Tidligere van Gaal-elev: – Jeg var redd og fryktet ham

Manchester United-spillerne går en tøff tid i møte med Louis van Gaal (62) som manager. Det mener i hvert fall den tidligere Nederland-stjernen Ronald de Boer (44), som røper at han var redd for van Gaal.

FBL-WC-2014-NED

Louis van Gaal, Manchester Uniteds nye manager, skal ifølge Ronald de Boer være veldig streng. – Jeg var redd og fryktet ham da jeg var yngre, sier de Boer.

Foto: Koen van Weel / Afp

Ronald de Boer

Ronald de Boer forteller at spillerne yter det lille ekstra når Louis van Gaal står på sidelinjen.

Foto: STR / REUTERS

– Han er veldig streng, sier Ronald de Boer, som har spilt under Louis van Gaal i flere år både for klubblag og landslag.

Van Gaal er altså mannen som nå skal jage ligatittelen som manager for Manchester United. Den engelske storklubben har ansatt en manager som er kjent for å vinne ligatitler, men også er knallhard i stilen:

Nederlenderen frykter visstnok ingen - og kan skremme vettet av selv de mest hardbarkede fotballstjernene.

– Jeg var redd og fryktet ham da jeg var yngre, innrømmer Ronald de Boer overfor BBC.

– Alle kommer til å følge han

Den tidligere midtbanestjernen til Nederland har hatt van Gaal som manager blant annet i Ajax og Barcelona. Han mener den sylferske United-manageren kjapt vil få ut det aller beste av stjernegalleriet på Old Trafford.

– Alle vet hvilken retning han ønsker å gå og alle kommer til å følge ham, sier de Boer, som nå er juniortrener for Ajax.

Van Gaal overtar etter David Moyes, som fikk sparken 22. april i år. Moyes ledet Manchester United til lagets svakeste plassering i Premier League noensinne (7.-plass), og skal ifølge flere kilder ha slitt med å få spillernes respekt.

Dette blir ikke et problem med van Gaal, skal vi tro de Boer. Den nye United-manageren skal visstnok være en type som er sterkt engasjert på treningsfeltet.

– Når han følger med, gir du litt mer innsats i alt du gjør, sier han til BBC.

Elsket og hatet

Steve McClaren

Steve McClaren forteller at Louis van Gaal er elsket og hatet i hjemlandet Nederland.

Foto: EDDIE KEOGH / Reuters

62 år gamle van Gaal har tidligere tatt Ajax, AZ, Barcelona og Bayern München til ligatitler. Han har også et mesterligagull med Ajax på CV-en.

Derby-manager Steve McClaren, som tidligere har vært Sir Alex Fergusons assistent på Old Trafford, beskriver van Gaal som en meget tøff sjef.

– Han vet hva han vil, han vet hva han gjør og han er veldig disiplinert, sier McClaren til BBC.

Han har i likhet med van Gaal trent den nederlandske klubben AZ og mener managerkollegaen både er elsket og hatet i hjemlandet.

– Han en er slik karakter. Men han er veldig suksessfull - og får lagene til å vinne, sier McClaren.

Vil skrive Old Trafford-historie

Da van Gaal ble presentert som ny manager mandag ettermiddag, uttalte 62-åringen at det alltid har vært en drøm å jobbe i Premier League.

– Å få jobbe som manager for Manchester United, den største klubben i verden, gjør meg veldig stolt, sa van Gaal.

– Jeg har trent lag som har spilt på Old Trafford før, og vet hvilken fantasisk arena det er, og hvor lidenskapelige og kunnskapsrike fansen er. Klubben har store ambisjoner, jeg har store ambisjoner, og sammen er jeg sikker på at vi vil skrive historie.

Fotballnyheter