Moyes: – Jeg vet hvor tøft det blir å etterfølge tidenes manager

Everton-manager David Moyes blir Alex Fergusons etterfølger. Han har signert en seksårskontrakt med Manchester United.

David Moyes

Dette ansiktet blir et vanlig syn langs sidelinjen på Old Trafford fremover.

Foto: Chris Brunskill / Getty Images

Ferguson og Moyes

Alex Ferguson og David Moyes har kjempet om poeng i over ti år. Ferguson uttalte torsdag at han hadde stor respekt for landsmannen Moyes.

Foto: IAN KINGTON / AFP

Det melder Manchester United på sine hjemmesider. Styret i klubben var enstemmig i sin avgjørelse, og la stor vekt på at Moyes ble anbefalt av Alex Ferguson selv.

– Søket etter ny manager var veldig kort. Alex var veldig tydelig i sin anbefaling. Vi er begeistret over at David har sagt ja til jobben, sier klubbens deleier Avram Glazer.

Ferguson: – Han har det som trengs

Ferguson, Manchester Uniteds manager de siste 26 og et halvt årene, avslørte onsdag at han trekker seg som United-manager etter sesongen. Han skrøt voldsomt av Everton-manager Moyes på torsdag.

– Det er ingen tvil om at han har alle kvalitetene vi forventer av en manager i denne klubben, sier Ferguson, som også nevner at han ville ha Moyes som sin assistenttrener i 1998.

– Jeg har beundret ham lenge, sier Ferguson.

Moyes selv er klar over presset av å etterfølge legendariske Ferguson.

– Jeg vet hvor vanskelig det kommer til å være å etterfølge tidenes beste manager, men muligheten til å være manager for Manchester United er ikke noe man får spesielt ofte. Jeg gleder meg veldig til å ta over neste sesong, sier Moyes.

Fjerde mestvinnende

Moyes tar over United fra starten av neste sesong. Han har vært manager i Everton siden 2002. Før det var han manager i Preston North End.

Ole Gunnar Solskjær, som også har blitt nevnt som en av kandidatene til jobben, fikk spørsmål om ansettelsen på C More i forkant av Moldes kamp mot Aalesund på torsdag. Han sier at han mener United valgte den rette personen.

– Ja, helt klart. Jeg har blitt litt kjent med David etter hvert, sier Solskjær, som også fortalte at han har sendt en tekstmelding til Alex Ferguson og takket for årene i Manchester United.

Også Uniteds eiere skryter av Moyes, som er den som har vunnet fjerde flest kamper i Premier Leagues historie. Bare Ferguson og Arséne Wenger har sittet lenger i Premier League, ifølge ESPN.

– Hans hardtarbeidende stil og stålvilje er karakteristikker vi setter pris på i denne klubben, sier deleier Joe Glazer.

Et langsiktig valg

Manchester Uniteds legendariske spiller Bobby Charlton sier at Moyes er et langsiktig valg.

Dermed antyder han trolig noe av grunnen til at Moyes ble foretrukket foran stjernetrener José Mourinho, som har vært en het kandidat.

– Jeg har alltid sagt at vi vil at den neste Manchester United-manageren skal være en ekte Manchester United-mann. I David Moyes har vi fått en som forstår hva som gjør dette til en så spesiell klubb. Vi har sikret oss en mann som har forpliktet seg til oss på lang sikt. Han vil bygge lag for fremtiden og nåtiden. Stabilitet skaper suksess, sier Charlton til klubbens hjemmeside.

Flere av de sentrale lederne og tidligere spillerne i klubben skryter av 50-åringens sterke karakter. Det vil han trenge i United.

Moyes må leve i skyggen av Alex Ferguson, og som billedgalleriet under viser: Fergusons 26 år på Old Trafford har gitt mange store United-øyeblikk.

Moyes: – En stor ære

Moyes uttalte allerede tidligere på dagen at han var ferdig i Everton og at han ønsket å ta over United.

– Det er en stor ære å bli spurt om å være den neste manageren i Manchester United. Jeg er begeistret over at sir Alex valgte å anbefale meg. Jeg har stor respekt for alt han har gjort for klubben, sier Moyes.

Han benyttet også muligheten til å takke både spillerne, styret og klubbdirektøren i Everton.

– Jeg kommer til å gjøre alt i min makt for å sørge for at vi ender så høyt som mulig på tabellen i inneværende sesong. Everton kommer til å være nær meg resten av livet, sier Moyes.

Fotballnyheter