NRK Meny
Normal

Danmark uten superspiss?

Den danske superspissen Nicklas Bendtner frykter at skader setter en stopper for hele VM-deltagelsen hans.

Nicklas Bendtner

Nicklas Bendtner har måtte følge treningene fra sidelinjen

Foto: PATRICK HERTZOG / Afp

Arsenal-spilleren har slitt med en lyskeskade i lengre tid, og det kan nå se ut som om han ikke blir frisk nok til å spille noen av Danmarks kamper i gruppespillet.

Fredag kveld hadde snakket Nicklas Bendtner sammen med faren sin, og det var ikke en oppløftende samtale.

- Nicklas ringte og var lei seg. Han følte at skade hadde blitt forverret den siste dagen, sier Thomas Bendtner til den danske avisen BT.

- Det er sinnssykt frustrerende for ham å oppleve det her under VM, og selv om jeg kjenner han som en fighter som aldri gir opp når han har satt seg et mål, så ser det ikke godt ut, innrømmer faren som også er agent for sønnen.

Kan Danmark hevde seg i VM uten Nicklas Bendtner? Diskuter nederst i saken!

Trenger Bendtner

Danmarks spill i oppkjøringskampene har vist at de kan trenge Bendtners kvaliteter i angrepet, og det så lyst ut helt til i går.

- Jeg er bekymret nå. Det har været alle salgs behandlere inne i bildet, men ingen ting har tydeligvis ikke hjulpet. Skaden er lumsk ettersom han kan våkne i morgen og føle seg helt frisk, men så kan smertene komme tilbake igjen hvis han bare hvis han gjør en gal bevegelse. Spørsmålet er nå om landslagstrener Morten Olsen tørr å satse på ham. Selvfølgelig frykter jeg at Nicklas ikke kommer til å spille i VM, sier en trist Thomas Bendtner.

Danmark spiller sin første VM-kamp mot Nederland på mandag. I Bendtners skadefravær må Danmark trolig stole på at veteran Jon Dahl Tomasson fortsatt kan levere varene.

Følg NRKsport på Facebook

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.