NRK Meny
Normal

Verdiløs målorgie for Chelsea

Chelsea dundret inn det ene målet etter det andre mot stakkars Nordsjælland. Men til ingen nytte - regjerende mester er ute av mesterligaen.

Fernando Torres scorer

Fernando Torres (liggende) har satt inn det andre av Chelsea seks verdiløse mål

Foto: Kirsty Wigglesworth / Ap

Chelsea måtte vinne og Juventus tape sin kamp for at engelskmennene skulle få sjansen til å forsvare sin mesterligatittel.

Men det gikk ikke. For aller første gang i mesterligaens historie kommer ikke tittelforsvareren gjennom gruppespillet. Det er klart nøyaktig 200 dager etter at Chelsea slo Bayern München på straffer i finalen i München.

Chelsea-manager Rafael Benitez var likeve ingen slagen mann.

- I dag så vi den virkelige kvaliteten i guttene. Jeg så det jeg har sett på trening, og jeg så at Fernando (Torres) er mannen som kan lage mål når vi skaper sjanser, sa Benitez.

Og London-laget gjorde sin del av jobben med bravur. Hjemme på Stamford Bridge stoppet de ikke før det sto 6-1.

Det var bare det at Juventus samtidig slo Shakhtar Donetsk 1-0 i Ukraina, og da var Chelseas målfest verdiløs. De må ta til takke med europaligaen på nyåret.

Tre straffer på fem minutter

Chelsea måtte likevel vente i 38 minutter før de scoret det første. Da hadde lagene allerede brent hvert sitt straffespark. Men da den nederlandske dommeren blåste for kampens tredje straffe i løpet av fem minutter, var David Luz sikkerheten selv.

Det var starten på Chelseas målshow. Fernando Torres satte inn 2-0 på overtid av første omgang.

Da stod det fortsatt 0-0 i Ukraina, og Chelseas håp var fortsatt levende. Ett Shakhtar-mål, og Chelsea ville vært videre.

Gary Cahill, Torres igjen, Juan Manuel Mata og Oscar smelte inn fire mål i løpet av 20 minutter, og danskene var knust.

Selvmål avgjorde for Juventus

Juventus jubler

Her jubler Juventus. Med god hjelp av Oleksandr Kutsjers selvmål vet spillerne at de nå så godt som er klar for åttedelsfinalen i mesterligaen

Foto: Efrem Lukatsky / Ap

Det var Chelsea også. For samtidig med Torres' 4-1-mål hadde Oleksandr Kutsjer laget selvmål i Donetsk, og Juventus ledet 1-0. Da ble plutselig Chelseas håp til forveksling lik et halmstrå. For nå måtte Shakhtar score to ganger for å hjelpe Chrlsea.

Det klarte ikke Shakhtar, og det brydde de seg ikke så mye om heller. For de var videre uansett. Selv om Chelsea hadde like mange poeng og bedre målforskjell, var ukrainerne ørlite foran på innbyrdes oppgjør, og det er som kjent nok.

Nå blir det Shakhtar og Juventus som får være med når mesterligaens åttedelsfinaler trekkes neste fredag formiddag. Chelsea må vente til 16-deslfinalene i europaligaen skal trekkes litt seinere samme dag.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.