Hopp til innhold

– Dette var helt avgjørende

Utfordrerne kryper stadig nærmere, men Manchester City holder koken på toppen av Premier League. Mandag slapp de med skrekken da de rodde i land 1-0 mot Wigan.

Edin Dzeko

Edin Dzeko jubler etter sin flotte heading i første omgang.

Foto: PAUL ELLIS / Afp

– Det var helt avgjørende å ta tre poeng på bortebane i dag, så det er et bra resultat for oss, sier Manchester City-keeper Joe Hart i et intervju vist på TV 2.

Han leverte en avgjørende redning da Wigan presset på mot slutten, og dermed ble det aldri noe mål på City.

Seieren betyr at City igjen troner alene på toppen av ligaen, tre poeng foran Manchester United og fem poeng foran Tottenham.

– Det var en tøff kamp, og nå har vi tre poeng mer enn United. Det er viktig, sier matchvinner Edin Dzeko til britisk TV.

Dzeko-heading av ypperste klasse

Wigan fikk en god sjanse allerede i det tredje minutt. Etter litt fram og tilbake inne i City-feltet endte ballen hos James McCarthy, som med litt flaks kunne scoret fra rett utenfor 16-meteren.

I stedet var det serielederne som skulle ta teten. David Silva slo et perfekt frispark fra venstre side, og bosnieren Edin Dzeko stanget inn 1-0 i kamp med flere forsvarere. En glimrende heading som skulle vise seg å bli avgjørende.

Dzeko, som kniver med Mario Balotelli om spilletid, scoret sitt 11. seriemål for sesongen da han fikk sjansen fra start.

– Jeg er veldig glad på hans vegne. Han fortjente å score et viktig mål, nå håper jeg han kan fortsette, sier Manchester City-manager Roberto Mancini i et intervju vist på TV 2.

Stjal supermål fra Agüero

City skapte flere gode sjanser i andre omgang, men den tidligere Lyn-keeperen Ali al-Habsi vartet opp med flere gode redninger.

Sergio Agüero gjorde sin beste imitasjon av svigerfar Diego Maradona da han driblet halve Wigan etter 56 minutter.

Dessverre for den lille argentineren stjal Edin Dzeko ballen da dribleraidet var fullført og Agüero bare skulle trille ballen i mål.

Dermed endte det som kunne kunne blitt årets mål med et svakt, bosnisk skudd.

Wigan-press til ingen nytte

Wigan flyttet opp laget mot slutten av kampen, og fikk en stor sjanse i det 71. minutt. McCarthy stormet inn i feltet og klinte til fra skrått hold, men Joe Hart leverte en herlig beinparade.

– Vi var på høyden med dem på slutten av kampen, og fikk dem til å forsvare seg dypt. Jeg er veldig fornøyd med holdningen vår i andre omgang, sier Wigan-manager Roberto Martínez til britisk TV.

Harts redninge ble avgjørende, for Wigan kom aldri nærmere.

I stedet kunne City kontret inn 2-0 etter 89 minutter da Sergio Agüero så ut til å ha klar bane fra midtbanen til mål. Slik gikk det ikke - Maynor Figueroa strakk nemlig ut armen (!) og stoppet ballen ved midtstreken.

– Det vil jeg ikke snakke om, sier Roberto Mancini.

Merkelig nok fikk han bare gult kort, men det fikk liten betydning, for minutter senere ebbet kampen ut i 1-0.

Pressekonferanse etter første kvartfinale i Serieligaen

Fotball

Oppsummert

 • Etter kampen: Pressekonferanse med Bodø/Glimt og Roma-manager José Mourinho.
 • Jerv stoppet lang tapsrekke – vant første kamp etter koronautbruddet

  Det så ut til å bli målløst mellom Jerv og Haugesund i bunnoppgjøret i eliteserien lørdag, men i det siste ordinære minutt sørget Felix Schröter for at Jerv kunne juble for tre viktige poeng.

  Dermed stoppet sørlendingene tapsrekken på fem kamper.

  Før lørdagens oppgjør hadde Jerv fått sine to siste kamper utsatt etter at laget ble rammet av et koronautbrudd. Dermed hadde de ikke spilt siden 22. juni.

  Seieren er kun Jervs tredje i lagets første sesong på øverste nivå i norsk fotball. Med ti poeng ligger de fremdeles nest sist på tabellen. Haugesund holder 13.-plassen, men har to kamper mer spilt.

  Eliteserien i fotball 2022: Jerv - Haugesund
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
 • Everton signerte Tarkowski

  James Tarkowski er klar for Everton og har signert en fireårsavtale med Premier League-klubben. Han blir dermed i toppdivisjonen etter at Burnley rykket ned.

  Tarkowski har spilt for Burnley siden overgangen fra Brentford i februar 2016, men etter at nedrykket var et faktum, forlot han dem da kontrakten hans gikk ut.

  – Jeg er veldig glad for å være her. Manageren var en stor faktor i valget, sier Tarkowski, ifølge NTB.

   James Tarkowski
  Foto: LEE SMITH / Reuters
 • Rogne til svensk fotball

  Thomas Rogne (32) skal de neste årene spille for svenske Helsingborg. Midtstopperen blir først spilleklar fra 15. juli.

  Allsvenskan-klubben opplyser om overgangen på sine nettsider. Rognes kontrakt er på 2,5 år. Han kan trene med sitt nye lag, men må vente til midten av måneden på å gjøre unna debuten.

  Forsvarsspilleren har det siste halvåret vært i greske Apollon Smyrnis, mens han før det hadde flere sesonger i Lech Poznan i Polen. Nå fortsetter karrieren i Helsingborg.

  — Jeg håper å kunne hjelpe laget så mye som mulig. Først og fremst med profesjonalitet, vinnermentalitet, erfarenhet og lederegenskaper, sier Rogne.

  Helsingborg ligger helt sist på tabellen med kun fem poeng på tolv kamper.

  – Det har vært en tøff sesong, men jeg har stor tro på at vi kan snu trenden og sikre plassen, sier klubbens norske nyervervelse.

  Rogne er gift med Norges stjernespiss Ada Hegerberg. (NTB)

  Rogne
  Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix
 • Salah fjerner all tvil – skrev ny langtidskontrakt med Liverpool

  Mohamed Salah gir Liverpool-fansen den sommergaven de ønsket seg. Egypteren utvider kontrakten med flere sesonger, melder klubben på sine nettsider.

  Kontraktslengden blir det ikke opplyst om, men ifølge britiske medier dreier det seg om tre år.

  Salah hadde én sesong igjen av sin opprinnelige avtale. Forhandlingene med Liverpool pågikk i lang tid, og det ga grobunn for mange spekulasjoner rundt framtiden hans på Merseyside.

  – Nå er alt klart, så vi trenger kun holde fokus på det som kommer, sier han.

  Egypteren kom til klubben fra Roma før sesongen 2017/18. Siden den gang har det blitt 156 mål på 254 kamper for 30-åringen.

  Salah har vært med å vinne både serie, FA-cup, ligacup og mesterligaen med Liverpool.

  – Jeg mener vi er i en god posisjon for å kjempe om alt. Vi har nye signeringer også. Vi trenger bare å fortsette å jobbe hardt, være positiv og satse på alt igjen.

  Mohamed Salah
  Foto: OLI SCARFF / AFP
 • Brann ydmyket FFK i cupen

  Niklas Castro og Felix Horn Myhre gjorde veien til 4. runde i cupen komfortabel for Brann med hver sin måldobbel da Fredrikstad ble banket 6-0.

  Med 2-0-ledelse med seg inn til pause fortsatte Brann å styre på eget gress også etter hvilen. Midtbanemann Felix Horn Myhre scoret sine to første mål i Brann-trøya. To minutter ut i omgangen banket han inn 3-0 fra omkring ti meter. Drøyt ti minutter senere satte han inn 4-0 etter flott Brann-spill.

  Ydmykelsen ble total for FFK da Aune Heggebø og Niklas Jensen Wassberg scoret hvert sitt mål i sluttminuttene.

  Castro sørget for 2-0-ledelse til halv tid. Først på straffespark, og deretter var han kald da han gjorde utgangspunktet til Fredrikstad enda vanskeligere tre minutter før pause. (NTB)

   NM-kampen i fotball mellom Brann og Fredrikstad
  Foto: Marit Hommedal / NTB