NRK Meny
Normal

David de Gea skadet – står over trening

Med De Gea ute med skade må Spania fortsatt sette sin lit til veteran Iker Casillas som tabbet seg ut mot Nederland.

David De Gea

Spania og Manchester United-keeper David de Gea skal ha blitt skadet, her er han på trening forrige uke.

Foto: JONATHAN ERNST / Reuters

Keeperplassen for Spania har vært heftig diskutert etter det sjokkerende tapet mot Nederland.

Iker Casillas (33) har mistet posisjonen som førstekeeper for Real Madrid, men allikevel har Vincent del Bosque insistert på å beholde ham i det spanske målet. Etter to klare tabber og fem baklengsmål mot Nederland, mente imidlertid mange at tiden har løpt fra ham, og at Del Bosque burde gi tilliten til Manchester Uniteds keeper David De Gea (23) isteden.

Nå kan det bli en umulighet.

Det spanske fotballforbundet opplyser om at De Gea ha pådratt seg en muskulær skade som setter ham ut av spill i de nærmeste dagene. Situasjonen skal vurderes fortløpende, men han er trolig uaktuell i den ekstremt viktige kampen mot Chile.

Den siste keeperen i troppen er Pepe Reina, men måten landslagssjef Vincent Del Boque uttalte seg på etter 1-5 tapet mot Nederland, tydet på at han uansett planla å la kapteinen Iker Casillas få fornyet tillitt i mål, til tross for tabbene.

– Hvis laget taper er det aldri på grunn av prestasjonene til en enkelt spiller, sa han da han forsvarte Casillas på pressekonferansen etter kampen.

– Når man taper er det på grunn av svakheter i hele troppen, ikke enkeltspillere, og minst av alle Iker Casillas, sa han.

Spania spiller mot Chile onsdag 18. juni klokka 21.00 norsk tid.

Fotballnyheter