NRK Meny
Normal

Danmark scoret på overtid

Thomas Kahlenberg sendte Danmark til himmels med 1- 0 på overtid i EM-kvalifiseringskampen mot Island i Parken i kveld.

Danmark- Island

Thomas Kahlenberg og Danmark (til høyre) fikk det tøft mot Island i kveld men klarte til slutt å dra seieren i land med 1-0 på overtid.

Foto: Jens Nørgaard Larsen / Afp

Kampfakta: Danmark - Island

Kampen var i ferd med å ebbe ut og hjemmepublikumet hadde pepet ut sine egne spillere da Thomas Kahlenberg snudde frustrasjon til ellevill glede for danskene med sin 1-0 scoring på overtid i Parken.

Danskene våknet da klokka passerte 90 minutter og holdt på å score enda en gang før den skotske dommeren blåste i fløyta.

Dårlig uttelling

Landslagstrener Morten Olsen rev seg i håret i store deler av andre omgang og gjorde flere bytter uten av det ga resultater for hjemmelaget. Heller ikke innbytter Morten Skoubo klarte å score på en klar målsjanse rett foran mål åtte minutter før full tid.

Danskene startet best og hadde initiativet i første omgang. Etter drøye 16 minutter kom den første målsjansen til hjemmelaget etter en kontring som Island klarerte i egen 16 meter i siste sekund.

Danskene fortsatte å presse utover i siste halvdel av første omgang men det ville seg ikke for hjemmelaget selvom det meste av spillet foregikk på den islandske banehalvdelen.

Slurvet i forsvar

Utålmodige dansker slurvet i forsvar og Island fikk blant annet en sjanse i det 31 minutt. Tempoet sank betraktelig mot slutten av første omgang og danskene ble fantasiløse. Danmark gikk til pause med 3-4 målsjanser de ikke fikk uttelling på.

I andre omgang var det imidlertid Island som var best og ga Danmark noe å tenke på. Danmark har vært igjennom et generasjonsskifte siden VM i sommer og stilte med flere urutinerte spillere i kveld og det var også lett å se. I tillegg viste danskene tydelig at savnet etter en skadet Niklas Bendtner er stort.

Fotballnyheter

Videoklipp

Ingrid Hjelmseth ble tråkket på armen og ble liggende lenge på banen.
Caroline Graham Hansen. Så bommer Graham Hansen. Keeperhøyde og forholdsvis enkelt for keeper. Dette er tungt.
Ada Hegerberg var ikke fornøyd etter kampen mot Belgia