NRK Meny
Normal

Denne danske trioen har fått RBK til å glitre

FOSSHAUGANE STADION/OSLO (NRK.no): RBK-trener Per Joar Hansen legger ikke skjul på hvor viktig den danske trioen Mike Jensen (25), Nicki Bille Nielsen (25) og Tobias Mikkelsen (26) har vært for Rosenborgs suksess i sesongstarten.

Mike Jensen, Nickie Bille Nielsen og Tobias Mikkelsen

Mike Jensen (fra venstre), Nicki Bille Nielsen og Tobias Mikkelsen har alle vist seg frem på årets RBK-lag.

Foto: NTB Scanpix

– De er herlige gutter, alle tre. De bidrar mye i garderoben med tanke på profesjonalitet og «guts», sier «Perry» Hansen til NRK.no.

Per Joar Hansen

RBK-trener Per Joar Hansen er henrykt over innsatsen hans nye dansker har lagt ned for Rosenborg.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

RBK-treneren fikk se laget sitt ta en overbevisende seier med 4-0 over Sogndal søndag kveld. To av målene ble scoret av hans nye danske «drenger».

– Tobias er en klassisk ving, Nicki har en vanvittig entusiasme i spillet sitt og er en måltyv, og Mike Jensen er blitt vår midtbanegeneral. Han har en meget god pasningsfot. Alle tre er blitt veldig viktig for oss, sier RBK-trener Per Joar Hansen.

NRK fulgte kampen spark for spark: Sogndal - Rosenborg 0-4

Bladde opp for dansk dynamitt

Før sesongen la Rosenborg flerfoldige millioner på bordet for å sikre seg suksesstrioen med dansk pass.

Midtbanemotoren Mike Jensen ble hentet fra Brøndby, kantspilleren Tobias Mikkelsen tok turen fra tyske Greuther Fürth, mens tankspissen Nicki Bille Nielsen kom fra et mislykket proffopphold i Spania.

Alle tre har umiddelbart vist seg prislappen verdig: Etter tre serierunder topper Rosenborg serien med ni poeng av ni mulige - og trønderne har fortsatt til gode å slippe inn mål.

Mike Jensen

Mike Jensen kastet seg om halsen på RBK-keeper Alexander Lund Hansen etter 1-0-seieren over Odd i seriepremieren.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

Mot Sogndal scoret både Mikkelsen og Bille Nielsen sine første eliteseriemål i RBK-drakten. Mike Jensen åpnet scoringskontoen allerede i serieåpningen mot Odd.

  • Sjekk eliteserie-tabellen her!

Mikkelsen: – Ikke sett det beste ennå

Og skal man tro spillerne selv, er dette bare starten. Tobias Mikkelsen, som scoret RBKs første mål mot Sogndal, er nemlig klar på at han er i RBK for å spille seg inn på det danske landslaget, og har planer om å fortsette storspillet.

– Vi har ikke sett det beste av RBK ennå. Mange spillere er ikke helt i toppform ennå, sier Mikkelsen.

– Hvordan trives du i Norge og Rosenborg?

– Jeg liker meg veldig godt her. Det er en fin klubb med mange fine mennesker. Jeg trives godt i Trondheim, sier Mikkelsen.

Også danskenes norske lagkamerat Tore Reginiussen har latt seg imponere av hva den nysignerte trioen har tilført Rosenborg.

– De har vært veldig viktige for oss. Nicki er en «fighter» og kan holde på ballen. Vi har fått gode tilvekster i dem, sier Reginiussen.

Fotballnyheter