Hopp til innhold

– Dette har jeg drømt om siden jeg var liten

PARIS/OSLO (NRK.no): Mats Møller Dæhli (19) prøver å legge bort det store fokuset som er på ham før kveldens privatlandskamp mot Frankrike. Speidere fra hele Europa kommer til å følge oppgjøret med argus-øyne.

Mats Møller Dæhli

Mads Møller Dæhli gleder seg til å spille foran 70.000 på stadion i Saint-Denis

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

– Du blir jo vant til fokuset og prøver å takle det på best mulig måte, ikke bruke mye energi på det. Jeg er ung og har god tid, så jeg prøver å ikke la meg affisere så mye av det, sier Mats Møller Dæhli til NRK.no til foran landskampen mot Frankrike i Saint-Denis.

Han lar seg heller ikke affisere stort av at det trolig kommer mange talentspeidere på kampen.

– Klassespillere

FBL-FRA-WC-2014-TRAINING -

Frankrikes største stjerne Franck Ribéry hviles mot Norge.

Foto: PATRICK KOVARIK / Afp

– Nå er jeg her på grunn av kampen og landslaget, og ser fram til å være med på å utvikle spillet vårt. Det er det jeg har fokus på.

Kveldens kamp er en av Frankrikes siste oppkjøringskamper før VM. Den trekker sannsynligvis 70.000 til tribunene og blir vist i 90 land. Et meget godt utstillingsvindu, med andre ord.

– Det er jo det man har drømt om siden man var en liten gutt, å spille mot gode lag foran mange tilskuere. Det er bare noe jeg synes er veldig gøy, sier Dæhli som har fått Premier League-erfaring med Cardiff i vår .

– Frankrike er et meget godt lag med klassespillere i alle posisjoner. Det blir gøy å teste oss mot dem, sier han.

Frankrike spiller i gruppe E i VM, der de møter Sveits, Honduras og Ecuador.

Uten stjerneduoen

Mandag ble det klart at Didier Deschamps hviler stjernene Franck Ribéry og Karim Benzema mot Norge. Men den franske manageren stiller likevel med et svært godt lag – med kvalik-helten Mamadou Sakho som kaptein.

– Vi vil teste oss mot de beste, og det får vi virkelig gjort i dag, sier Mats Møller Dæhli.

– Spiller du fra start?

– Det er det treneren som bestemmer. Jeg vet det ikke, sier 19-åringen med tre landskamper fra før.

Høgli klar for nummer 40

Tom Høgli ser også fram til kampen. Brugge-spilleren er én av veteranene på laget, og får sin landskamp nummer 40 denne Paris-kvelden.

– Vi møter ett av de beste lagene og skal vise at vi også er et godt lag. Dette blir bare show det, sier Høgli.

Han tror ikke det finnes så mange bedre motstandere å måle seg mot nå.

– Frankrike er alltid en av outsiderne til å gjøre det godt i VM. Å måle seg mot dem er den beste referansen vi kan få. Det er topp av NFF å klare å få sånne motstandere. Vi gleder oss veldig, sier Høgli.

Hør kampen direkte på NRK P1 fra kl. 20.55 i kveld.

Fotball

  • Medier: Liverpool gir opp Alonso-jakten

    Både The Times og The Telegraph skriver torsdag kveld at Xabi Alonso neppe blir Liverpool-manager når Jürgen Klopp gir seg i sommer.

    Den nåværende Bayer Leverkusen-treneren skal nemlig ønske å bli i den tyske klubben etter sesongen.

    Alonso er i ferd med å lede Leverkusen til klubbens første seriemesterskap. Med åtte kamper igjen av Bundesliga, leder de med ti poeng ned til Bayern München.

    Begge avisene skriver at det er to navn som skiller seg ut for Liverpool når Klopp går av etter ni år i jobben. De er Brighton-manager Roberto de Zerbi og Sportings Ruben Amorim.

    Xabi Alonso
    Foto: Thilo Schmuelgen / Reuters
  • Leicester sparket treneren – skal ha hatt forhold til spiller

    Leicesters kvinnelagstrener Willie Kirk har mistet jobben. Ifølge engelske medier skal grunnen være et forhold til en av klubbens spillere.

    Leicester bekrefter sparkingen på sine nettsider torsdag kveld.

    «Etter en grundig intern disiplinær prosess, har det blitt avdekket at Willie har brutt lagets etiske retningslinjer», heter det i uttalelsen.

    The Guardian og The Athletic melder at Kirk skal ha hatt et forhold til en spiller. Kirk ble suspendert tidligere i mars da klubben skulle etterforske påstandene, og nå har de kommet til den konklusjon at Kirk må gå.

    Kirk ble direktør i klubben i juli 2022 og tok noen måneder senere over treneransvaret.

    Assistenttrener Jennifer Foster og førstelagstrener Stephen Kirby får det midlertidige ansvaret for klubben som er nummer ni i den engelske toppdivisjonen. (NTB)

    Willie Kirk
    Foto: ANDREW BOYERS / Reuters
  • Tonali siktet for ytterligere 50 brudd på gamblingreglene

    Det engelske fotballforbundet (FA) har siktet Newcastle-spiller Sandro Tonali for 50 brudd på Premier Leagues gamblingregler i tidsrommet 12. august til 12. oktober i fjor.

    Det skriver FA i en pressemelding torsdag. Tonali har fram til 5. april på å respondere på siktelsen.

    Newcastle skriver i en melding på egne hjemmesider at de er gjort kjent med siktelsen. De skriver at Tonali har klubbens fulle støtte i etterforskningen. Utover det ønsker verken Newcastle eller Tonali å kommentere saken.

    I oktober i fjor ble italieneren utestengt fra all internasjonal fotball i ti måneder for brudd på gamblingreglene i Italia. Han ble hentet til Premier League fra Milan sommeren 2023.

    FA mener at Tonali satset penger på fotballkamper 50 ganger i perioden fra nettopp Premier League-åpningen og fram til 12. oktober, samme dag som han ble avhørt om regelbruddene fra italiensk fotball.

    Hans foreløpig siste opptreden i Newcastle-drakten kom hjemme mot Borussia Dortmund i Champions League 25. oktober. Da fikk han 25 minutter som innbytter. (NTB)

    Premier League - Newcastle United v Crystal Palace
    Foto: LEE SMITH / Reuters
  • KFUM henter angrepsspiller fra Åsane

    Mame Mor Ndiaye (26) forlater Bergen og Åsane til fordel for nyopprykkede KFUM Oslo, melder BA. Sist sesong gjorde han ni mål i 1. divisjon.

    Ndiaye bekrefter selv til Bergensavisen at overgangen er i boks.

    – Det er vondt å dra fra klubben nå, men det er dette jeg har jobbet for å få til. Ønsket mitt har hele tiden vært å få sjansen i eliteserien, forteller 26-åringen til BA.

    (NTB)

    FOmDNHw_B34
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
  • Skadet Hegerberg ute av landslagstroppen

    Norge må starte EM-kvalifiseringen uten stjernespiss Ada Hegerberg (28).

    – Ada ble skadet i en kamp. Det var en takling, et spark. Hun har veldig god framgang, og vi håpet virkelig at hun skulle bli klar til denne samlingen. Hun ønsker virkelig å bli klar. Hun har gjort alt hun kunne, men denne samlingen kommer litt for fort, sier landslagssjef Gemma Grainger til NRK.

    Også kaptein Maren Mjelde (34) er ute av troppen med skade. Verken Hegerberg eller Mjelde har vært i kamptroppene for sine respektive klubblag den siste tiden. Dermed har de blant annet gått glipp av kvartfinalene i mesterligaen, der Hegerbergs Lyon og Mjeldes Chelsea begge har tatt seg videre.

    Norges Fotballforbund presenterte skjærtorsdag uttaket til de kommende EM-kvalifiseringskampene. Norge spiller hjemme mot Finland 5. april og borte mot Nederland fire dager senere.

    – Hovedmålet er så klart å bli blant de to beste i gruppa. Vi ønsker å kvalifisere oss direkte til EM. Målet er også å prestere godt i disse kampene, og for laget å ha en klar identitet i spillet. Jeg ønsker at laget skal bli bedre for hver kamp, sier landslagssjef Gemma Grainger i en pressemelding fra fotballforbundet.

    Synne Jensen, som har scoret mye for Real Sociedad i spansk fotball, er inne i Norges A-tropp for første gang siden 2021. Fortsatt er det ingen Emilie Haavi å se i troppen tross godt spill i Roma.

    Troppen:

    Målvakter: Aurora Mikalsen (Brann), Cecilie Fiskerstrand (LSK Kvinner), Guro Pettersen (Werder Bremen).

    Backer: Tuva Hansen (Bayern München), Guro Bergsvand (Brighton), Thea Bjelde (Vålerenga), Marit Bratberg Lund (Brann), Mathilde Harviken (Rosenborg), Marthine Østenstad (Brann), Emilie Marie Woldvik (LSK Kvinner).

    Midtbanespillere: Ingrid Syrstad Engen (Barcelona), Vilde Bøe Risa (Atlético Madrid), Karina Sævik (Vålerenga), Lisa Naalsund (Manchester U.), Frida Maanum (Arsenal), Justine Kielland (Brann), Guro Reiten (Chelsea), Elisabeth Terland (Brighton), Signe Gaupset (Brann).

    Spisser: Caroline Graham Hansen (Barcelona), Sophie Román Haug (Liverpool), Celin Bizet Ildhusøy (Tottenham), Synne Jensen (Real Sociedad).

    (NTB)

    muQhvzRI73c
    Foto: Carina Johansen / NTB
Guro Reiten
Champions League - Round of 16 - Second Leg - Borussia Dortmund v PSV Eindhoven
Terland