Alle tre tror de blir seriemestere

Strømsgodset, Brann og Rosenborg har en ting til felles: En trener som tror han vil lede eget lag til topps i eliteserien i 2014.

Norling, Deila, Hansen

Ronny Deila vil forsvare fjorårets seriegull. Rikard Norling vil ta med seg suksessen fra Sverige og hente gullet hjem til Bergen. Og Per Joar Hansen vil ha revansje fra fjoråret da tittelen røk med ett fattig poeng. Optimismen råder blant trenerprofilene like før seriestart.

– Hvem som vinner gull? Jeg må svare Brann på det spørsmålet, sier Branns nyansatte trener Rikard Norling (42) til NRK.no.

Norling

Rikard Norling ledet Malmö til topps i Allsvenskan forrige sesong. Målet er å ta en ny tittel i Norge.

Foto: Drago Prvulovic / NTB scanpix

Den 42 år gamle svenske suksesstreneren har brakt ny entusiasme til Bergen. Planen er å gjøre med Brann som han gjorde med Malmö i fjor - sørge for elleville jubelscener når dommeren blåser i fløyta for siste gang.

Det til tross for at de fleste holder Rosenborg, Molde og Strømsgodset som de største favorittene. NRK-sporten tipper Brann nede på en 6.-plass.

– Jeg ser på mitt eget lag og misunner ingen andre klubber. Jeg har med fantastiske spillere å gjøre og en fantastisk klubb med sine supportere, sier Norling.

  • Hvem tror du vinner eliteserien 2014? Si din mening i kommentarfeltet nederst i saken!

Revansjelystne trøndere

Han er imidlertid ikke alene om å være offensiv før sesongstarten. Rosenborg-trener Per Joar Hansen er helt klar på at hans lag er favoritt til å vinne serien.

– Målet er å kjempe om gull - selvfølgelig! Sjansene for gull er naturligvis gode. Etter å ha tapt serien med ett poeng i fjor er revansjelysten stor og motivasjonen enorm, sier «Perry».

– Vi er bedre i år enn i fjor. Vår største styrke er alle matchvinnerne i laget. Det kan bli avgjørende, sier RBK-treneren.

– Målet er som drømmen

10. november klokka 19.00 - idet den siste omgangen i 2013-sesongen ble sparket i gang - ledet Rosenborg serien.

45 minutter senere hadde Strømsgodset gått fra 0-0 mot Haugesund til 4-0-seier. Dermed vant de også serien poenget foran Rosenborg.

– Vi drømmer om å vinne serien. Og det er også målet vårt: Å vinne gull igjen, sier Strømsgodset-trener Ronny Deila.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Per Joar Hansen Ronny Deila

Per Joar Hansen og Ronny Deila møtes til gullduell også i 2014. I fjor gikk Godset-treneren seirende ut av duellen.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Han mener at Godset er svekket fra forrige sesong etter å ha mistet Stefan Johansen og Ola Kamara.

Deila tror imidlertid at nyervervelser som Fransisco Junior, Patrick Olsen - i tillegg til returnerte Mohammed Abu - kan gjøre laget bedre på sikt.

– Må jeg velgen én gullfavoritt, må det bli Godset. Jeg håper og tror at vi vinner serien, sier Deila.

– Fornøyd med 4.-plass

Tor Ole Skullerud

Molde står med to seriegull og en cuptittel de siste tre sesongene. Tor Ole Skullerud, som tok over klubben i vinter etter Ole Gunnar Solskjær, vil imidlertid ikke være med på at Molde er en stor gullkandidat.

Foto: Nilsen, Per Tormod / NTB scanpix

En som langt fra er så selvsikker som sine trenerkolleger er Moldes nye trener Tor Ole Skullerud.

Til tross for store signeringer som Björn Bergmann Sigurdarson, Harmeet Singh og Mohamed Elyounoussi, holder den tidligere U21-treneren Rosenborg og Strømsgodset som de soleklare favoritter.

– Vi ønsker å være en kandidat oppe på tabellen. Hva det ender i av sluttplassering, det tipper jeg ikke på, sier Skullerud.

Er medalje målet?

Det kan det godt bli. Om vi blir nummer fire, kan det godt hende vi er fornøyde med det også. Det får tiden vise, sier «Toro».

Om sesongen likevel skulle ende med gull, er det ikke Molde-treneren imot.

– Da har vi hatt flyt. Og så har vi fått til mye av det vi har trent på i vinter, sier Skullerud.

  • Hvem tror du vinner eliteserien 2014? Si din mening i kommentarfeltet under!

Fotball

Oppsummert

  • Fra 22.45 Landslagssjef Lars Lagerbäck og en utvalgt spiller møter pressen etter kampen.