De Gea om Norges angrepsvåpen: – King? Hæ?

TEL AVIV/OSLO (NRK.no): De var lagkamerater i Manchester United, men Spanias keeper David de Gea har ingen anelse om hvem norske Joshua King er.

Hvis Norge skal slå Spania i semifinalen må U21-gutta overliste en av verdens beste keepere. 
David De Gea vet ikke mye om lørdagens motstander. Ikke engang at han har vært lagkamerat med Joshua King.

Slik svarer Manchester United-spiller og Spanias U21-keeper David de Gea på spørsmål om sin tidligere lagkamerat Joshua King.

Joshua King

Joshua King fikk sin mesterligadebut for Manchester United mot Galatasaray høsten 2012. Han var eid av samme klubb som David De Gea i halvannet år.

Foto: Ap
Julen Lopetegui

Spanias trener, Julen Lopetegui, er ikke overrasket over at Norge er i EM-semifinale og sier han har mye respekt for Tor Ole Skulleruds menn.

Foto: JACK GUEZ / Afp

Onsdag kveld ble et klart at Norge møter Spania i semifinalen i U21-EM. NRK.no ville vite hva det spanjolenes keeper David de Gea tenkte om duellen mot sin tidligere lagkamerat Joshua King:

– Hæ, King?

– Du spilte med ham i Manchester United?

– Hm, ja, sa keeperen og snudde seg vekk- tydelig brydd.

De Gea ble klar for Premier League-klubben i juni 2011. Der hadde norske Joshua King vært siden 2008, og de to var eid av samme klubb i halvannet år. King var imidlertid i lange perioder på reservelaget, og nordmannen var på fire utlån fra 2010-2012.

Men King ble varm nok i Manchester United-trøya til å få sin mesterligadebut for et B-preget Manchester United mot Galatasaray i 2012.

– Norge kan bli vanskelig

Selv om King virker å ha gått i glemmeboka hos de Gea etter at nordmannen ble Blackburn-spiller, tar ikke Spanias stjernekeeper lett på oppgjøret mot Norge.

– Jeg vet at det er et lag som er gode på kontringer. Det kan bli vanskelig for oss, sier spanjolen.

Men han avslører samtidig at han ikke har detaljkunnskapen inne om Norge.

– Jeg har ikke sett dem. Vi begynner å se på video i morgen, sier han.

Respekt for Norge

Spanias trener Julen Lopetegui tar ikke lett på oppgaven mot Norge i semifinalen lørdag.

– De er fysisk sterke, taktisk kloke og også bra ferdigheter. Det har de vist i denne turneringen. Jeg er ikke overrasket, sier han.

– Jeg har mye respekt for Norge, sier treneren.

EM-semifinalen mellom Spania og Norge spilles lørdag klokken 17.30.

Fotball

Oppsummert

 • Klokken 17.30: Brann-styret møter pressen om nachspielskandalen.
 • Stam fikk sparken i MLS-klubb

  Den tidligere fotballstjernen Jaap Stam er ferdig som hovedtrener i FC Cincinnati, melder NTB.

  Han har vært i jobben siden mai 2020, men med 20 poeng på 25 kamper og nest siste plass fikk klubbledelsen nok.

  Som spiller var Stam innom Manchester United, PSV, Lazio, Milan og Ajax. Han har også vært trener i Feyenoord, Reading og inntil nå FC Cincinnati.

  Soccer Feyenoord Stam
  Foto: Scott Heppell / AP
 • Ingen straff for superligaklubbene

  Real Madrid, Barcelona og Juventus blir ikke straffet av Uefa for medvirkningen i superligaprosjektet inntil videre. De ni andre klubbene slipper også bøter, skriver NTB.

  I en pressemelding fra Det europeiske fotballforbundet (Uefa) sent mandag kveld kommer det fram at den juridiske prosessen som ble satt i gang, og deretter satt på pause i juni, nå blir annullert. (©NTB)

  UEFA Super League
  Foto: Matt Dunham / AP
 • Karantene-krøll for flere spillere

  Argentina har tatt ut tre Premier League-spillere i sin nyeste landslagstropp. Aston Villas Emiliano Martinez, Giovani Lo Celso og Cristian Romero (begge Tottenham) er tatt ut til VM-kvalifiseringskampene mot Paraguay, Uruguay og Peru, men alle som ankommer Argentina fra Storbritannia må være i karantene i ti dager.

  Det kan bety nye kaos-scener, som da Brasil-Argentina ble avbrutt 5. september. Årsaken var at brasilianske myndigheter mente Argentina brøt karantenereglene.

  Covid-bråk Brasil-Argentina
  Foto: Andre Penner / AP
 • Rashford på vei tilbake

  Ole Gunnar Solskjær startet uken med positive skadenyheter, melder NTB. Angrepsspilleren Marcus Rashford, som ikke har spilt så langt denne sesongen på grunn av en skulderskade, er snart tilbake.

  – God mandag. Jeg skal til legen for en konsultasjon fredag. Dersom alt er bra, vil jeg få grønt lys til å begynne kontakttrening, skriver Rashford på Twitter.

  Man United Rashford
  Foto: Jon Super / AP
 • Ingen norske tilskuere i Tyrkia

  Norges bortekamp mot Tyrkia 8. oktober blir uten bortesupportere, skriver Norges Fotballforbund (NFF) på sine hjemmesider. De skriver at tyrkiske myndigheter ikke tillater norske supportere på kampen.

  Tre dager senere skal Norge møte Montenegro hjemme på Ullevaal stadion. Der forventer forbundet 25.000 tilskuere, melder NTB.

  Fotball, VM-kvalifisering: Norge - Gibraltar
  Foto: Lise Åserud / NTB
World Cup - UEFA Qualifiers - Group I - Hungary v England
Sverige
Ronaldo