– Dette var helt avgjørende

Utfordrerne kryper stadig nærmere, men Manchester City holder koken på toppen av Premier League. Mandag slapp de med skrekken da de rodde i land 1-0 mot Wigan.

Edin Dzeko

Edin Dzeko jubler etter sin flotte heading i første omgang.

Foto: PAUL ELLIS / Afp

– Det var helt avgjørende å ta tre poeng på bortebane i dag, så det er et bra resultat for oss, sier Manchester City-keeper Joe Hart i et intervju vist på TV 2.

Han leverte en avgjørende redning da Wigan presset på mot slutten, og dermed ble det aldri noe mål på City.

Seieren betyr at City igjen troner alene på toppen av ligaen, tre poeng foran Manchester United og fem poeng foran Tottenham.

– Det var en tøff kamp, og nå har vi tre poeng mer enn United. Det er viktig, sier matchvinner Edin Dzeko til britisk TV.

Dzeko-heading av ypperste klasse

Wigan fikk en god sjanse allerede i det tredje minutt. Etter litt fram og tilbake inne i City-feltet endte ballen hos James McCarthy, som med litt flaks kunne scoret fra rett utenfor 16-meteren.

I stedet var det serielederne som skulle ta teten. David Silva slo et perfekt frispark fra venstre side, og bosnieren Edin Dzeko stanget inn 1-0 i kamp med flere forsvarere. En glimrende heading som skulle vise seg å bli avgjørende.

Dzeko, som kniver med Mario Balotelli om spilletid, scoret sitt 11. seriemål for sesongen da han fikk sjansen fra start.

– Jeg er veldig glad på hans vegne. Han fortjente å score et viktig mål, nå håper jeg han kan fortsette, sier Manchester City-manager Roberto Mancini i et intervju vist på TV 2.

Stjal supermål fra Agüero

City skapte flere gode sjanser i andre omgang, men den tidligere Lyn-keeperen Ali al-Habsi vartet opp med flere gode redninger.

Sergio Agüero gjorde sin beste imitasjon av svigerfar Diego Maradona da han driblet halve Wigan etter 56 minutter.

Dessverre for den lille argentineren stjal Edin Dzeko ballen da dribleraidet var fullført og Agüero bare skulle trille ballen i mål.

Dermed endte det som kunne kunne blitt årets mål med et svakt, bosnisk skudd.

Wigan-press til ingen nytte

Wigan flyttet opp laget mot slutten av kampen, og fikk en stor sjanse i det 71. minutt. McCarthy stormet inn i feltet og klinte til fra skrått hold, men Joe Hart leverte en herlig beinparade.

– Vi var på høyden med dem på slutten av kampen, og fikk dem til å forsvare seg dypt. Jeg er veldig fornøyd med holdningen vår i andre omgang, sier Wigan-manager Roberto Martínez til britisk TV.

Harts redninge ble avgjørende, for Wigan kom aldri nærmere.

I stedet kunne City kontret inn 2-0 etter 89 minutter da Sergio Agüero så ut til å ha klar bane fra midtbanen til mål. Slik gikk det ikke - Maynor Figueroa strakk nemlig ut armen (!) og stoppet ballen ved midtstreken.

– Det vil jeg ikke snakke om, sier Roberto Mancini.

Merkelig nok fikk han bare gult kort, men det fikk liten betydning, for minutter senere ebbet kampen ut i 1-0.

Fotball

Oppsummert

 • Cirka 20.05: Pressekonferanse med Ståle Solbakken og en utvalgt spiller etter kampen mot Tyrkia.
 • Selnæs utlånt til konkurrent

  Ole Selnæs (26) blir lånte ut frå Shenzhen til Hebei i den kinesiske superligaen ut sesongen 2021.

  Titan Sports Plus skriv at Shenzhen har fylt utanlandskvoten etter å ha signert tre nye spelarar, og at Shenzhen-trenar Jordi Cruyff dermed ikkje lenger har bruk for nordmannen.

  Selnæs har vore tilknytt Shenzhen sidan 2019.

  Pressetreff med fotballandslaget
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Godsets nye trener: – Klovneklubb

  Strømsgodsets nye trenerduo Håkon Wibe-Lund og Bjørn Petter Ingebretsen møtte i dag pressen utenfor Marienlyst. «BP» Ingebretsen var ærlig på at den siste uka har vært utfordrende for alle med hjertet i Drammen.

  – Det har ikke vært noen god situasjon. Jeg har ikke vært direkte involvert, men for meg, sett utenfra så er Strømsgodset nå en klovneklubb. Så det er det vi må ta tak i nå. Samle spillerne som vi sier. Vi starter med dette i dag. Hva hver enkelt spiller kan bidra med. Nå må vi stå sammen, alle sammen, sier han til NRK.

  Wibe-Lund var assistenttrener under Henrik Pedersen, mens Ingebrigtsen er tidligere hovedtrener i klubben.

  Wibe-Lund sier at han tok jobben på én betingelse: At «BP» også sa ja. Nå ser han framover.

  – Første pri er å bygge det opp igjen. For meg hadde det vært veldig vanskelig å tro på dette uten å ha med de folka som jeg vet har kapasiteten og det riktige verktøyet til å begynne den prosessen som Godset skal gjennom nå. Om det blir et lengre perspektiv vil tiden vise, sier han.

  Eliteserien fotball, menn (1. Runde): Strømsgodset - Haugesund (3-2)
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Rekker ikke PSG

  Bayern Münchens stjernespiss Robert Lewandowski gjennomførte mandag sin første trening med løp etter kneskaden som har satt ham ut av spill en stund.

  Lewandowski pådro seg kneskaden under landslagsoppholdet for Polen mot Ungarn 25. mars.

  Bayern München opplyser ikke om når toppscoreren i Bundesliga kan spille igjen, men at han ikke er aktuell til tirsdagens returmøte i mesterligaen borte mot Paris Saint-Germain. Det franske laget vant det første møtet i München 3–2.

  Lewandowski har vært ute i de tre siste kampene. Lørdag møter Bayern München tredjeplasserte Wolfsburg i Bundesliga. (NTB)

  Robert Lewandowski
  Foto: Christof Stache / AFP
 • Köln sparket treneren

  Köln fjernet søndag hovedtrener Markus Gisdol med øyeblikkelig virkning etter 2–3-tapet hjemme mot Mainz.

  Laget ligger nest sist i 1. Bundesliga og har tre poeng opp til trygg plass når seks serierunder gjenstår.

  Gisdol fikk snaut halvannet år i sjefsstolen i en klubb som har for vane å skifte trenere hyppig.

  – Vi vil absolutt nå målet vårt om å holde oss oppe, og for å gjøre det, må vi få resultater. Der har vi stagnert de siste ukene. Med trenerskiftet ønsker vi å gi laget nye impulser i denne avgjørende fasen av sesongen, sier Köln-direktør Horst Heldt til klubbens nettsted.

  Gisdols erstatter er ennå ikke klar. (NTB)

  Bundesliga - FC Cologne v 1. FSV Mainz 05
  Foto: Thilo Schmuelgen / Reuters