Chile-seier etter tvilsom scoring

Chile tok et stort steg mot finalespillet i VM etter scoring som skulle vært avblåst for offside. Sveits fikk en spiller utvist, men klarte i det minste å slå «gjerrig-rekorden».

CHILE-SVEITS: 1-0: Både Sveits og Chile vant sine første kamper, og vinneren av denne kampen ville ta et stort steg mot finalespillet.

Og det var søramerikanerne som trakk det lengste strået i en kamp som ble tydelig preget av at Sveits fikk en spiller utvist i første omgang.

NRKsport.no fulgte kampen: Slik var Chile-Sveits

West Ham United-spilleren Valon Behrami fikk se det røde kortet etter 31 minutter etter at dommer Khalil Al Ghamdi mente han hadde vært for aktiv med armen.

I to påfølgende dueller var Behrami med armen oppe i ansiktet på to ulike motspillere. Ingen av forseelsene var spesielt stygge, men den saudiarabiske dommeren mente Behrami ikke hadde noe mer å gjøre ute på banen.

I tillegg ble det delt ut hele ni gule kort, uten at kampen på noen som helst måte var preget av stygt spill. Tre kort ble delt ut i forbindelse med en duell med påfølgende knuffing etter 60 minutters spill.

Nydelig scoring

Etter utvisningen ble kampen kjørt fullstendig av Chile, som fikk den ene store sjansen etter den andre. Sveits, som sjokkerte de fleste med sin 1-0-seier over Spania i forrige runde, fikk lite til.

Men det var først med et kvarter igjen av ordinær spilletid at CSKA Moskva-proffen Mark Gonzalez scoret for Chile.

Målet kom på en nydelig måte etter at Paredes ble spilt fri, og rundet den sveitsiske keeperen. Men chileren kom for nært dødlinjen til å klare å score sjøl. Dermed la han et perfekt overlegg til innbytter Gonzalez, som headet ballen i bakken og i mål like oppunder tverrliggeren.

Reprisen viste imidlertid at Paredes var hårfint i offside da han ble frispilt.

Også tidligere i andre omgang fikk Chile ballen i mål, men scoringen ble da korrekt annullert etter at Sanchez' skudd var innom en Gary Medel i offside.

- Vanskelig kamp

- Vi har drømt om dette øyeblikket, og nå som vi er oppe i seks poeng kan vi drømme om å gå videre i mesterskapet, sier målscorer Gonzalez.

Han sier det var en veldig vanskelig kamp mot et Sveits som lenge lyktes med forsvarsspillet sitt.

- Vi hadde flere målsjanser enn dem, og det krevde tålmodighet å sikre seieren. Men det var det listigste laget som vant.

Ny VM-rekord

I det minste klarte Sveits før dette å sette ny rekord i VM-sammenheng med å ikke slippe inn mål. Den nye rekorden i antall spilte minutter uten å slippe inn mål er nå på 559 minutter - ni minutter mer enn den gamle rekorden til Italia fra VM 1990.

Sveits spilte fire kamper under VM i 2006 uten å slippe inn mål - i tillegg til at de holdt nullen i dette VMs første kamp mot Spania.

Stor sjanse til utligning

Etter 54 minutter hadde Sanchez en kanonsjanse til å sende Chile foran. Udinese-spilleren ble spilt alene med Sveits-keeper Benaglio, som reddet mesterlig.

Fra det 80. minutt og utover hadde Chile en rekke store sjanser til å punktere kampen. Men Sveits' Derdiyok kunne ha sikret utligning i det 89. minutt da han upresset fikk skyte på mål fra 10 meter - men ballen gikk utenfor.

Dermed har Chile seks poeng og har et godt tak på en plass i finalespillet. Men også de andre lagene i gruppe H (Spania, Sveits og Honduras) har mulighet til å gå videre. Chile kan bli klar allerede i kveld dersom Spania og Honduras spiller uavgjort. De siste kampene i pulja spilles fredag.

Følg oppgjøret Spania-Honduras fra klokka 20.30

Sveits-trener Ottmar Hitzfeld var rasende over det røde kortet, og mente chilenske Vidal overspilte da han rullet rundt på gresset og holdt seg til ansiktet.

- Spillerne er skuffet. De kjempet hardt, nærmest over sine egne grenser, uten å få betalt for det. Men vi må se framover, og vi har fortsatt en veldig god sjanse til å nå åttendedelsfinalen. Dersom vi slår Honduras, er jeg sikre på at vi går videre.

Se tabell for alle VM-puljene

Hvor langt tror du Chile kan nå i VM?

• United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

– Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

– Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

– Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

776131836
  • Eskås ikke blant hoveddommerne i fotball-EM

Fotballdommer Espen Eskås og hans team er ikke blant de 18 utvalgte som skal fordele de 51 kampene i sommerens fotball-EM mellom seg.

Eskås og hans kollega Jan Erik Engan er likevel tatt ut til å være fjerdedommer og assistentdommer-reserve, kommer det fram av listen til Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

Eskås er Norges høyest rangerte dommer. Han har det siste året fått flere oppdrag i mesterligaen og europaligaen, og i fjor sommer dømte han finalen i U21-EM. I sommer skal han dømme i OL.

Disse dommerne er tatt ut til EM i Tyskland:

Artur Soares Dias (Portugal), Jesús Gil Manzano (Spania), Marco Guida (Italia), Istvan Kovacs (Romania), Ivan Kruzliak (Slovakia), François Letexier (Frankrike), Danny Makkelie (Nederland), Szymon Marciniak (Polen), Halil Umut Meler (Tyrkia), Glenn Nyberg (Sverige), Michael Oliver (England), Daniele Orsato (Italia), Sandro Schärer (Sveits), Daniel Siebert (Tyskland), Anthony Taylor (England), Clément Turpin (Frankrike), Slavko Vinčić (Slovenia), Felix Zwayer (Tyskland).

Også Facundo Tello fra Argentina skal dømme i EM. Det er en del av et samarbeid mellom Uefa og det søramerikanske fotballforbundet (Conmebol). (NTB)

Espen Eskås dømmer Lyn mot Vålerenga på Ullevaal
  • Bellingham senket Barcelona i El Clásico på overtid

Barcelona tok ledelsen to ganger i El Clásico, men det gikk mot 2-2 og status quo i gullkampen i La Liga inntil Jude Bellingham ga Real Madrid seieren.

Det skjedde på overtid og på pasning fra Lucas Vázquez, som var involvert i alle de tre hjemmemålene på en dag da seriegullet i praksis ble sikret.

Lucas Vázquez og Vinicius Junior samarbeidet om to utligningsmål tidligere i kampen, og Real Madrid økte med seieren sitt forsprang til serietoer Barcelona til hele elleve poeng når seks serierunder gjenstår. (NTB)

Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
  • Glimt gikk på sesongens første poengtap

Glimt fikk en drømmestart i toppkampen mot Molde da Nino Zugelj stanget inn 1–0 etter kun syv minutter.

Men Molde kjempet seg tilbake i oppgjøret. Ti minutter ut i andre omgang rev Kristoffer Haugen seg fri på bakerste stang, og pirket et innlegg fra Kristian Eriksen over målstreken.

Dermed gikk Bodø/Glimt på sitt første poengtap for sesongen, mens Molde unngikk å gå på sitt andre strake tap.

De to deler tabelltoppen med Brann, alle på ti poeng. Men Glimt har en kamp mindre spilt enn rivalene.

Bodø/Glimt-spillere feirer etter målskåring på Aspmyra 21. april
  • Perle da Liverpool slo tilbake med seier

Liverpool reiste seg etter europaligaexiten og vant 3-1 borte mot Fulham i Premier League søndag. Klubben er fortsatt med i tittelracet.

Liverpool-manager Jürgen Klopp overrasket og henviste både Mohamed Salah og Darwin Núñez til benkeplass til oppgjøret.

Uten stjernespillerne fra start sørget Trent Alexander-Arnold, Ryan Gravenberch og Diogo Jota for tre viktige poeng i kampen om Premier League-tittelen.

Seieren sender laget à poeng med Arsenal på tabelltopp. Manchester City har en kamp mindre spilt og går forbi begge om den vinnes. (NTB)

Premier League - Leicester City v Liverpool
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.