Bildene City-fansen ikke vil se

Manchester City er tilbake i gullstriden etter en fenomenal førsteomgang mot West Bromwich. Verre er det at to av lagets gullgutter, David Silva og Sergio Agüero, ble tatt av banen med skade.

Silva og Aguero

UT MED SKADE: David Silva (t.v.) ble båret av banen med det som så ut til å være en alvorlig kneskade. Sergio Agüero haltet av banen midtveis ut i andre omgang.

Foto: NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Silva har vondt. Han har vært viktig for oss og var bra i dag også. Vi håper han er raskt tilbake, sier City-kaptein Vincent Kompany om skaden til David Silva.

David Silva har vært blant Citys viktigste spillere denne sesongen, og var sentral også mandag kveld da Manchester City klatret opp i ryggen på tetlagene Liverpool og Chelsea på toppen av Premier League-tabellen.

Fraktet ut på båre

David Silva

ANKELSKADE: David Silva holdt seg til ankelen etter en duell ved midtbanen mot West Bromwich. Det er ennå ikke kjent om spanjolen blir borte fra fotballbanen i lang tid.

Foto: ANDREW YATES / Afp

Spanjolen gikk i bakken midtveis ut i andre omgang, og ble fraktet av banen på båre med synlige smerter.

– Silva har vondt i en ankel. Vi får se i morgen hvordan han føler seg da. Han har hatt vondt i ankelen over lengre tid, sier City-manager Manuel Pellegrini.

Fem minutter tidligere måtte målscorer Sergio Agüero tusle av banen med det som så ut til å være en hamstringskade. I tillegg er midtbanejernet Yaya Touré ute etter å ha skadet seg i 2-3-tapet for Liverpool i forrige runde.

– Sergio var ikke klar for 90 minutter, det var derfor vi byttet ham ut, forklarer Pellegrini.

Skader på sentrale spillere passer dårlig når serien nå skal avgjøres. City, nå seks poeng bak Liverpool, har fortsatt troen på at Merseyside-laget kan hentes inn igjen.

– Vi husker hva som skjedde med oss for to år siden. Det gir oss inspirasjon, forteller Kompany, og viser til serieinnspurten i 2012.

Da ledet Manchester United ganske klart foran de siste rundene, men ble innhentet av Manchester City i løpet av de tre siste serierundene. Kun målforskjell reddet City-gullet den gangen.

To mål før 10 minutter var spilt

City gikk ut i full spurt hjemme mot West Bromwich. Allerede etter to minutter gikk hjemmelaget opp i ledelsen etter en stupheading fra Pablo Zabaleta.

Bare sju minutter senere ble ledelsen doblet. Sergio Agüero dro seg fri fra West Brom-forsvaret, og plasserte inn 2–0 fra distanse.

West Bromwich utliknet etter en lekker soloprestasjon av Graham Dorrans, men bortelaget klarte ellers ikke å skape de helt store farlighetene mot et kompakt City-forsvar.

Ti minutter før pause økte City ledelsen ved Martín Demichelis. Alle tre City-målene ble scoret av argentinere.

– Vi gjorde jobben. Nå skal vi prøve å gjøre det samme i de siste fire kampene, sier City-kaptein Vincent Kompany.

– Vi spilte bra i kveld. Vi skal fortsette å kjempe. Det kommer til å bli tøft, men vi håper å vinne de resterende kampene, sier målscorer Pablo Zabaleta.

Jager Chelsea og Liverpool

Mot slutten virket begge lag sluttkjørt, og City tok nok en trepoenger på tilsynelatende halv maskin. West Brom klarte sjelden å sette hjemmelaget under press.

Seieren fører City opp i ryggen på Chelsea med én kamp mindre spilt. De lyseblå står nå med 74 poeng, ett poeng mindre enn Chelsea på 2.-plass.

Liverpool troner øverst med 80 poeng, men altså én kamp mer spilt enn City. Tre serierunder gjenstår.

Laster innhold, vennligst vent..

Fotballnyheter