Hopp til innhold

Cole: - England kan vinne

England har underprestert i VM etter VM, men Joe Cole tror 2010 er året for England. Det er det fem gode grunner til sier han.

Joe Cole

Joe Cole er optimist i forkant av VM.

Foto: DARREN STAPLES / Reuters

England har ikke overbevist i oppkjøringskampene inn mot VM og kaptein Rio Ferdinand er skadet, men Chelseas Joe Cole er fortsatt optimist.

Det er det fem gode grunner til mener han:

  • Fabio Capello er den beste taktikeren av de tre engelske managere han har spilt under.
  • England går inn i mesterskapet med sine to viktigste brikker, Wayne Rooney og Steven Gerrard, skadefrie og i god form.
  • De kjølige sør-afrikanske kveldene vil passe England som hånd i hanske. Tidligere har de sviktet under stekende varme.
  • Lagets nøye forberedelser i Østerrike og Sør-Afrika har gitt et grunnlag å bygge videre på.
  • Troppen er full av rutine og har lært av tidligere feil.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

- Kan gå hele veien med litt flaks

Wayne Rooney i Englands drakt

En Wayne Rooney i god form er helt avgjørende for England.

Foto: PAUL ELLIS / Afp

Cole, som kjempet seg til en plass i VM-troppen med en god sesong for Chelsea som vant The Double, spilte sin første landskamp på 20 måneder da England slo Japan for et par uker tilbake.

- Denne troppen har erfaringen fra tidligere mesterskap. Vi har en frisk Wayne Rooney, en frisk Steven Gerrard, og vi har flere spillere i rett alder. Jeg er overbevist om at vi kan klare det, jeg stoler på resten av gutta. Har vi litt flaks, som man alltid trenger, kan vi gå hele veien, sier han til the guardian.

Men det er ikke bare en rutinert tropp som er en fordel for England. Været kan bli en meget avgjørende faktor mener midtbanespilleren.

- Det som ofte har skjedd i tidligere mesterskap er at vi har sviktet i varmt vær, men her spiller vi på kvelden og da er det ganske kjølig. Det vil bli en voldsom forskjell. Jeg tror dere vil få se et England som spiller i Premier League-tempo fordi vi slipper sola, fortsetter han.

England spiller sin første kamp i VM på lørdag mot USA.

- Spania er favoritt

Men til tross for tro på egne ferdigheter, innrømmer Cole at Spania må regnes som favoritter.

- Spania er i en egen klasse, de er det mest talentfulle laget i turneringen, men det er ikke alltid det beste laget som vinner. Det er mange andre faktorer som teller, disiplin, karakterstyrke og litt flaks.

Fotball

  • Bellingham senket Barcelona i El Clásico på overtid

    Barcelona tok ledelsen to ganger i El Clásico, men det gikk mot 2-2 og status quo i gullkampen i La Liga inntil Jude Bellingham ga Real Madrid seieren.

    Det skjedde på overtid og på pasning fra Lucas Vázquez, som var involvert i alle de tre hjemmemålene på en dag da seriegullet i praksis ble sikret.

    Lucas Vázquez og Vinicius Junior samarbeidet om to utligningsmål tidligere i kampen, og Real Madrid økte med seieren sitt forsprang til serietoer Barcelona til hele elleve poeng når seks serierunder gjenstår. (NTB)

    Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
    Foto: Molly Darlington / Reuters
  • Glimt gikk på sesongens første poengtap

    Glimt fikk en drømmestart i toppkampen mot Molde da Nino Zugelj stanget inn 1–0 etter kun syv minutter.

    Men Molde kjempet seg tilbake i oppgjøret. Ti minutter ut i andre omgang rev Kristoffer Haugen seg fri på bakerste stang, og pirket et innlegg fra Kristian Eriksen over målstreken.

    Dermed gikk Bodø/Glimt på sitt første poengtap for sesongen, mens Molde unngikk å gå på sitt andre strake tap.

    De to deler tabelltoppen med Brann, alle på ti poeng. Men Glimt har en kamp mindre spilt enn rivalene.

    Bodø/Glimt-spillere feirer etter målskåring på Aspmyra 21. april
    Foto: Kåre Riibe Ramskjell / NRK
  • Perle da Liverpool slo tilbake med seier

    Liverpool reiste seg etter europaligaexiten og vant 3-1 borte mot Fulham i Premier League søndag. Klubben er fortsatt med i tittelracet.

    Liverpool-manager Jürgen Klopp overrasket og henviste både Mohamed Salah og Darwin Núñez til benkeplass til oppgjøret.

    Uten stjernespillerne fra start sørget Trent Alexander-Arnold, Ryan Gravenberch og Diogo Jota for tre viktige poeng i kampen om Premier League-tittelen.

    Seieren sender laget à poeng med Arsenal på tabelltopp. Manchester City har en kamp mindre spilt og går forbi begge om den vinnes. (NTB)

    Premier League - Leicester City v Liverpool
    Foto: CARL RECINE / Reuters
  • Viking stoppet av FFK – tre kamper uten seier

    Poengfangsten går trått for Viking. Søndag ble laget holdt til 1-1 hjemme mot Fredrikstad.

    Ikke siden åpningskampen har Viking stått igjen som vinner i Eliteserien. Nicholas D'Agostinos hodestøt fikset poenget mot FFK.

    Før det hadde Morten Bjørlo gitt gjestene ledelsen på fantastisk vis. I det åttende minutt snappet han opp en svak Viking-pasning, tok seg oppover i banen og knallet inn 0-1 fra 20 meter.

    (©NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Viking - Fredrikstad
    Foto: Carina Johansen / NTB
  • KFUM Oslo sikret klubbens første eliteserieseier

    Etter to uavgjort og ett tap vant KFUM Oslo sin første eliteseriekamp søndag. To mål før pause sørget for 2-0-seier over Sarpsborg på bortebane.

    Oslo-laget var effektivt før hvilen, og Johannes Nuñez og Petter Nosa Dahl ordnet 2–0. Sarpsborg ledet an i andreomgangen, men greide ikke å forhindre at poengene ble med tilbake til hovedstaden.

    Eliteserien i fotball 2024: Sarpsborg 08 - KFUM Oslo
    Foto: Christoffer Andersen / NTB
Salah
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.
Erling Haaland
Phil Foden