Grytebusts blemme sendte AaFK ut av cupen: – Jeg roter det til for laget

Aalesund har tatt to NM-titler de siste tre årene. Torsdag røk de imidlertid ut mot Sandefjord etter en keepertabbe av dimensjoner.

Grytebust 2

Kampens øyeblikk: Sten Grytebusts klarering går rett i beina på en Sandefjord-spiller, som sender ballen i det tomme målet.

Foto: Videospiller / NRK

Sandefjordjubel

Sandefjord-spillerne jublet som besatt etter den avgjørende scoringen.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

NRK fulgte kampen:

Sandefjord - Aalesund 2-1

– Det er et tilbakespill som jeg ikke klarer å bestemme meg for om jeg skal sparke fremover eller til en lagkamerat ved siden av meg, også blir det en mellomting, forklarer Grytebust til NRK.

– Fotballen består av mange feil, og dette er et brutalt eksempel på det, sier han og ser ned i bakken.

Det stod 1-1 etter ordinær tid, og kampen gikk til ekstraomganger.

Like før første ekstraomgang var ferdigspilt, skulle Aalesund-keeper Sten Grytebust ut for å klarere et tilbakespill. Men så gikk det galt.

I stedet for å klarere, sendte keeperen sendte kula rett i beina på Sandefjord-spiller Eirik Lamøy, som fikk en enkel jobb med å sende ballen i det tomme målet.

– Jeg tenkte ikke så mye, det var bare å sette ballen i det åpne målet. Heldigvis gikk den inn, smiler Sandefjords målscorer Lamøy.

– Jeg unner ingen å oppleve noe sånt. Grytebust er en god keeper, så det er sånt som skjer. Men for oss er alle mål like gode, smiler en lykkelig Sandefjord-trener til NRK.

Dermed er Sandefjord klare for kvartfinale, mens tittelforsvarerne er ute.

– Fantastisk gøy! Det er en stor opplevelse for alle i Sandefjord, sier Sandefjord-trener Arne Sandstø til NRK.

Rekdal: – Skulle ikke vært straffe

Aalesund-trener Kjetil Rekdal har ført sunnmøringene til to cuptriumfer de siste tre årene. Han var svært skuffet over cup-exiten.

– Sandefjords straffespark har jeg ikke sett, men det så virkelig ikke ut som det var noe som helst. Etter min mening er det ikke straffespark, sier Rekdal.

Dommer Espen Berntsen står likevel på sitt når det gjelder straffeavgjørelsen.

– Fra min posisjon oppfatter jeg det slik at Sandefjord-spilleren spiller ballen forbi keeperen og blir felt, og da er det straffespark, sier Berntsen.

Om sin uheldige sisteskanse hadde Rekdal følgende melding:

– Sten blir vår syndebukk i dag, men så er han sikkert helten vår i neste kamp. Han er profesjonell og blir ikke påvirket av dette. Han gjør det selvfølgelig ikke med vilje.

Jevnspilt kamp

Jason Morrison ga Aalesund ledelsen etter en drøy halvtime, etter at hjemmelaget ikke fikk klarert enn corner.

To minutter senere utlignet Panajotis Dimitriadis på straffespark for Sandefjord. Flere mål ble det ikke i ordinær tid, og kampen gikk
til ekstraomganger.

Der viste Sandefjord seg sterkest, slik de også gjorde i forrige runde, da Vålerenga ble beseiret. Aalesund-keeper Sten Grytebust så ut til å ha kontroll på en lang pasning, men klarte å rote vekk ballen.

Dermed fikk Eirik Lamøy en enkel jobb med å sende vestfoldingene i ledelsen 2-1.

En ledelse som holdt seg kampen ut.

– Cupen er en liten gulrot for oss, sier Sandstø.

Fotball

Oppsummert

 • Etter kampen: Bodø/Glimt og Roma stiller til pressekonferanse.
 • Sørloth-assist høydepunktet

  Alexander Sørloth ble byttet inn og fikk målgivende i Real Sociedads 1-0-seier i europaligaen torsdag. West Ham slo Kristian Thorstvedt og Genk 3-0.

  Det var en lang stillingskrig i oppgjøret mellom Sturm Graz og Real Sociedad, og det sto lenge målløst. Men det var før Alexander Sørloth ble byttet inn etter en time. Han satte umiddelbart preg på kampen da han fant navnebror Alexander Isak med en pasning. Svensken skjøt via både forsvarer og keeper før ballen trillet i mål.

  Hjemmelaget Sturm Graz klarte ikke skape de største sjansene mot slutten å måtte tåle sitt tredje tap på tre kamper. Sørloths Sociedad har fem poeng og deler tabelltoppen sammen med PSV.

  Oppgjøret mellom West Ham og Genk var målløst lenge, men London-laget hadde god kontroll og sikret 3-0-seier.

  Craig Dawson scoret først på hodet etter innlegg fra Aaron Cresswell, før Cresswell igjen assisterte Issa Diop som stanget inn 2-0. Kun minuttet etter scoret Jarrod Bowen etter en fin soloprestasjon til 3-0 som også ble sluttresultatet.

  Thorstvedt spilte 83 minutter i kampen.

  Jens Petter Hauge kom inn helt mot slutten i Eintrach Frankfurts 3-1-seier mot Olympiacos.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Miguel Morenatti / AP
 • Johnsen forlenget med Venezia

  Dennis Johnsen (23) har skrevet under en ny avtale med Venezia i italiensk Serie A. Trønderen har bundet seg fram til og med 2024/25-sesongen.

  Det opplyser Venezia på sine nettsider. Johnsen har startet alle lagets ligakamper siden opprykket i vår.

  23-åringen kom til klubben vederlagsfritt i august 2020. Venezia omtaler ham i dag som en av sine «mest konstante angrepstrusler».

  Johnsen debuterte nylig for Norges A-landslag i seieren mot Montenegro. Der spilte han en vel halvtime som innbytter og sto for den målgivende pasningen på 2-0-scoringen.

  Venezia ligger på 15.-plass med åtte poeng.

  (©NTB)

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Tocco Alessandro / AP
 • Lacazette reddet Arsenal

  Patrick Vieira var for første gang på besøk hos klubben han vant tre ligatitler med som spiller, etter at han ble Crystal Palace-manager. Og besøket endte nesten lykkelig for Palace-manageren.

  Arsenal åpnet best, og kaptein Pierre-Emerick Aubameyang satte inn 1-0 på en retur etter åtte minutter.

  Rett før pause lå ballen høyt opp i lufta, og James McArthur så ut til å prøve et skudd på hel volley. Istedenfor sparka han Bukayo Saka knallhardt i leggen. McArthur så det gule kortet, og ikke det røde, mens Saka måtte forlate banen med en skade.

  Over i andre omgang var det to kontringer som skulle avgjøre for Palace. Først scoret Christian Benteke alene med keeper rett etter pause. Snaue kvarteret senere avsluttet Odsonne Édouard iskaldt via tverrliggeren og snudde kampen.

  Tida holdt på å renne ut for Arsenal, men på overtid av overtiden dukket Alexandre Lacazette opp på bakerste stolpe og kranglet inn en dødball.

  Martin Ødegaard startet i en dypere rolle på midtbanen, men klarte aldri å sette sitt preg på kampen. Han ble byttet ut etter 67 minutter for nettopp Lacazette.

  Med uavgjort på hjemmebane, er Arsenal nummer 12 på tabellen.

  Premier League - Arsenal v Crystal Palace
  Foto: Hannah Mckay / Reuters
 • Johnsen haltet av banen

  Kun en uke etter at han fikk sin landslagsdebut, måtte Dennis Johnsen forlate banen mot Fiorentina med det som så ut som en skade.

  Fem minutter ut i den andre omgangen måtte nordmannen forlate banen.

  Johnsen har startet alle de åtte kampene i ligaen fra start, og fikk sin landslagsdebut mot Montenegro. Der fikk han en målgivende på Norges andre scoring.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Tocco Alessandro / AP

Skadekrisen vokser for Norge – nok et forfall før skjebnekampen

World Cup - UEFA Qualifiers - Group I - Hungary v England