NRK Meny
Normal

Daniel Braaten starter mot Barcelona

VALLE HOVIN (NRK.no): Klubbløse Daniel Braaten trener for tiden med Vålerenga. Nå får han starte den kommende treningskampen mot Barcelona.

Braaten

Daniel Braaten får spille Vålerengas treningskamp mot Barcelona lørdag. Kanskje kan den tidligere Toulouse-angriperen vise frem noen tekniske delikatesser.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Rekdal Kjetil

Vålerenga-trener Kjetil Rekdal regner med at Braaten gjør en god kamp mot Barcelona.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Det bekrefter Vålerenga-trener Kjetil Rekdal overfor NRK.no.

– Daniel starter mot Barcelona. Det er veldig gledelig, sier Rekdal.

Braaten har de siste årene spilt for den franske eliteserieklubben Toulouse, men partene bestemte seg for å skille lag i mai.

Bosman-spiller Braaten har derfor trent fritt med Vålerenga i sommer. Nå belønnes han med en plass fra start når Vålerenga tar imot stjernene fra Barcelona lørdag kveld.

Vil til utlandet

– Daniel har dominert på trening med oss. Han er i god form og jeg regner med at han vil gjøre en god kamp på lørdag, sier Vålerenga-treneren.

31-årige Braaten, som ble solgt fra Skeid til Rosenborg i 2004, ble utenlandsproff i Bolton tre år senere. Etter syv kamper og ett mål på Reebok stadium, gikk turen videre til Toulouse i 2008.

Der scoret vingen tolv mål på 145 kamper.

Selv om han nå får muligheten til å ikle seg Vålerenga-drakten, er det et nytt utenlandsopphold som i første rekke trigger Braaten.

– Det blir denne kampen. Så får vi se om vi får overtalt ham til å bli på permanent basis. Mer utenlandsspill er det han ønsker aller helst nå, sier Rekdal.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

FC Barcelona Training Session

Lionel Messi er blant spillerne som står på motsatt banehalvdel når Daniel Braaten ikler seg VIF-drakten.

Foto: David Ramos / Getty Images

Kan bryne seg på Mascherano

Daniel Braaten

Daniel Braaten drømmer fremdeles om å få spille i Spania eller England.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Det samme uttrykte Braaten selv via sin agent Henning Berg i mai. Braaten hadde et tilbud fra Toulouse om å spille i klubben i ytterligere to år, men avslo.

Et opphold i Spania eller England frister mer for spilleren som står med to mål på 45 landskamper for Norge.

– Det han har størst ønske om, er Spania. Kanskje England. Det er de landene vi jobber med. Men per i dag er ingenting avgjort, sa Henning Berg til VG i slutten av mai.

31-åringen får nå en gyllen mulighet til å vise hva han kan mot det spanske topplaget. Barcelona stiller med klassespillere som Javier Mascherano, Alex Song og ikke minst Lionel Messi.

Klubbens fire beste forsvarsspillere - Gerard Pique, Carles Puyol, Dani Alves og Jordi Alba - er imidlertid ikke med til Oslo. Det samme gjelder superstjernene Neymar, Xavi og Iniesta.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.