluttplassering, det tipper jeg ikke på, sier Skullerud.

Er medalje målet?

Det kan det godt bli. Om vi blir nummer fire, kan det godt hende vi er fornøyde med det også. Det får tiden vise, sier «Toro».

Om sesongen likevel skulle ende med gull, er det ikke Molde-treneren imot.

– Da har vi hatt flyt. Og så har vi fått til mye av det vi har trent på i vinter, sier Skullerud.

 • Hvem tror du vinner eliteserien 2014? Si din mening i kommentarfeltet under!

Fotball

 • Nederlandsk storkamp ble avbrutt etter skandalescener – skal fullføres for tomme tribuner

  De resterende 35 minuttene av søndagens storkamp i nederlandsk fotball mellom Ajax og Feyenoord skal spilles bak lukkede dører kommende onsdag.

  Det opplyser fotballforbundet i Nederland mandag.

  Søndagens oppgjør ble avbrutt tidlig i annen omgang fordi det ble kastet bluss på banen. Da ledet Feyenoord 3-0, og sinte Ajax-tilskuere sto bak uroen på tribunene. Tidligere i kampen var oppgjøret også stanset to ganger, for så å bli gjenopptatt.

  Etter avbrudd nummer tre kom det raskt beskjed om at kampen ikke ville bli spilt ferdig søndag, og publikum forlot dermed arenaen.

  På utsiden fortsatte voldelighetene. Rasende Ajax-fans knuste stadioninngangen, og det endte med kamper mellom supportere og ridende politi bevæpnet med tåregass.

  De stygge scenene representerte et nytt bunnpunkt i den krisen Ajax står i. Storklubben sliter både på og utenfor banen. Med bare fem poeng på fire kamper har det nederlandske mesterlaget opplevd sin dårligste start på en sesong siden 1964/65. (NTB)

  Ajax
  Foto: OLAF KRAAK / AFP
 • Landslagsstopperen Andreas Hanche-Olsen ute med ankelskade i opptil seks måneder

  Andreas Hanche-Olsen trenger en operasjon i ankelen og blir ute i lang tid. Det gjør ham nok en gang uaktuell for landslaget.

  Nyheten ble sluppet av Mainz etter helgens 1-2-tap for Augsburg i tysk Bundesliga. I meldingen står det at Hanche-Olsen først er ventet tilbake om fire til seks måneder.

  – Avgjørelsen ble tatt i samråd med det medisinske teamet og flere spesialister, skriver Mainz.

  Hanche-Olsen var ikke i troppen til Mainz' to siste ligakamper. Ankeltrøbbel gjorde at han mistet seriestarten og har siden kun spilt 65 minutter. Hans seneste opptreden kom da han ble tatt av i pausen mot Werder Bremen 2. september.

  Midtstopperen står med 14 landskamper for Norge, og den siste kom i september i fjor. Sykdom og skader er årsaken til at han ikke står med noen kamper for Ståle Solbakkens lag i 2023.

  – Det er jo maks utur, men vi var litt forberedt på det. Da han fikk det overtråkket, så ble det jo ikke bra. Da fryktet vi at det endte med operasjon, sier Solbakken til Nettavisen. (NTB)

  Landslagstrening på Ullevaal
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • Pochettino om Chelseas krisestart: – Vi må vokse opp

  Mauricio Pochettinos inntog og en bråte nye spillere har ikke løst Chelseas problemer i Premier League. London-klubben står med kun fem ligaseirer i 2023.

  Søndag kom nok en nedtur hjemme på Stamford Bridge. Chelsea sløste med sjansene og ble redusert til ti mann underveis i 0-1-tapet for Aston Villa.

  Laget ligger på 14.-plass med kun fem poeng etter seks runder. Ansettelsen av Pochettino og nok en sommer med stort pengeforbruk har ikke slått til.

  – Fotballspillere vil vinne, men feil vil komme når man har unge spillere uten erfaring. Det er klart vi er misfornøyde. Vi må løse dette så snart som mulig, og vi må vokse opp som lag, sa Pochettino etter kampen.

  Chelsea fikk amerikanske eiere i fjor vår. De tok over klubben etter nærmere to tiår med Roman Abramovitsj, og de siste 15 månedene er det blitt brukt enorme pengesummer på nye spillere. Likevel strever Chelsea tungt.

  I kalenderåret 2023 står de blåkledde med kun fem seirer av 29 mulige i Premier League.

  – De ser fram til å kunne bygge noe bra med dette prosjektet, men de er skuffet. Samtidig må de stole på planen. Vi må gjøre jobben og stole på hverandre. Vi har laget vi har, og det kan vi ikke forandre på nå, sier Pochettino om eierens reaksjoner på Chelseas vedvarende krise. (NTB)

  poch
  Foto: IAN KINGTON / AFP
 • Rapinoe i tårer – takket av med seier

  Megan Rapinoe (38) rundet av sin imponerende USA-karriere med 2-0-seier over Sør-Afrika i sin 203. landskamp.

  Det ble en følelsesladd kveld for Rapinoe og hennes støttespillere. 38-åringen spilte 54 minutter som kaptein og ble hyllet av publikum etter kampen.

  – Det gjør meg skikkelig stolt å tenke på at vi har hatt så mye suksess på fotballbanen, men også at vi har bidratt til å gjøre verden til et litt bedre sted, sa Rapinoe.

  Hun har ved siden av innsatsen på banen markert seg gjennom sitt arbeid for LHBT+-rettigheter og likelønn.

  (NTB)

  Soccer: International Friendly Women's Soccer-South Africa at USA
  Foto: Jon Durr / Reuters
 • Ohi-scoring holdt ikke for Brøndby – 17-åring vendte til FCK-seier

  Svenske Roony Bardghji (17) ble den store helten for FC København i 3-2-seieren over Brøndby i toppkampen i dansk fotball.

  Ohi Omoijuanfo scoret for Brøndby i derbyet. Nordmannens mål kom etter 69 minutter, og han sendte da vertene opp i 2-1. Han lå an til å bli matchvinner da han ble byttet ut i det 80. minutt, men med seks minutter igjen utlignet Bardghji før han fem minutter senere avgjorde.

  Den svenske 17-åringen ble byttet inn bare fire minutter før den første scoringen. Josip Radosevic scoret også for Brøndby, mens Diogo Gonçalves sto for det første FCK-målet.

  FCK leder serien med fire poeng ned til Brøndby på tredjeplass. Det var dermed en toppkamp i København-forstaden søndag. Silkeborg slo Viborg 2-0 og er på annenplass, tre poeng bak FCK.

  Birger Meling og Mohamed Elyounoussi spilte begge hele kampen for FCK, mens Omoijuanfo og Henrik Heggheim ble byttet ut for Brøndby. Håkon Evjen ble dyttet inn på overtid i jakten på utligning. Sebastian Sebulonsen forble ubenyttet reserve for Brøndby. (NTB)

  Superliga: Brøndby IF - FC København
  Foto: Liselotte Sabroe / NTB