NRK Meny
Normal

Coppell vil lære av Drillo

Tidligere Reading-manager Steve Coppell mener Drillo er en av verdens beste managere.

Steve Coppel

Coppell er svært imponert over Drillos retur som landslagssjef, og valgte å ta turen til Norge torsdag for å møte landslagssjefen.

- Jeg er en manager som vil lære mer. Jeg kjenner Egil (Olsen) fra da han bodde i London og ledet Wimbledon. Jeg ønsker å lære mer om hans fotballfilosofi, sier Coppell til NRK, og føyer til at det var en felles venn av de to som arrangerte møtet.

Les også: Solbakken blir landslagssjef i 2012

Aktuell for Hull

Coppell blir utpekt som en av de heteste kandidatene til å ta over som manager for Premier League-laget Hull City.

Laget ligger på 17. plass i serien med kun 11 poeng, og mange spår at nåværende manager Phil Brown kan få sparken på bakgrunn av de elendige resultatene.

Nett-TV: Coppell: - Drillo blant de beste i verden

Video nsps_upload_2009_11_19_18_27_8_803.jpg

I likhet med Drillo, frykter ikke Coppell å bli stemplet for å bære en kjedelig fotballfilosofi.

- Desverre handler fotball om å vinne kamper, og man kan ikke fokusere på å spille underholdende fotball for å tilfredsstille tilskuerne.

- Når du leder mindre lag som konkurrerer mot de beste lagene, må du finne en egen filosofi for å få ut det beste av de ressursene du har tilgjengelig. Denne filosofien deler jeg med Egil, sier Coppell.

Mye til felles

Drillo opplevde møtet med Coppell som svært konstruktivt, og påpeker at de to har mye til felles.

- Han er en outsider i engelsk toppfotball og ikke så veldig glad i den possetion-dreiningen som har skjedd der de seneste årene. Vi er veldig langt på vei enige om det aller meste, sier Egil Olsen til NRK.

Les mer: "Drillo" får jobben

- Drillo blant de beste i verden

I sin retur som landslagssjef, har Drillo ledet Norge gjennom seks seier, to uavgjort og to tap. Coppell mener støvelmannens prestasjoner gjør han til en av de beste trenerne i verden for øyeblikket.

- Etter min mening er han en av de beste trenerne i verden, nettopp fordi han klarer å få det meste av de ressursene han har tilgjengelig.

- Det finnes effektive måter å vinne kamper på, og det er nettopp på dette feltet Drillo utmerker seg. Norge er et av de mest konkurransedyktige lagene i verden, og alle som spiller mot dem vet at de har en tøff oppgave foran seg, sier Coppell.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.