- Solen kom og skyene forsvant

"King" Kenny Dalglish har gitt Liverpool-supporterne tro på fremtiden og uavgjort i derbyet mot Everton var hans første poeng som manager i klubben.

Kenny Dalglish

Kenny Dalglish vinket til supporterne på Anfield før kampen mot Everton.

Foto: Tim Hales / Ap

Liverpool-supporterne
Foto: DARREN STAPLES / Reuters

Det 215. Merseyside-derbyet endte 2-2 etter en kamp som inneholdt både en tvilsom dommeravgjørelse og utligning på straffespark.

Kampfakta

Til tross for det historiske derbyet og den dramatiske kampen, er det "King" Kennys tilbakekomst som er det store temaet for alle i byen i nordvest-England.

- Alle elsker Kenny. Etter at Roy Hodgson ga seg kom solen frem og skyene forsvant. Slik kommer det til å bli så lenge Kenny er her, forteller drosjesjåfør Frank Tasher til NRK i Liverpool.

Video: Dalglish er gud i Liverpool

Artikkelen fortsetter under videoen.

Video Daglish tilbake som sjef i Liverpool

Se folket i Liverpool hylle Dalglish.

Etter to tap, mot Manchester United i FA-cupen og mot Blackpool i ligaen, ble det endelig poeng til Kenny Dalglish og Liverpool.

Troen i byen er at dagens poeng bare er det første i klatringen oppover på tabellen.

- Selvfølgelig kan King Kenny klare det. King Kenny er en legende for Liverpool. Han kjenner Liverpools historie. Nå må han overføre den til spillerne og gi dem selvtillit, sier Liverpool-supporteren Liam McCullough når NRK møter ham på gaten i Liverpool.

Med Kenny Dalglish har supporterne fått en av sine egne som sjef for klubben. Han elsker, forstår og bryr seg om klubben, sier John Thompson, sportsredaktør i Liverpool Echo, til NRK.

John Thompson, sportsredaktør i Liverpool Echo. / NRK

20 år etter

For Kenny Dalglish var dagens oppgjør mot Everton svært spesielt.

Det var etter returoppgjøret i en FA-cupkamp mot Everton i februar 1991 at Dalglish overraskende trakk seg som Liverpool-manager for 20 år siden.

Den gang var klubben regjerende ligamestere, etter dagens kamp mot Everton er laget fire poeng over nedrykksstreken.

Everton best i kampen

I selve kampen var Everton det beste laget og Liverpool var heldige som fikk med seg ett poeng.

Raul Meireles ga Liverpool ledelsen etter 29 minutter da han satte inn en retur etter at Tim Howard hadde reddet to ganger fra Dirk Kuyt.

I løpet av sju minutter etter pause snudde Everton kampen. Først headet Sylvain Distin inn 1-1 rett etter pause og seks minutter senere gjorde Jermaine Beckford 2-1 fra ti meters hold.

Målet til Beckford var kontroversielt fordi det rett i forkant av målet var en duell der Liverpool-backen Martin Kelly gikk i bakken og ble liggende uten at dommeren blåste.

Midt i 2. omgang utlignet Dirk Kuyt på straffespark etter at Maxi Rodriguez var blitt felt.

- Må styrke stallen

Liverpool-supporterne

Ingen tvil om hvem som er helten på Anfield.

Foto: DARREN STAPLES / Reuters

Kampen viste tydelig at Liverpool har mye å gjøre før de er tilbake på toppen.

- Jeg tror de klarer seg i Premier League med den stallen de har nå, men det er mye større forventninger til Liverpool enn det, sier Tor Ole Skullerud, assisterende landslagstrener for det norske U21-landslaget til NRK i forkant av dagens derby.

Så langt har Liverpool ikke handlet inn nye etter at overgangsvinduet åpnet 1. januar, men Skullerud er ikke i tvil om at laget må forsterkes.

- Skal Liverpool bli en stormakt i europeisk fotball igjen så må de ut og handle. De har endel gode spillere som er et fundament, men de må ut og shoppe, sier den assisterende U21-landslagstreneren.

Fortsatt fordel Liverpool

Dagens møte var det 215. Merseyside-derbyet siden det første oppgjøret 13. oktober 1894.

Liverpool står med 85 seire, mens Everton har vunnet 66 ganger.

Dagens kamp var den 64. gangen det har endt uavgjort mellom de to klubbene.

Fotball

Oppsummert

  • Cirka 20.05: Pressekonferanse med Ståle Solbakken og en utvalgt spiller etter kampen mot Tyrkia.