NRK Meny
Normal

De Rossi reddet Italia

Daniele de Rossi reddet Italia fra en ydmykede VM-start da han scoret 1-1-målet mot Paraguay.

NRKsport.no fulgte kampen: Italia - Paraguay

De Rossi sørget for å senke pulsen på italienske fotballsupportere da han utliknet kvarteret ut i 2. omgang. Keeper Justo Villar bomme totalt på corneren og målet ver helt åpnet for De Rossi som kom inn på bakerste stolpe. Han fikk dermed revansjert at han bommet i duellen da Paraguay scoret.

- Jeg er skuffet over resultatet. Vi skulle ha vunnet, oppsummerte Italia-trener Marcello Lippi etter kampen.

- Vi slapp inn et enkelt må mot oss, men vi kom igjen bra. Vi må likevel bli mer målfarlige, sa han videre.

Kan Italia kopiere suksessen fra forrige VM? Diskuter nederst i saken!

Mesterne skuffet

De regjerende mestererne leverte en skuffende forestilling, men spilte likevel en kamp som mange forventer av Italia i en gruppespillskamp. De gjør ofte ikke mer en de absolutt må for å komme seg videre til åttedelsfinalen, men da har de firedobbelde mesterne også vist at de kan gå hele veien.

Følg NRKsport på Facebook

Italia hadde ballen klart mest, så det var derfor mot spillets gang at Paraguay tok ledelsen. Antolin Alcaraz sørget for en kalddusj i striregnet i Cape Town da han nikket inn 1-0 fem minutter pause. Torres la inn et perfekt frispark og Alcaraz ruvet i feltet og vant duellen med De Rossi.

Skadetrøbbel

Italias landslagssjef Marcello Lippi måtte unnvære Andrea Pirlo og Gennaro Gattuso på grunn av skader, og i pausen måtte Buffon byttes ut fordi han fikk ny kjenning med sin skade. Det var god grunn til å være bekymret.

Været bedret seg noe etter pause, og Italia fikk litt bedre struktur over angrepsspillet. Pepe var nær ved å lykkes med sitt forsøk på et akrobatisk brassespark ved lengste stolpe, men virkelig farlig var det ikke før gaven fra Villar hjalp Italia a jour.

Letteste gruppe

Med ett poeng hver har begge lag god sjanse til å ta seg videre fra VMs trolig letteste gruppe, der Slovakia og New Zealand er øvrige lag.

Alle resultater, tabeller og terminliste

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.