NRK Meny
Normal

Her ødelegger Messi kvelden for Barcelona

Publikum og TV-seere rakk knapt å trekke pusten under den utrolige fotballkampen mellom Barcelona og Chelsea. Kampen hadde alt.

FBL-EUR-C1-BARCELONA-CHELSEA

Her setter Lionel Messi ballen i tverrliggeren, og ødelegger Barcelonas finaleplass

Foto: JAVIER SORIANO / Afp

Kampreferat: Barcelona - Chelsea 2-2 (2-3 sammenlagt)

Det ble rett og slett en vanvittig fotballkamp på Camp Nou. Se bare på lista over alle kampens godbiter for nøytrale fotballelskere:

  • Fire mål, inkludert en vakker lobb fra Ramires
  • Et rødt kort etter et brutalt bakholdsangrep fra John Terry
  • Et annullert mål for Barcelona
  • Flere skudd i stengene og tverrliggeren
  • En straffebom fra verdens beste spiller
  • Og til og med en scoring av Fernando Torres

– Det så mørkt ut da vi lå under 0-2 med ti mann, men vi gjorde det vi kunne. Det var fantastisk det vi gjorde, og til slutt fikk vi belønning, sier Chelseas stjernekeeper Petr Chech i intervjuet etter kampslutt.

Ikke mange trodde på Chelsea før kampen, tross deres 1-0-seier hjemme i forrige uke.

Men Barcelonas festning Camp Nou har ikke vært uinntakelig denne uka. Først tapte «verdens beste» gullkampen i serien mot Real Madrid, og så røk de ut av mesterligaen.

– Vi trodde på det selv, hele laget. Det var tøft, men vi forsvarte oss meget godt. Du kan ikke slå det enorme ønsket vi har hatt om en finaleplass, og kampviljen vi viste i kveld. Dessuten hadde vi litt flaks, og vi hadde Petr Cech - han hadde noen fantastiske redninger, sier Ashley Cole.

Kapteinen utvist

Det så mørkt ut for Chelsea da John Terrys tanketomme «overfall» på Sanchez førte til direkte rødt kort.

– Jeg følte at jeg sviktet lagkameratene der og da. Jeg har bedt om unnskyldning. Jeg forsto ikke mye av kortet med det samme, men jeg ser på opptakene at det var et klart rødt kort, sa en angrende Chelsea-kaptein.

Video: Se John Terrys røde kort (artikkelen fortsetter)

Video John Terry fikk rødt kort

John Terry fikk rødt kort

«Syndebukken» Messi

Lionel Messis straffemiss kostet Barcelona en plass i mesterligafinalen. 2-2 mot Chelsea hjemme på Nou Camp var ikke godt nok. Messi hadde et stolpeskudd til, pluss flere brente storsjanser.

De første 35 minuttene var heller rolige og uten altfor mye innhold. Bortsett fra et kontinuerlig Barcelona-press. Og bortsett fra to skader som gjorde at begge lag måtte foreta et tildig bytte. Chelseas Gary Cahil og Barcelonas Gerard Pique måtte gå i garderoben. Sistnevnte måtte også til sykehus med sin hodeskade.

Barcelona ledet komfortabelt 2-0, Chelsea hadde fått kapteinen John Terry utvist . Det burde holdt. Men det gjorde det ikke. Ramires sendte Chelsea foran igjen i kampen om finaleplassen, og Fernando Torres utliknet i kampens siste sekunder.

Da gikk London-laget seirende ut av kampen som hadde alt.

Chelsea er klar for finalen i mesterligaen, men "matchvinneren" Ramires - han som sendte Chelsea inn i kampen igjen - får ikke være med. Han har et gult kort for mye.

Ramires' uvurderlige bortemål

Da alle var sikre på at Chelsea var døde og begravet, kontret Ramires inn 1-2 og sikret London-klubben det livsviktige bortemålet. Da var det bare sekunde rigjen av første omgang, og den vitamininnsprøytingen Chelsea fikk da, hjalp dem gjennom andre omgang.

Men i tumultene etter Barcelonas andre scoring bare minutter før, hadde han fått gult kort. Dermed får ikke helten fra Nou Camp oppleve finalen i München 19. mai.

Ti minutter som hadde alt

Petr Cech

Chelsea keeper Petr Cech storspilte og har mye av æren for Chelseas finaleplass

Foto: JAVIER SORIANO / Afp

Det var minuttene før og etter pausen som gjorde denne kampen minneverdig.

Først fikk Barcelona endelig uttelling for presset da Sergio Busquets satte Dani Alves' tversoverpasning i tomt mål. Så meiet Chelseas-kaptein John Terry ned Alex Sanchez og ble utvist.

Chelsea-supporter

Så overstadig glad blir en Chelsea-supporter en slik kveld

Foto: Tim Hales / Ap

Dermed presset Barcelona enda mer og fikk sitt 2-0-mål ved Andres Iniesta, og alle trodde at det var det. Resten av kampen skulle bli en formalitet.

Men Chelsea sto opp fra de døde. Ramires lobbet inn reduseringen, målet som sendte Chelsea tilbake i førersetet i kampen om finaleplass.

Alt dette i løpet av de ti siste minuttene av første omgang.

Avgjørende straffebom

Og den andre omgangen begynte på like dramatisk vis. Didier Drogba felte Cesc Fabregas, og dommeren var blant dem som ikke var i tvil om straffen. Lionel Messi satte ballen i tverrliggeren, og har fortsatt ikke scoret mot Chelsea.

Resten av kampen ble et eneste langt Barcelona-angrep mot Chelseas mål og klubbens andre matchvinner, keeper Petr Cech.

Da Sanchez omsider fikk ballen i mål, var det fra offside. Og minuttet etter satte Messi ballen i stolpen. Favoritten hadde på ingen måte marginene med seg.

Langt inne i de tre tilleggsminuttene falt avgjørelsen. Med hele Barcelona-laget i angrep kunne innbytter Fernando Torres motta et langt framspill fra Ashley Cole. Torres hadde lett spill med å sikre 2-2, og 3-2 sammenlagt for Chelsea..

Da var kvelden over for storfavoritten og tittelforsvareren.

Fotballnyheter