NRK Meny
Normal

Brasil slo Chile

Vant åttedelsfinalen 3-0.

Følg Chile - Brasil spark for spark

Hør kampen direkte på NRK P1

Midtstopper Juan headet Brasil i ledelsen etter en corner 34 minutter ut i kampen.

Luis Fabiano ble spilt gjennom etter 37 minutter og scoret alene med keeper.

Billedgalleri: Brasil 2-0-mål

Robinho økte til 3-0 etter en times spill.

Chile har ikke til hensikt å legge seg bakpå når det i kveld er duket for søramerikansk toppoppgjør mot Brasil.

Brasil må anses som storfavoritter i kveldens åttedelsfinale mot Chile. De befinner seg på førsteplass i FIFAs nasjonsrangering, og har vunnet flest VM-titler i historien.

De møter et Chile, som er langt mer ubeskrevet i VM-sammenheng - samtidig som de har overrasket og begeistret i gruppespillet.

Dårlig statistikk for Chile

Robinho

Robinho har scoret seks mål mot Chile på tre kamper.

Foto: VALERY HACHE / Afp

Men den ferske statistikken mellom de to lagene taler ikke akkurat for chilensk seier. De siste fem årene har laget spilt mot hverandre sju ganger, og fasiten sier sju brasilianske seiere og 26-3 i målforskjell. Under kvalifiseringen til dette mesterskapet vant Brasil 3-0 og 4-2.

Ting blir ikke bedre av at chilenerne må unnvære tre spillere som soner kortkarantene. Midtbanespiller Estrada soner for å ha blitt utvist i kampen mot Spania. I tillegg er de to faste forsvarsspillerne Gary Medel og Waldo Ponce ute på grunn av to gule kort hver.

Men dette betyr ikke at Chile har tenkt å møte Brasil med lua i hånda.

Vil ikke vike

- Vi vil ikke vike én millimeter fra vår angrepsfilosofi og hva vi har gjort hittil i VM. Jeg forventer en åpen kamp hvor Brasil også kommer til å satse på å angripe, sier kantspiller Jean Beausejour.

Hans medspiller, midtbanespilleren Arturo Vidal, garanterer at laget vil fortsette å levere den samme typen underholdende og angrepsvillige fotball som sikret laget andreplassen i pulja bak Spania.

- Vi vil respektere Brasil, men spille vårt eget spill. Vi vil press og angripe dem i alle ledd.

Seks mål på tre Chile-kamper

Brasil-trener Dunga sier at han ikke vil tillate noen personlige feil mot Chile, og at dem som gjør det vil bli sendt hjem.

- Chile har blitt bedre, og har et lag med gode spillere som det vil bli hardt å slå, sier han.

Han har tilbake Kaká fra karantene etter den klønete utvisningen mot Elfenbenskysten.

Spesielt er det knyttet forventninger til den nå friskmeldte spissen Robinho, som har skåret seks mål på tre kamper mot Chile.

- Jeg har alltid vært heldig mot Chile. Jeg har ikke gjort noe annet mot dem enn jeg ellers gjør, men av en eller annen grunn har jeg scoret mye mot dem, sier han.

Det er heller ingen tilfeldighet at Robinho har høy treffsikkerhet mot chilenerne, for ifølge brasilianske medier pleier han å gjøre mål mot lag som har lave motstandere, melder O Estado de S.Paulo. Av de 19 målene Robinho har scoret siden Dunga tok over som manager, var kun tre mot lag som hadde høye spillere.

Chile og Brasil har bare møtt hverandre to ganger i før i VM-sammenheng. Begge gangene har Brasil vunnet overlegent. I VM i 1962 var Chile vertsnasjon, men tapte 2-4 mot Brasil i semifinalen. Lagene møttes igjen i puljespillet under VM i Frankrike i 1998, og denne gangen tapte Chile 1-4.

Vinneren møter Nederland i kvartfinalen.

Les: - Viktig for meg å få denne kampen

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.