City møter skaderammet Bayern

Manchester City har ambisjoner i mesterligaen denne sesongen. Mot et skaderammet Bayern håper de å åpne ballet med et godt resultat i den kanskje tøffeste av kampene i gruppa.

Bayern München - Manchester City

Nettsus: I fjor slo Manchester City Bayern 3-2 i gruppespillet i München. I kveld skal de prøve å gjenta bragden

Foto: JOHN MACDOUGALL / Afp

Følg kampen spark for spark her fra kl 20.45:

Laster innhold, vennligst vent..

– Vi er ikke favoritter, og det er vanskelig å spå hva som vil skje i kveld. Men vi er sultne, og vi kommer til å bli bedre etter hvert, sier Citys kaptein Vincent Kompany.

– Det finnes kanskje ingen vanskeligere steder å komme til, sier den belgiske forsvarsspilleren.

Han vet at motstanderen er ett av Europas beste lag, og de gikk helt til topps i mesterligaen i 2012/13-sesongen.

– Det er godt å begynne med en slik kamp. Men likevel er det bare det første steget i gruppespillet, sier Kompany foran kampen i München.

Femte møte i gruppespillet

Vincent Kompany

Manchester Citys kaptein Vincent Kompany lover et sterkere Manchester City i mesterligaen denne sesongen enn forrige

Foto: CHRISTOF STACHE / Afp

Det er femte gang at de to lagene møtes i gruppespillet, og kun en gang tidligere er det engelske laget kommet seg videre.

De var i samme gruppe også i forrige sesong. Da vant lagene hver sin bortekamp. I München i desember vant City 3–2 etter å ha ligget under med 1–2. Men tidligere på høsten hadde Bayern vunnet 3–1 i Manchester. Begge gikk videre fra gruppa, men de innbyrdes resultatene førte til at Bayern vant foran City.

– Det viser bare hvor viktig et slikt resultat er. Det er stor forskjell på å bli nummer én eller to i gruppa, sier Kompany. Andreplassen i fjor førte til at Barcelona ble motstander i åttedelsfinalen, og dermed var det slutt for City.

– Vi skal nok gå videre. Det er jeg ganske sikker på, sier City-trener Manuel Pellegrini. Han må selv sitte på tribunen som straff for et utbrudd mot dommeren i forrige sesong.

Møter også Roma

Det blir imidlertid tøffere kamp om de to fremste plassene i år enn i fjor, ettersom sterke Roma også er med i gruppa denne gangen.

Onsdag kveld møtes sist sesongs seriemestere i Tyskland og England igjen. Hjemmelaget er i delt ledelse i årets Bundesliga etter tre spilte serierunder, mens City i øyeblikket ligger på 5. plass i Premier League.

Trener Pep Guardiola skulle nok likevel ønske at han hadde hatt flere friske spillere disponible mot de lyseblå fra Manchester.

Bastian Schweinsteiger, Franck Ribéry, Javi Martínez, Thiago Alcântara og Holger Badstuber er alle uaktuelle til møtet i mesterligaens gruppe E.

Manchester City er nesten fulltallig. Bare Pablo Zabaleta mangler, han må sone for sitt røde kort i siste kamp i åttedelsfinalen i fjor, da City ble slått ut av Barcelona.

Xabi Alonso har vunnet mesterligaen to ganger (Liverpool og Real Madrid). Onsdag spiller han mesterliga med Bayern München-trøye på seg.

– Manchester City er et av de ti beste lagene i verden, men vi ønsker å sitte igjen med poengene, sier spanjolen.

Den andre kampen i gruppe E går mellom Roma og CSKA Moskva.

Laster innhold, vennligst vent..

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Sarpsborg 08 vant hele 3-0 over Vålerenga borte i semifinalen i cupen onsdag kveld. De møter vinneren av kampen Molde-Lillestrøm som spiller torsdag.
Se alle målene her.
Se alle målene her.