Storsigneringene ga Chelsea-seier

Diego Costa og Cesc Fabregas viste klasse da Chelsea vant greit mot Burnley borte.

Britain Soccer Premier League

Chelsea jubler etter det fantastiske 2-1-målet mot Burnley.

Foto: Jon Super / Ap

Laster innhold, vennligst vent..

– Jeg elsker å spille fotball. Jeg synes vi har et talentfullt og ungt lag. Så langt er alt bra. Alle har tatt meg så godt i mot. Jeg forventer et veldig godt år, sa Cesc Fabregas i et intervju vist på TV 2 etter kampslutt.

Ett mål av Diego Costa og to målgivende av Cesc Fabregas sa mye om at Chelseas sommerkjøp har vært vel anvendte penger.

– Jeg er fullstendig enig i at Cesc var kampens beste spiller. Han var maestro. Han kontrollerte tempoet på kampen, sa Chelsea-manageren Jose Mourinho etter kampen, og roste også Diego Costa.

Fikk gult for filming

– Diego scoret det første målet for oss, noe som var veldig viktig. Bevegelsene hans og samspillet med de andre var veldig, veldig bra. Jeg synes bare synd på ham, fordi det var straffe og ikke gult kort, sa han Mourinho om situasjonen som oppsto etter tretti minutter.

Costa rundet Burnley-keeperen etter et fryktelig tilbakespill, men gikk i bakken og selv om Heaton var borti Costa valgte dommeren å gi gult kort for filming.

I det samme intervjuet fortalte også John Terry at målsetningen er klar.

– Vi håper å vinne ligaen, det er målet vårt, men det kommer til å bli tøft, sa han.

Tøff start

Chelsea kom tidlig under for nyopprykkede Burnley i serieåpningen, men 17 minutters fantasifotball i første omgang ga London-klubben en komfortabel 3-1-seier.

Jubelen hadde knapt stilnet etter Scott Arfields scoring før stjernekjøpet Diego Costa kvitterte for gjestene i det 17. minuttet. Han banket inn returen etter at Branislav Ivanovics innlegg hadde truffet stolpen.

Fantastisk mål

Deretter ventet en real fotballeksjon i stort sett resten av første omgang. Med Cesc Fàbregas, et annet storkjøp Chelsea har gjort i sommer, i hovedrollen leverte gjestene gnistrende spill.

20 minutter var spilt da Eden Hazard herjet med Burnley-forsvaret og slapp ballen til Ivanovic, som slo inn igjen mot Fàbregas. Spanjolen var i skuddposisjon, men valgte i stedet en utsøkt stikker til André Schürrle, som kontant sendte Chelsea i ledelsen.

Valgte Courtois

Bortelaget fortsatte å gjøre Burnley-spillerne svimle, og i det 34. minuttet satt ballen i nettet igjen. Fàbregas var nok en gang regissør da Ivanovic kunne bredside inn 3-1-målet.

Like etter pause fikk også Chelseas tredje debutant, den solide keeperen Thibaut Courtois, vist at han fortjener en plass i førsteelleveren. Han dro nytte av sine 199 centimeter da han fistet Arfields skudd til corner.

Petr Cech har vært Chelseas faste målvakt i flere sesonger, men virker nå å være vraket til fordel for Courtois, som har vært utlånt til Atlético Madrid de siste tre sesongene.

Solid åpning

I annen omgang hadde Chelsea god kontroll og trillet ballen uten at det skjedde all verden. Manager José Mourinho var åpenbart fornøyd med hvordan hans stjernegalleri klarte seg i serieåpningen.

En gammel Chelsea-helt fikk også vist seg fram de siste ti minuttene. Didier Drogba kom inn for Eden Hazard til stor jubel fra bortesupporterne.

Av lagene som nevnes som gullkandidater i Premier League, har kun Manchester United (1-2 hjemme mot Swansea) snublet i første runde. Arsenal, Manchester City og Liverpool har i likhet med Chelsea vunnet sine kamper.

Fotballnyheter