City til semifinale

To stjerneskudd og et praktangrep sendte Manchester City til semifinalen i ligacupen.

Manchester Citys Carlos Tevez

Manchester Citys Carlos Tevez jubler etter en herlig scoring mot Arsenal

Foto: Noble / Scanpix/Reuters

Kampfakta: Manchester City - Arsenal

I en sjansefattig kamp var det to soloprestasjoner som blir husket fra oppgjøret som sendte Manchester City videre til semifinalen på bekostning av Arsenal.

Carlos Tevez har ikke levd helt opp til forventningene etter overgangen fra byrival United, men etter 50 minutters spill på City of Manchester Stadium viste han strålende avslutteregenskaper. Argentineren tok med seg ballen inn i 16-meteren, dro seg forbi et par Arsenal-forsvarere og skjøt ballen i mål via tverrliggeren.

I krysset

20 minutter seinere var det Shaun Wright Philips som ville vise seg fram. Han kom på det høyre hjørnet av 16-meteren og dundret ballen i det lengste krysset bak en sjanseløs Lukasz Fabianski i Arsenal-målet.

I sluttminuttene fikk innbytter Vladimir Weiss æren av å score sitt første City-mål på seniornivå da han etter flott forarbeid av Craig Bellamy satte inn 3-0-målet via tverrliggeren.

Et ungt Arsenal-lag hadde lite å stille opp med i denne kampen og måtte til slutt se at ligacupen var over for i år.

Slo ut Chelsea

Blackburn har slitt i Premier League, men fikk en etterlengtet opptur da de slo ut serieleder Chelsea på straffesparkkonkurranse.

Det sto 2-2 etter ordinær tid, og 3-3 etter 120 minutter og det måtte dermed avgjøres på straffer. Der bommet Michal Ballack og Gael Kakuta for Chelsea og London-laget røk ut.

Blackburn Rovers Benni McCarthy

Blackburn Rovers Benni McCarthy scorer vinnermålet på straffe

Foto: Ellis / Scanpix/AFP

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Sarpsborg 08 vant hele 3-0 over Vålerenga borte i semifinalen i cupen onsdag kveld. De møter vinneren av kampen Molde-Lillestrøm som spiller torsdag.
Se alle målene her.
Se alle målene her.