Dansk presse: – Solbakken angrer

Ståle Solbakken vil ikke kommentere spekulasjonene rundt sin egen fremtid, men danske avisledere tenker gjerne høyt overfor NRK.

Video ca0e9730-ddad-4987-ae1a-b1b4b03b99cf.jpg

Ståle Solbakken ønsket ikke å kommentere ryktene om han har vært i møte med Hamburg. Dansk presse mener Solbakken er tapt for Norge.

Drillo

Drillo som assistent til Solbakken?

Foto: Åserud, Lise / Scanpix

Etter at den påtroppende landslagssjefen er blitt koblet til andre trenerjobber , har det blitt spekulert heftig i Norge om nordmannen forsvinner til en toppklubb i Europa.

Nils Arne Eggen og Åge Hareide mener i så fall at Drillo godt kan fortsette som landslagssjef dersom Solbakken fortsetter som klubbtrener.

Da NRK møtte FCK-treneren i København torsdag, kommenterte han forslaget slik:

- Dette har jeg faktisk hørt om, men nå er det jeg som skal ha den jobben, da. Så da får Drillo være med som assistent, sier han spøkefullt.

– Ståle angrer

Redaksjonssjefen i den danske storavisen Ekstrabladet er mer bastant når NRK ber ham kommentere spekulasjonene rundt FCK-sjefen. Han mener nemlig Solbakken er tapt for Norge.

– Jeg tror ikke at han blir norsk landslagssjef. Han er nok riktig bitter for at han skrev under for Norge, og jeg tror det skjer ting til sommeren, sier Søren Lauridsen til NRK.

Hos konkurrenten B. T. har man heller ikke særlig tro på at Solbakken blir Norge-sjef med det første.

– Kommer det et tilbud fra en klubb som spiller i mesterligaen, er jeg 100 prosent sikker på at Ståle Solbakken skifter. Han har sagt at hvis det er én ting som kan vekke ham om natten, så er det tanken på Champions League-hymnen.

- Andre vil si det samme

Etter at Solbakken kom i søkelyset til tyske Hamburg, har Solbakken nektet å gi en uforbeholden bekreftelse på at han blir landslagssjef i Norge. Det vil han fortsatt ikke når NRK møter ham.

- Det eneste lille forbeholdet jeg har gitt, og det tror jeg alle fotballtrenere har, det er at hvis noe ekstraordinært skulle skje så må man tenke seg godt om. Hvis du spør hvillken som helst trener eller spiller som er under kontrakt, så vil han si det samme, sier Solbakken.

- Men akkurat nå er det ikke noe som tyder på at jeg ikke blir landslagstrener, legger han til.

Les også: Drillo: - Nesten helt sikker på at jeg kommer til å si nei

Unnvikende på spørsmål om Hamburg

- Har du snakket med Hamburg?

- Jeg kan love alle at hvis jeg skulle gå inn og kommentere alle ryktene, så skulle det bli veldig slitsomt, sier Solbakken unnvikende.

Solbakken er også lite meddelsom på spørsmål om han ikke burde benytte sjansen til å trene en europeisk toppklubb.

- Det har jeg ikke tenkt på, svarer han kort.

- Hva tenker du om oppmerksomheten dette har fått?

- Jeg har ikke mer å si om det enn at dette ikke er spekulasjoner som jeg setter i gang. Jeg forholder meg til kontrakten som jeg har gjort hele tiden, svarer Solbakken.

Les også: Moa kan "hjelpe" Solbakken

Mange henvendelser

Nylig ble den tidligere Chelsea-proffen, Bjarne Goldbæk, ansatt som Solbakkens agent. Dansken er spesialist på tysk fotball.

- Det har vært mange seriøse og useriøse henvendelser. Da synes jeg at det er greit at jeg kan konsentrere meg om jobben min i FCK, og ikke noe annet, sier Solbakken, som hevder at han ikke har oversikt over hvor mye oppmerksomhet saken har fått i Norge.

1. januar 2012 blir Ståle Solbakken ny norsk landslagssjef, ifølge kontrakten. Eventuelt 1. august, hvis Norge kommer til EM.

Fotballnyheter