Crystal Palace reddet i tolvte time

Crystal Palaces fotballframtid hang i en tynn tråd. Men på overtid ble partene enige nok til å fortsette forhandlingene.

Britain Soccer

Papace-tilhengere feirer etter klubben ble reddet av en oppkjøpergruppe.

Foto: Alastair Grant / Ap

Crystal Palace ungikk nedrykk til engelsk andredivisjon i siste serierunde, men den tradisjonsrike klubben stod i fare for å oppløses tirsdag. En gruppe potensielle oppkjøpere (CPFC 2010) hadde fått frist til tirsdag ettermiddag med å ordne et salg av klubben.

Om de ikke greide å finne en løsning, skulle klubbens spillere bli solgt og klubben oppløst. Klubber hadde allerede begynt å by på Palace-spillere før fristen gikk ut - så mørkt så det ut.

(saken fortsetter under bildet)

Britain Soccer

Dagen var en berg-og-dalbanetur for Palace-fansen.

Foto: Alastair Grant / Ap

Lyktes på overtid

Men i tolvte time lyktes oppkjøperne med å komme fram til en foreløpig avtale om kjøp av klubben. Stadion Selhurst park vil være inkludert i kjøpet, melder BBC.

Det er sentralt, i og med at de siste dagenes stridigheter først og fremst har handlet om Crystal Palaces hjemmebane. Hvis oppkjøpsgruppen, skulle være interessert, ville de at hjemmebanen skulle inkluderes i kjøpet.

"Alle vil være enige i at Selhurst Park er avgjørende for langtidsutsiktene til klubben, og CPFC 2010 har hele tiden gjort det klart at vi ikke vil fortsette denne prosessen uten at stadion er sikret," uttalte oppkjøpsgruppen i en pressemelding.

Har slitt lenge

Crystal Palace har slitt økonomisk over lang tid. Tidligere i år, da ble de plassert under administrasjon, ble det tydelig hvor ille situasjonen har vært. Samtidig som de ble plassert under administrasjon av banken Lloyds Bank, ble de trukket ti poeng.

Dermed måtte oppkjøperne forhandle med Lloyds Bank, ikke med de forrige eierne. Hundrevis av Palace-tilhengere protesterte utenfor banken tirsdag. På mandag var de rundt tusen. Og det ble spennende da forhandlingene gikk ut over fristen.

Ble enige

Men til slutt kom gladmeldingen for fansen fra Lloyd Bank:

"Stadion-administrator Pricewaterhousecoopers har i prinsippet blitt enige med CPFC 2010 om en avtale i forbindelse med salget av Selhurst Park. Dette gir gruppen mulighet til å gå videre med oppkjøpet av både Crystal Palace Football Club og Selhurst Park"

Det er ikke dermed sagt at Crystal Palace er reddet. Men tirsdagen var et langt steg i riktig retning.

FBL-ENG-CRYSTAL-PALACE

Flere hundre fans møtte opp utenfor Lloyds Bank for å protestere på at banken vurderte å selge alle Palace-spillerne.

Foto: CARL DE SOUZA / Afp

Fotballnyheter