Hopp til innhold

Nytt skremmeskudd fra City: - Vi har fått en fantastisk start

Manchester City viste nok en gang fantastisk offensiv fotball da de vant 3-2 borte mot Bolton søndag. Nok en gang beviste de lyseblå at de virkelig blir å regne med i årets Premier League.

Edin Dzeko

Bosniske Edin Dzeko jubler etter Citys tredje scoring mot Bolton søndag.

Foto: NIGEL RODDIS / Reuters

Gareth Barry

Gareth Barry gratuleres av lagkameratene Aleksandar Kolarov og Joleon Lescott etter sin kjempescoring i første omgang.

Foto: Tim Hales / Ap
Sergio Agüero

Sergio Agüero herjet med Swansea i forrige kamp. Søndag var han litt roligere, men fortsatt var han en viktig kreativ kraft for City.

Foto: Tim Hales / Ap
David Silva

David Silva har hatt en glimrende sesongåpning for City. Søndag spilte han nok en gang en god kamp.

Foto: Tim Hales / Ap

Kampfakta: Bolton - Manchester City 2-3

Roberto Mancinis menn herjet med Swansea og vant 4-0 i den første kampen i Premier League . Søndag fulgte de opp med tre scoringer borte mot Bolton.

Citys eminente angrepsrekke med David Silva, Sergio Agüero, Edin Dzeko lekte med Boltons forsvarsfirer gjennom hele kampen, og etter hvert kom også fjorårets City-toppscorer Carlos Tevez på banen.

– Vi har fått en fantastisk start, og er veldig selvsikre. Nå må vi spille som dette hver eneste kamp, sier Gareth Barry i et intverju vist på TV 2.

Tross imponerende kombinasjonsspill og lekre detaljer fra de lyseblå, ble det spennende mot slutten av kampen.

Bolton nektet å gi opp mot sine stjernemotstandere, og fikk satt inn ett mål i hver omgang. Til slutt ble det likevel tre poeng til bortelaget.

– Vi burde scoret flere mål, for vi dominerte kampen, sa City-manager Roberto Mancini, som i seiersintervjuet på sedvanlig vis forklarte at han trenger enda flere spillere for å lykkes i Premier League.

God første omgang fra City

City åpnet scoringsfesten etter 26 minutter. David Silva klinket til fra omtrent 18 meters hold, og ballen gikk i mål via bakken og Bolton-keeper Jussi Jääskeläinen.

City var virkelig i støtet i første omgang, og litt over ti minutter senere stod det 2-0. Garteh Barry fikk drømmetreff fra omtrent 20 meter, og den herlige reprisen i «superslow motion» viste at lagkamerat Micah Richards nesten ikke rakk å reagere før ballen føyk forbi ham og i krysset.

Kanskje mistet City litt av konsentrasjonen etter målet, for bare to minutter senere utlignet Ivan Klasnic med en kontant scoring etter et hardt og lavt innlegg.

Dzeko tilbake i slag

Rett etter pause var City i gang igjen, denne gangen ved tankspissen Edin Dzeko. Bosnieren, som virker i storform igjen etter en lite imponerende fjorårssesong, kjempet til seg ballen og satte den kontant i mål på halvspretten.

Boston nektet å gi seg, og etter 63 minutter reduserte de med et klassisk Kevin Davies-mål.

Kapteinen slo Joleon Lescott i lufta, og headet ballen i mål helt nede ved stolerota. Til slutt greide likevel City å ri i land seieren.

Pressekonferanse etter første kvartfinale i Serieligaen

Fotball

Oppsummert

 • Etter kampen: Pressekonferanse med Bodø/Glimt og Roma-manager José Mourinho.
 • Indonesia-ofra skal minnast

  Det europeiske fotballforbundet har bestemt at det skal haldast eitt minutts stille før kampar i Uefa-regi denne veka etter tribunetragedien i Indonesia.

  Det startar med kveldens meisterligakampar, opplyser forbundet på sine nettsider.

  Minst 133 menneske er stadfesta døde etter at ei av dei verste stadionkatastrofene i fotballhistoria utspelte seg i Indonesia laurdag. Supportarar frå klubben Arema FC storma banen etter 2-3-tapet for rivalen Persebaya Surabaya i indonesisk fotball. Banestorminga leidde til det komplette kaos, og politiet tok i bruk tåregass i eit forsøk på å få kontroll på situasjonen.

  Mange menneske døydde av kveling eller blei trampa i hel.

  Det skal haldast eit minutts stille både i meisterliga-, europaliga-, serieliga- og VM-omspelkampar denne veka.

  Av de 133 omkomne skal 37 vere barn og ungdommar. 91 menn og 42 kvinner mista livet.

  Malang-ulykka
  Foto: WILLY KURNIAWAN / Reuters
 • Sevilla ville kjøpe stortalentet Schjelderup i sommer

  Norske Andreas Schjelderup (18) bekrefter at det var aktuelt med en overgang til storlaget Sevilla i sommer.

  Den danske avisen B.T. meldte i september at Sevilla forsøkte seg på den svært ettertraktede Nordsjælland-spilleren som har tatt dansk fotball med storm.

  – Det er en bekreftelse på at jeg som 16-åring tok det riktige valget med å dra ut. Det er dritkult med interesse fra en så stor klubb. Det ble ikke Sevilla denne gangen, men du vet jo aldri hva som kan skje og hvor jeg kan ende opp. Uansett er det sykt kult at en så stor klubb som har vunnet mye og spiller i Europa hvert år, har interesse for deg, sier Schjelderup til Nettavisen.

  Mandag scoret han to mål mot Randers og er for øyeblikket toppscorer i dansk superliga med sju mål.

  Schjelderup har en fortid i Bodø/Glimt. Han ble hentet til Nordsjælland i juli 2020. Debuten for den danske klubbens førstelag fikk han i 0-2-tapet for OB i februar 2021. Da var han 16 år og 248 dager.

  Fotboll, Danska Ligan, Nordsjällands Andreas Schjelderup
  Foto: ©ANDERS KJÆRBYE / FODBOLDBILLEDER
 • USA: Systematisk misbruk og overgrep i fotball

  En uavhengig granskning av skandalene i amerikansk kvinnefotball tegner et bilde av systematisk misbruk og overgrep i ligaen, viser en ny rapport.

  Granskningen er gjennomført av den tidligere amerikanske justisministeren Sally Yates og advokatfirmaet King & Spalding. Sammen har de avdekket tilfeller av det som omtales som emosjonelle overgrep og upassende seksuell oppførsel.

  I den 172 sider lange rapporten henvises det til et mønster av «seksuelt ladede kommentarer, uønskede seksuelle tilnærmelser og berøring og tvangsmessig seksuell omgang.»

  Individuelle intervjuer med mer enn 200 spillere i den amerikanske kvinneligaen NWSL, flere av dem medlemmer av det amerikanske landslaget, ligger blant annet til grunn for funnene som nå er presentert.

 • Schjelderup (18) toppscorer i Danmark

  Andreas Schjelderup, som spiller i Nordsjælland, scoret to nye mål mot Randers i den danske toppligaen mandag. Nordsjælland vant til slutt 3-1.

  Det gjør at han troner toppscorerlista med syv mål etter elleve spilte kamper.

  – Det er en fantastisk spiller, sa de danske kommentatorene etter kampslutt, ifølge VG.

  Seieren gjør at Nordsjælland passerte Randers, og leder nå den danske superligaen med ett poeng mer.

  Totalt har Skjelderup scoret 14 mål og gitt fem målgivende på 50 kamper.

  Fotboll, Danska Ligan, Nordsjällands Andreas Schjelderup
  Foto: ©ANDERS KJÆRBYE / FODBOLDBILLEDER
 • Poengdeling etter spesiell situasjon

  Grorud og Raufoss måtte dele poengene etter 1-1 i 1. divisjon for menn mandag.

  Det var Grorud som startet oppgjøret best, etter at Nikolai Hristov ble felt i boksen etter 38. minutter. Den straffen satte Peter Godly Michael sikkert, men få minutter seinere oppstod det en oppsiktsvekkende situasjon.

  Raufoss' Gard Simenstad gikk ut for å ta corner. Den skrudde han inn mot mål. Keeper Simen Lillevik gikk ut for å fange ballen, men det virket som om han trodde spillerne foran ville klarere. Det gjorde de ikke, og ballen gikk direkte i mål.

  Poengdelingen gjør at Raufoss er et steg lenger unna kvalifisering til Eliteserien, og Grorud et steg nærmere nedrykk.

  1 divisjon i fotball 2022: Grorud - Mjøndalen (0-1)
  Foto: Annika Byrde / NTB
Britain Soccer Premier League
Italy England Nations League Soccer