Spionerte på dansk taktikk

Spionasje-beskyldninger mot hjemmelaget og dansk-svensk verbalt slagsmål etter kampen. Jo, det blåser friskt i fotball-VM.

 

Typisk fotballspion
Foto: NRK

Kuriøse treningsforstyrrelser, spioner på toppen av høyhus og spioner bak gjemte speil har vært en del av optakten til Danmarks 2-3-nederlag til vertsnationen Kina, skriver Ekstra Bladet.

Det hele begynte med en episode som fant sted tirsdag, dagen før Danmark skulle møte hjemmelaget Kina i sin første kamp i fotball-VM.

Heftig krangel

Det endte med en heftig krangel mellom danske ledere og Kinas svenske landslagstrenere etter kampen, som Danmark tapte i sluttminuttene.

Da danskene skulle ha taktikkmøte dagen før kampen mot hjemmelaget Kina, oppdaget de to personer med videoutstyr, klare til å ta opp møtet.

Sikker på spionasje

- Dette er spionasje, mener de danske lederne. For hvem var de to mystiske mennene? Og hvorfor satt de i et låst rom like inntil der danskene skulle ha møte? Og hvem visste i det hele tatt hvor danskene skulle ha sitt møte?

Saken ble umiddelbart anmeldt til FIFA, men partene ble enige om å holde det hele skjult til etter at kampen mot Kina var over, melder nettstedet 3f.dk.

- Og FIFAs representanter så også spionene, sier danskenes talsmann Pia Schou Nielsen til Reuters.

Hornmusikk på sidelinja

I klagen peker de også på andre opplevelser de har hatt under trening eter at de ankom Kina: Langt gress på treningsbanen, et hornmusikk-orkester begynte å spille meget høyt på sidelinja mens spillerne trente, vanningsanlegget begynte midt under trening, og lyset ble delvis borte midt under en kveldstrening.

Dessuten har spionene filmet ved lukkede danske treninger.

Kina vant selve kampen 3-2. Danskene hentet inn Kinas 2-0-ledelse, bare for å se Kina score seiersmålet i kampens siste minutter.

- Ble filmet og avlyttet

Etter kampslutt forlot danskenes landslagssjef Kenneth Heine-Møller arenaen i sinne, uten å takke noen for kampen. - De har filmet og avlyttet oss, sa han.

To andre i den danske lagledelsen gikk til verbalt angrep på Kinas svenske landslagssjef Marika Domanski-Lyfors og hennes assistent Pia Sundhage - en krangel som var meget høylydt, og som varte i flere minutter.

Alt dette er rapportert til FIFA, som vil ha det i mente foran sommer-OL i Beijing neste år.

Fotballnyheter