Cole: - England kan vinne

England har underprestert i VM etter VM, men Joe Cole tror 2010 er året for England. Det er det fem gode grunner til sier han.

Joe Cole

Joe Cole er optimist i forkant av VM.

Foto: DARREN STAPLES / Reuters

England har ikke overbevist i oppkjøringskampene inn mot VM og kaptein Rio Ferdinand er skadet, men Chelseas Joe Cole er fortsatt optimist.

Det er det fem gode grunner til mener han:

  • Fabio Capello er den beste taktikeren av de tre engelske managere han har spilt under.
  • England går inn i mesterskapet med sine to viktigste brikker, Wayne Rooney og Steven Gerrard, skadefrie og i god form.
  • De kjølige sør-afrikanske kveldene vil passe England som hånd i hanske. Tidligere har de sviktet under stekende varme.
  • Lagets nøye forberedelser i Østerrike og Sør-Afrika har gitt et grunnlag å bygge videre på.
  • Troppen er full av rutine og har lært av tidligere feil.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

- Kan gå hele veien med litt flaks

Wayne Rooney i Englands drakt

En Wayne Rooney i god form er helt avgjørende for England.

Foto: PAUL ELLIS / Afp

Cole, som kjempet seg til en plass i VM-troppen med en god sesong for Chelsea som vant The Double, spilte sin første landskamp på 20 måneder da England slo Japan for et par uker tilbake.

- Denne troppen har erfaringen fra tidligere mesterskap. Vi har en frisk Wayne Rooney, en frisk Steven Gerrard, og vi har flere spillere i rett alder. Jeg er overbevist om at vi kan klare det, jeg stoler på resten av gutta. Har vi litt flaks, som man alltid trenger, kan vi gå hele veien, sier han til the guardian.

Men det er ikke bare en rutinert tropp som er en fordel for England. Været kan bli en meget avgjørende faktor mener midtbanespilleren.

- Det som ofte har skjedd i tidligere mesterskap er at vi har sviktet i varmt vær, men her spiller vi på kvelden og da er det ganske kjølig. Det vil bli en voldsom forskjell. Jeg tror dere vil få se et England som spiller i Premier League-tempo fordi vi slipper sola, fortsetter han.

England spiller sin første kamp i VM på lørdag mot USA.

- Spania er favoritt

Men til tross for tro på egne ferdigheter, innrømmer Cole at Spania må regnes som favoritter.

- Spania er i en egen klasse, de er det mest talentfulle laget i turneringen, men det er ikke alltid det beste laget som vinner. Det er mange andre faktorer som teller, disiplin, karakterstyrke og litt flaks.

Fotballnyheter