Normal

Scheie: – Blir ikke morsomt for Moyes i den røde Manchester-delen nå

Manchester Uniteds ferske manager David Moyes gikk søndag på sitt hittil mest forsmedlige tap da United ble knust 4-1 av byrival City.

Manchester Citys Kompany

Ingenting stoppet Manchester City og kaptein Vincent Kompany søndag kveld. Ikke en gang denne knyttneven fra Manchester United-keeper David de Gea. United-spiller Nemanja Vidić bivåner det hele.

Foto: DARREN STAPLES / Reuters

David Moyes

Det er uvisst hva han tenkte, men Manchester United-manager David Moyes hadde det nok ikke særlig godt på benken under kampen mot City søndag.

Foto: Clint Hughes / Ap

Det gikk fryktelig galt da United måtte klare seg uten en lyskeskadet Robin van Persie i byderbyet.

Allerede etter 50 minutter sto det 4-0 til Manchester City og skandalen var et faktum for ferske Moyes - som tidligere i høst også tapte storkampen mot Liverpool.

Slik forklarte han stortapet etter kampen:

– City var veldig gode i dag, det var ikke vi.

Det tok lang tid før han kom ut til pressen og «forklarte seg».

– De klarte raskt å ta tak i kampen og fikk dominere. Jeg vil likevel gi skryt til gutta som kjempet og til slutt fikk en scoring, sa Moyes i et intervju vist på TV 2 Premium.

Men selv om Rooneys frispark var en perle klistret i krysset, hjalp det ingenting. På tribunen hadde de blå allerede feiret seieren i 40 minutter.

7.-plass

NRK-kommentator Arne Scheie fulgte nøye med på kampen. Han tror Moyes nå går en tøff periode i møte.

– Det blir neppe morsomt for Moyes å komme tilbake til den røde delen av Manchester i kveld, sier Scheie som ikke legger skjul på at fotballhjertet banker litt ekstra for de røde i Manchester.

United ligger nå på 7.-plass i Premier League, fem poeng bak serieleder Arsenal. Tre poeng bak rival City.

– Nå har Pellegrini (City-manageren) fått et overtak, men det er bare tre poeng i en lang sesong. United har jo hatt en tøff åpning i forhold til City, sier Scheie.

Nettopp den vanskelige sesongstarten, med blant annet bortekamp mot Liverpool og søndag mot City, trekker Moyes stadig frem som uheldig.

– Vi kunne hatt det bedre poengmessig, men vi har hele tiden sagt at vi har en vanskelig seriestart, sier Moyes.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

De Gea

Manchester United-keeper David de Gea er sjanseløs på Sergio Agüeros andre, og Citys tredje, scoring.

Foto: ANDREW YATES / Afp

Mål like før pause

Dét brydde ikke City-spillerne seg et sekund om da de startet stormløpet fra første spark på ballen søndag kveld. Før pause var det total dominans fra hjemmelaget og etter 16 minutter kom målet som lå i luften.

Nasri flikket ballen til Aleksandar Kolarov som la inn til en umarkert Sergio Agïero. Med kroppen halvveis vekk fra mål hentet Agüero ballen med foten og sendte den på hel volley i mål.

Hjemmelaget fortsatte å presse, og akkurat da det så ut som United hadde ridd av stormen i 1. omgang, dukket store, sterke Yaya Touré opp på bakerste stolpe etter en corner – ett minutt på overtid - og lurte ballen i mål.

I van Persies skadefravær falt det mye ansvar på en småaggressiv Wayne Rooney. Den engelske landslagsspissen kjempet godt, men litt overilt og etter en halvtime fikk han omsider et gult kort.

2. omgang var knapt i gang før Agüero scoret sitt andre for kvelden. Fra fem meter kunne spissen omsette Negredos fine innlegg. United-keeper David
de Gea var på ballen, men kunne ikke hindre mål.

City-fansen ertet Moyes

To ganger har klubber slått tilbake fra 0-3 og vunnet. United klarte det mot Tottenham (5-3) i 2001, mens Wimbledon (4-3) gjorde det samme mot West Ham i 1998.

Den statistikken viste seg å bety lite all den tid Samir Nasri fortsatte Citys elleville målfest. Jesus Navas fine innlegg ble sikkert satt i mål.

Da ljomet det fra City-fansen:

«Det er bare én David Moyes» og «Får sparken i morgen».

Derbyrekord

Rooney, som fortsatt spiller med hodesbeskyttelse, pyntet på resultatet med et elegant frispark oppe i krysset fem minutter før slutt. Scoringen var Rooneys ellevte i derbysammenheng. Det er rekord.

City-duoen Joe Hayes og Francis Lee står med ti mål. United står med bare to seirer på de fem første seriekampene, men det betyr lite for sluttplasseringen. Ifølge BBC har United tatt seks av sine 13 Premier League-titler etter bare å ha vunnet to av sesongens fem første kamper.

Moyes' neste test er allerede førstkommende tirsdag når Manchester United møter Liverpool i Ligacupen.

City United

Yaya Toré (liggende) blir hyllet av lagkameratene for sin viktige scoring på overtid i første omgang.

Foto: Jon Super / Ap

Fotballnyheter