Her ødelegger Messi kvelden for Barcelona

Publikum og TV-seere rakk knapt å trekke pusten under den utrolige fotballkampen mellom Barcelona og Chelsea. Kampen hadde alt.

FBL-EUR-C1-BARCELONA-CHELSEA

Her setter Lionel Messi ballen i tverrliggeren, og ødelegger Barcelonas finaleplass

Kampreferat: Barcelona - Chelsea 2-2 (2-3 sammenlagt)

Det ble rett og slett en vanvittig fotballkamp på Camp Nou. Se bare på lista over alle kampens godbiter for nøytrale fotballelskere:

• Fire mål, inkludert en vakker lobb fra Ramires
  • Et rødt kort etter et brutalt bakholdsangrep fra John Terry
  • Et annullert mål for Barcelona
  • Flere skudd i stengene og tverrliggeren
  • En straffebom fra verdens beste spiller
  • Og til og med en scoring av Fernando Torres

– Det så mørkt ut da vi lå under 0-2 med ti mann, men vi gjorde det vi kunne. Det var fantastisk det vi gjorde, og til slutt fikk vi belønning, sier Chelseas stjernekeeper Petr Chech i intervjuet etter kampslutt.

Ikke mange trodde på Chelsea før kampen, tross deres 1-0-seier hjemme i forrige uke.

Men Barcelonas festning Camp Nou har ikke vært uinntakelig denne uka. Først tapte «verdens beste» gullkampen i serien mot Real Madrid, og så røk de ut av mesterligaen.

– Vi trodde på det selv, hele laget. Det var tøft, men vi forsvarte oss meget godt. Du kan ikke slå det enorme ønsket vi har hatt om en finaleplass, og kampviljen vi viste i kveld. Dessuten hadde vi litt flaks, og vi hadde Petr Cech - han hadde noen fantastiske redninger, sier Ashley Cole.

Kapteinen utvist

Det så mørkt ut for Chelsea da John Terrys tanketomme «overfall» på Sanchez førte til direkte rødt kort.

– Jeg følte at jeg sviktet lagkameratene der og da. Jeg har bedt om unnskyldning. Jeg forsto ikke mye av kortet med det samme, men jeg ser på opptakene at det var et klart rødt kort, sa en angrende Chelsea-kaptein.

Video John Terry fikk rødt kort

John Terry fikk rødt kort

«Syndebukken» Messi

Lionel Messis straffemiss kostet Barcelona en plass i mesterligafinalen. 2-2 mot Chelsea hjemme på Nou Camp var ikke godt nok. Messi hadde et stolpeskudd til, pluss flere brente storsjanser.

De første 35 minuttene var heller rolige og uten altfor mye innhold. Bortsett fra et kontinuerlig Barcelona-press. Og bortsett fra to skader som gjorde at begge lag måtte foreta et tildig bytte. Chelseas Gary Cahil og Barcelonas Gerard Pique måtte gå i garderoben. Sistnevnte måtte også til sykehus med sin hodeskade.

Barcelona ledet komfortabelt 2-0, Chelsea hadde fått kapteinen John Terry utvist . Det burde holdt. Men det gjorde det ikke. Ramires sendte Chelsea foran igjen i kampen om finaleplassen, og Fernando Torres utliknet i kampens siste sekunder.

Da gikk London-laget seirende ut av kampen som hadde alt.

Chelsea er klar for finalen i mesterligaen, men "matchvinneren" Ramires - han som sendte Chelsea inn i kampen igjen - får ikke være med. Han har et gult kort for mye.

Ramires' uvurderlige bortemål

Da alle var sikre på at Chelsea var døde og begravet, kontret Ramires inn 1-2 og sikret London-klubben det livsviktige bortemålet. Da var det bare sekunde rigjen av første omgang, og den vitamininnsprøytingen Chelsea fikk da, hjalp dem gjennom andre omgang.

Men i tumultene etter Barcelonas andre scoring bare minutter før, hadde han fått gult kort. Dermed får ikke helten fra Nou Camp oppleve finalen i München 19. mai.

Ti minutter som hadde alt

Petr Cech

Chelsea keeper Petr Cech storspilte og har mye av æren for Chelseas finaleplass

Det var minuttene før og etter pausen som gjorde denne kampen minneverdig.

Først fikk Barcelona endelig uttelling for presset da Sergio Busquets satte Dani Alves' tversoverpasning i tomt mål. Så meiet Chelseas-kaptein John Terry ned Alex Sanchez og ble utvist.

Chelsea-supporter

Så overstadig glad blir en Chelsea-supporter en slik kveld

Dermed presset Barcelona enda mer og fikk sitt 2-0-mål ved Andres Iniesta, og alle trodde at det var det. Resten av kampen skulle bli en formalitet.

Men Chelsea sto opp fra de døde. Ramires lobbet inn reduseringen, målet som sendte Chelsea tilbake i førersetet i kampen om finaleplass.

Alt dette i løpet av de ti siste minuttene av første omgang.

Avgjørende straffebom

Og den andre omgangen begynte på like dramatisk vis. Didier Drogba felte Cesc Fabregas, og dommeren var blant dem som ikke var i tvil om straffen. Lionel Messi satte ballen i tverrliggeren, og har fortsatt ikke scoret mot Chelsea.

Resten av kampen ble et eneste langt Barcelona-angrep mot Chelseas mål og klubbens andre matchvinner, keeper Petr Cech.

Da Sanchez omsider fikk ballen i mål, var det fra offside. Og minuttet etter satte Messi ballen i stolpen. Favoritten hadde på ingen måte marginene med seg.

Langt inne i de tre tilleggsminuttene falt avgjørelsen. Med hele Barcelona-laget i angrep kunne innbytter Fernando Torres motta et langt framspill fra Ashley Cole. Torres hadde lett spill med å sikre 2-2, og 3-2 sammenlagt for Chelsea..

Da var kvelden over for storfavoritten og tittelforsvareren.

• Får ha gummigranulat på Grefsen stadion

Kjelsås Idrettslag får unntak fra det lokale forbudet mot gummigranulat i nytt kunstgress når Grefsen stadion skal rehabiliteres.

Arbeiderpartiet og Høyre sikret flertall for Fremskrittspartiets forslag om å gi dispensasjon i bystyret onsdag kveld.

Partiene mener at alternativene gir dårligere baneforhold vinterstid og viser til at Skeid og Lyn har fått samme unntak tidligere.

Frps Magnus Birkelund sier at toppfotballen må likebehandles.

– Når Kjelsås Idrettslag er en del av topp-fotballen må de kunne forholde seg til de samme reglene som andre klubber på tilsvarende nivå, sier politikeren.

Kunsgressbane med gummigranulat
  • Alle eliteserielagene videre i cupen

Flere eliteserielag var i trøbbel underveis i cupens andre runde, men samtlige av lagene som var i aksjon onsdag tok seg videre til tredje runde.

Lillestrøm slapp virkelig med strekken mot Strømmen. Etter at Lillestrøm ledet 5-1 med en halvtime igjen, kom Strømmen voldsomt tilbake og kampen endte 5-4 til Lillestrøm.

Brann fikk en marerittåpning og lå under 0-1 mot Askøy, og til pause sto det 2-2. I den andre omgangen sikret imidlertid Brann en sikker 5-2-seier.

Viking lå under 2-3 for 4.-divisjonsklubben Torvastad, men en sen snuoperasjon sørget for 4-3-seier for siddisinene.

Rosenborg vant 3-1 borte mot Ull/Kisa, Bodø/Glimt vant 2-0 over Junkeren, mens Molde dro i land en sliteseier med 2-1 over Strindheim.

I tillegg har Tromsø, Kristiansund, KFUM, HamKam, Odd og Strømsgodset tatt seg videre.

Haugesund og Sandefjord røk begge ut i første runde. Fredrikstad og Sarpsborg 08 spiller først torsdag, mot henholdsvis Eik Tønsberg og Hønefoss.

I cupens andre runde møtte Strømmen eliteserielaget Lillestrøm. Da disket Eirik Åsvestad opp med scoring fra egen banehalvdel.
  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

– Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

– Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

– Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

776131836
  • Eskås ikke blant hoveddommerne i fotball-EM

Fotballdommer Espen Eskås og hans team er ikke blant de 18 utvalgte som skal fordele de 51 kampene i sommerens fotball-EM mellom seg.

Eskås og hans kollega Jan Erik Engan er likevel tatt ut til å være fjerdedommer og assistentdommer-reserve, kommer det fram av listen til Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

Eskås er Norges høyest rangerte dommer. Han har det siste året fått flere oppdrag i mesterligaen og europaligaen, og i fjor sommer dømte han finalen i U21-EM. I sommer skal han dømme i OL.

Disse dommerne er tatt ut til EM i Tyskland:

Artur Soares Dias (Portugal), Jesús Gil Manzano (Spania), Marco Guida (Italia), Istvan Kovacs (Romania), Ivan Kruzliak (Slovakia), François Letexier (Frankrike), Danny Makkelie (Nederland), Szymon Marciniak (Polen), Halil Umut Meler (Tyrkia), Glenn Nyberg (Sverige), Michael Oliver (England), Daniele Orsato (Italia), Sandro Schärer (Sveits), Daniel Siebert (Tyskland), Anthony Taylor (England), Clément Turpin (Frankrike), Slavko Vinčić (Slovenia), Felix Zwayer (Tyskland).

Også Facundo Tello fra Argentina skal dømme i EM. Det er en del av et samarbeid mellom Uefa og det søramerikanske fotballforbundet (Conmebol). (NTB)

Espen Eskås dømmer Lyn mot Vålerenga på Ullevaal
  • Bellingham senket Barcelona i El Clásico på overtid

Barcelona tok ledelsen to ganger i El Clásico, men det gikk mot 2-2 og status quo i gullkampen i La Liga inntil Jude Bellingham ga Real Madrid seieren.

Det skjedde på overtid og på pasning fra Lucas Vázquez, som var involvert i alle de tre hjemmemålene på en dag da seriegullet i praksis ble sikret.

Lucas Vázquez og Vinicius Junior samarbeidet om to utligningsmål tidligere i kampen, og Real Madrid økte med seieren sitt forsprang til serietoer Barcelona til hele elleve poeng når seks serierunder gjenstår. (NTB)

Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.