– Dette var helt avgjørende

Utfordrerne kryper stadig nærmere, men Manchester City holder koken på toppen av Premier League. Mandag slapp de med skrekken da de rodde i land 1-0 mot Wigan.

Edin Dzeko

Edin Dzeko jubler etter sin flotte heading i første omgang.

Foto: PAUL ELLIS / Afp

– Det var helt avgjørende å ta tre poeng på bortebane i dag, så det er et bra resultat for oss, sier Manchester City-keeper Joe Hart i et intervju vist på TV 2.

Han leverte en avgjørende redning da Wigan presset på mot slutten, og dermed ble det aldri noe mål på City.

Seieren betyr at City igjen troner alene på toppen av ligaen, tre poeng foran Manchester United og fem poeng foran Tottenham.

– Det var en tøff kamp, og nå har vi tre poeng mer enn United. Det er viktig, sier matchvinner Edin Dzeko til britisk TV.

Dzeko-heading av ypperste klasse

Wigan fikk en god sjanse allerede i det tredje minutt. Etter litt fram og tilbake inne i City-feltet endte ballen hos James McCarthy, som med litt flaks kunne scoret fra rett utenfor 16-meteren.

I stedet var det serielederne som skulle ta teten. David Silva slo et perfekt frispark fra venstre side, og bosnieren Edin Dzeko stanget inn 1-0 i kamp med flere forsvarere. En glimrende heading som skulle vise seg å bli avgjørende.

Dzeko, som kniver med Mario Balotelli om spilletid, scoret sitt 11. seriemål for sesongen da han fikk sjansen fra start.

– Jeg er veldig glad på hans vegne. Han fortjente å score et viktig mål, nå håper jeg han kan fortsette, sier Manchester City-manager Roberto Mancini i et intervju vist på TV 2.

Stjal supermål fra Agüero

City skapte flere gode sjanser i andre omgang, men den tidligere Lyn-keeperen Ali al-Habsi vartet opp med flere gode redninger.

Sergio Agüero gjorde sin beste imitasjon av svigerfar Diego Maradona da han driblet halve Wigan etter 56 minutter.

Dessverre for den lille argentineren stjal Edin Dzeko ballen da dribleraidet var fullført og Agüero bare skulle trille ballen i mål.

Dermed endte det som kunne kunne blitt årets mål med et svakt, bosnisk skudd.

Wigan-press til ingen nytte

Wigan flyttet opp laget mot slutten av kampen, og fikk en stor sjanse i det 71. minutt. McCarthy stormet inn i feltet og klinte til fra skrått hold, men Joe Hart leverte en herlig beinparade.

– Vi var på høyden med dem på slutten av kampen, og fikk dem til å forsvare seg dypt. Jeg er veldig fornøyd med holdningen vår i andre omgang, sier Wigan-manager Roberto Martínez til britisk TV.

Harts redninge ble avgjørende, for Wigan kom aldri nærmere.

I stedet kunne City kontret inn 2-0 etter 89 minutter da Sergio Agüero så ut til å ha klar bane fra midtbanen til mål. Slik gikk det ikke - Maynor Figueroa strakk nemlig ut armen (!) og stoppet ballen ved midtstreken.

– Det vil jeg ikke snakke om, sier Roberto Mancini.

Merkelig nok fikk han bare gult kort, men det fikk liten betydning, for minutter senere ebbet kampen ut i 1-0.

Fotballnyheter