De Rossi reddet Italia

Daniele de Rossi reddet Italia fra en ydmykede VM-start da han scoret 1-1-målet mot Paraguay.

NRKsport.no fulgte kampen: Italia - Paraguay

De Rossi sørget for å senke pulsen på italienske fotballsupportere da han utliknet kvarteret ut i 2. omgang. Keeper Justo Villar bomme totalt på corneren og målet ver helt åpnet for De Rossi som kom inn på bakerste stolpe. Han fikk dermed revansjert at han bommet i duellen da Paraguay scoret.

- Jeg er skuffet over resultatet. Vi skulle ha vunnet, oppsummerte Italia-trener Marcello Lippi etter kampen.

- Vi slapp inn et enkelt må mot oss, men vi kom igjen bra. Vi må likevel bli mer målfarlige, sa han videre.

Kan Italia kopiere suksessen fra forrige VM? Diskuter nederst i saken!

Mesterne skuffet

De regjerende mestererne leverte en skuffende forestilling, men spilte likevel en kamp som mange forventer av Italia i en gruppespillskamp. De gjør ofte ikke mer en de absolutt må for å komme seg videre til åttedelsfinalen, men da har de firedobbelde mesterne også vist at de kan gå hele veien.

Følg NRKsport på Facebook

Italia hadde ballen klart mest, så det var derfor mot spillets gang at Paraguay tok ledelsen. Antolin Alcaraz sørget for en kalddusj i striregnet i Cape Town da han nikket inn 1-0 fem minutter pause. Torres la inn et perfekt frispark og Alcaraz ruvet i feltet og vant duellen med De Rossi.

Skadetrøbbel

Italias landslagssjef Marcello Lippi måtte unnvære Andrea Pirlo og Gennaro Gattuso på grunn av skader, og i pausen måtte Buffon byttes ut fordi han fikk ny kjenning med sin skade. Det var god grunn til å være bekymret.

Været bedret seg noe etter pause, og Italia fikk litt bedre struktur over angrepsspillet. Pepe var nær ved å lykkes med sitt forsøk på et akrobatisk brassespark ved lengste stolpe, men virkelig farlig var det ikke før gaven fra Villar hjalp Italia a jour.

Letteste gruppe

Med ett poeng hver har begge lag god sjanse til å ta seg videre fra VMs trolig letteste gruppe, der Slovakia og New Zealand er øvrige lag.

Alle resultater, tabeller og terminliste

Fotball

Oppsummert

 • Cirka 20.05: Pressekonferanse med Ståle Solbakken og en utvalgt spiller etter kampen mot Tyrkia.
 • Hevder Kane vil vekk fra Spurs

  Tottenhams stjernespiss Harry Kane skal ha fortalt klubben at han ønsker seg vekk, ifølge Sky Sports.

  Den britiske TV-stasjonen melder at Kane på nytt har bedt Spurs-ledelsen om å bli solgt. Også tidligere i sesongen kom det rapporter om at 27-åringen vil til en ny klubb.

  Storscoreren skal ha et ønske om å bli værende i Premier League. Av den grunn blir han koblet til den pengesterke trioen Manchester City, Manchester United og Chelsea.

  Kane har tre år igjen av kontrakten med Tottenham. En kjøper må regne med å måtte bla opp en betydelig overgangssum.

  Harry Kane, Tottenham
  Foto: MATTHEW CHILDS / AFP
 • Bournemouth tok første stikk

  Et kontringsmål ga Bournemouth 1-0 og et overtak i semifinalen mot Brentford i opprykkskvalifiseringen til øverste nivå i engelsk fotball.

  Arnaut Danjuma scoret kontrollert i høyre hjørne med et lavt skudd i det 55. minutt.

  Returmøtet med Brentford spilles i Vest-London lørdag. Barnsley og Swansea er opp mot hverandre i den andre semifinalen. Opprykksfinalen går på Wembley lørdag 29. mai.

  Bournmouth-scoring
  Foto: MATTHEW CHILDS / Reuters
 • Kroos mister spansk gullthriller

  Real Madrids midtbanestjerne Toni Kroos har fått påvist korona og må dermed stå over kommende helgs sesongavslutning i La Liga.

  Real er to poeng bak byrival Atlético Madrid på tabelltoppen før siste La Liga-runde.

  Atlético er sikret sin første serietittel siden 2014 om laget slår Valladolid på bortebane lørdag kveld. Ved poenglikhet forsvarer Real Madrid ligagullet på innbyrdes oppgjør.

  Toni Kroos
  Foto: Bernat Armangue / AP
Europa League - Semi Final Second Leg - AS Roma v Manchester United