NRK Meny
Normal

David Villa scoret i comebacket

249 dager etter det stygge beinbruddet var David Villa endelig tilbake for Barcelona i søndagens serieåpning. Og måltyven viste at han ikke har glemt gamle kunster.

David Villa

David Villa flekket av seg drakten og viste frem en svart t-skjorte med påskriften 'Imposible sin vosotras' som betyr 'umulig uten dere'. Innfelt er bildet av øyeblikket der leggbeinet brakk i desember i fjor.

Foto: NTB Scanpix

Kampfakta: Barcelona - Real Sociedad 5-1

Ni minutter ut i comebacket var han der igjen - den notoriske måljegeren som har ventet åtte måneder og fem dager på å returnere til fotballbanen.

Etter en pasning fra Iniesta, brukte Villa den samme foten som han brakk i klubb-VM-semifinalen mot Al-Sadd den 15. desember i fjor, og satte inn Barcelonas femte og siste mål i serieåpningen mot Real Sociedad.

Etter scoringen rev han av seg drakten, og viste frem en t-skjorte med påskriften «Umulig uten dere» over et bilde av hans to barn og kone.

Les også: Mourinho og co. spilte uavgjort mot Valencia

Brakk leggbeinet

David Villa

Slik så David Villa ut dagen etter beinbruddet for åtte måneder siden.

Foto: MIGUEL RUIZ / Ap

15. desember i fjor skjedde det forsmedelige.

Superspissen tråkket feil med venstrefoten rundt ti minutter før pause i klubb-VM-kampen mot Al-Sadd, og ble liggende å vri seg i smerter.

Han ble straks båret av banen, der det ble bekreftet beinbrudd. Dermed gikk sommerens EM-sluttspill fløyten for Spania-profilen, i tillegg til resten av sesongen med klubblaget Barcelona.

I EM i 2008 ble han turneringens toppscorer med fire mål, og i VM i 2010 var han delt toppscorer med fem nettkjenninger.

Messi fortsatte der han slapp

Søndag fikk han sitt endelige comeback i Barcelonas sesongåpning.

Lionel Messi

Lionel Messi scoret først etter 11 minutter, og så etter 16 minutter.

Foto: GUSTAU NACARINO / Reuters

Real Sociedad ble sendt hjem med fem mål i sekken, i en kamp der Lionel Messi beviste at han fortsatt er verdens ubestridte målkonge.

Scoringskontoen ble åpnet med to mål søndag kveld - forrige sesong endte han som kjent på vanvittige 50 ligamål, som var ny rekord.

De øvrige målscorerne for Barca var Carles Puyol, Pedro Rodriguez og - David Villa.

Real snublet

De tre poengene har gitt Barcelona initiativet i La Liga, etter at Real Madrid snublet hjemme mot Valencia tidligere på kvelden.

Mourinho og co. spilte 1-1 mot fjorårets serietreer, og har to poeng opp til Barcelona etter første serierunde.

Kort oppsummert: Ronaldo 0 - Messi 2.

Sjekk La Liga-tabellen her!

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.