Cole: - England kan vinne

England har underprestert i VM etter VM, men Joe Cole tror 2010 er året for England. Det er det fem gode grunner til sier han.

Joe Cole

Joe Cole er optimist i forkant av VM.

Foto: DARREN STAPLES / Reuters

England har ikke overbevist i oppkjøringskampene inn mot VM og kaptein Rio Ferdinand er skadet, men Chelseas Joe Cole er fortsatt optimist.

Det er det fem gode grunner til mener han:

 • Fabio Capello er den beste taktikeren av de tre engelske managere han har spilt under.
 • England går inn i mesterskapet med sine to viktigste brikker, Wayne Rooney og Steven Gerrard, skadefrie og i god form.
 • De kjølige sør-afrikanske kveldene vil passe England som hånd i hanske. Tidligere har de sviktet under stekende varme.
 • Lagets nøye forberedelser i Østerrike og Sør-Afrika har gitt et grunnlag å bygge videre på.
 • Troppen er full av rutine og har lært av tidligere feil.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

- Kan gå hele veien med litt flaks

Wayne Rooney i Englands drakt

En Wayne Rooney i god form er helt avgjørende for England.

Foto: PAUL ELLIS / Afp

Cole, som kjempet seg til en plass i VM-troppen med en god sesong for Chelsea som vant The Double, spilte sin første landskamp på 20 måneder da England slo Japan for et par uker tilbake.

- Denne troppen har erfaringen fra tidligere mesterskap. Vi har en frisk Wayne Rooney, en frisk Steven Gerrard, og vi har flere spillere i rett alder. Jeg er overbevist om at vi kan klare det, jeg stoler på resten av gutta. Har vi litt flaks, som man alltid trenger, kan vi gå hele veien, sier han til the guardian.

Men det er ikke bare en rutinert tropp som er en fordel for England. Været kan bli en meget avgjørende faktor mener midtbanespilleren.

- Det som ofte har skjedd i tidligere mesterskap er at vi har sviktet i varmt vær, men her spiller vi på kvelden og da er det ganske kjølig. Det vil bli en voldsom forskjell. Jeg tror dere vil få se et England som spiller i Premier League-tempo fordi vi slipper sola, fortsetter han.

England spiller sin første kamp i VM på lørdag mot USA.

- Spania er favoritt

Men til tross for tro på egne ferdigheter, innrømmer Cole at Spania må regnes som favoritter.

- Spania er i en egen klasse, de er det mest talentfulle laget i turneringen, men det er ikke alltid det beste laget som vinner. Det er mange andre faktorer som teller, disiplin, karakterstyrke og litt flaks.

Fotball

Oppsummert

 • Her får du alt av fotballnyheter.
 • Solskjær forlenger

  Ole Gunnar Solskjær blir etter planen i Manchester United frem til 2024 etter at han forlenget kontrakten. Han har også en klausul som gjør at han kan forlenge ett ytterligere år. Det bekrefter klubben selv på sine nettsider.

  Han skal snart gyve løs på en ny sesong og jakter på sitt første trofé med klubben.

  – Alle vet hvilke følelser jeg har for denne klubben, og jeg er strålende fornøyd med å signere en ny kontrakt, sier Solskjær på klubbens nettsider.

  Han hadde i utgangspunktet ett år igjen av kontrakten sin.

  Nordmannen tok over klubben i desember 2018, først på midlertidig basis. Våren 2019 ble han ansatt på permanent basis.

  Pre Season Friendly - Derby County v Manchester United
  Foto: Craig Brough / Reuters
 • United presenterte Sancho

  Det har lenge vært klart at Jadon Sancho blir Manchester United-spiller. Fredag ettermiddag ble den engelske unggutten offisielt presentert som United-spiller.

  I en 50 sekunders lang presentasjonsvideo på klubbens Twitter-konto, får man se Sancho i Manchester Uniteds nye hjemmedrakt, mens han på slutten sier:

  – Dette er hjemme mitt. Det er her jeg hører hjemme.

  Sancho har lenge vært på radaren til Ole Gunnar Solskjær, og i løpet av EM ble det endelig klart at Manchester United hadde kommet til enighet med Dortmund om en overgang.

  Til klubbens hjemmeside takker Sancho for mulighetene han fikk i Dortmund, men at han alltid visste at han kom til å vende hjem til England.

  – Å signere for Manchester United er en drøm som går i oppfyllelse, og jeg kan ikke vente med å sette i gang Premier League-sesongen, sier han.

  Laster Twitter-innhold
 • Gjør forandringer på bruken av VAR

  Tykkere offsidelinjer på VAR-avgjørelser og enda en omskrivning av handsregelen er noen av regelendringene som kommer når Premier League settes i gang igjen.

  Premier League-sesongen åpner med kampen mellom Brentford og Arsenal 13. august. I den anledning har ligaen revidert reglene og bruken av videodømmingsverktøyet VAR, skriver Sky Sports.

  En av nyvinningene er at det skal brukes tykkere linjer når offside skal sjekkes med VAR.

  Som i EM, kommer ikke publikum til å få se prosessen der VAR-dommerne setter linjene når de sjekker offsideavgjørelser. Før endringen kommende sesong, var Premier League den eneste store ligaen som viste dette. (NTB)

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Mike Hewitt / AP
 • Benzema testet positivt

  Karim Benzema, som gjorde comeback på det franske landslaget i sommerens EM, har fått påvist koronaviruset. Det melder Real Madrid fredag.

  Den kortfattede meldingen på Real Madrids nettsider er som følger:

  – Real Madrid bekrefter at vår spiller Karim Benzema har testet positivt for covid-19.

  Benzema var en av de viktigste spillerne til Real Madrid forrige sesong, og var klubbens toppscorer i La Liga med 23 mål. Bare Lionel Messi scoret flere i ligaen.

  Benzema
  Foto: Franck Fife / AFP
 • «Norske» Chelsea får tøff start

  «Norske» Chelsea begynner forsøket på å forsvare forrige sesongs ligatittel borte mot naborival Arsenal i første runde.

  De regjerende mesterne får en tøff start på den kommende sesongen i den engelske toppdivisjonen for kvinner.

  Serieåpningen helgen 4. og 5. september mot Arsenal følges opp av en hjemmekamp mot Everton, før de blåkledde fra London tar turen til Manchester og møter United. Der blir det et gjensyn med tidligere lagvenninne Maria Thorisdottir, som byttet ut London med Manchester forrige sesong. (NTB)

  FILE PHOTO: FA Women's League Cup Final - Bristol City v Chelsea
  Foto: Peter Cziborra / Reuters