Chelsea vant Champions League etter straffedrama

Kampen som hadde alt måtte avgjøres på straffespark. Og tro det eller ei: Der var engelskmennene bedre enn tyskerne.

Didier Drogba

Da det så som mørkest ut for Chelsea i det 88. minutt, scoret Didier Drogba.

Foto: PATRIK STOLLARZ / Afp

– Det er den innstillingen vi har hatt i årevis. Man gir aldri opp som Chelsea-spiller, sier en ekstatisk Didier Drogba i et intervju vist på Viasat.

Han ble den store helten for Chelsea. Først da han utlignet i det 88. minutt, og så da han satte den gjørende straffen i straffesparkkonkurransen.

Ivorianeren løp rundt og rundt på banen i glede etter kampen mens tårevåte Bayern-spillere lå strødd rundt på Allianz Arena.

– Det er Didier Drogba som vinner Champions League-finalen. Han er kampens gigant. Han gjør absolutt alt, og i tillegg klarerer han et titalls cornere i egen felt, sier NRKs fotballekspert Hallvar Thoresen.

Endelig seier for milliardæren

Et av kveldens bredeste glis tilhørte Chelsea-eier Roman Abramovitsj. Han lyktes endelig med sitt store mål for klubben i Chelseas kamp nummer 100. i Champions Leauge siden den russiske oljemilliardæren tok over klubben i 2003.

– Eieren var på gråten oppe på tribunen, sier Chelseas John Terry ifølge sportsjournalist Rob Harris i AP.

Drogba og Abramovitsj

Didier Drogba overrekker troféet til Chelsea-eier Roman Abramovitsj.

Foto: Martin Meissner / Ap

Dramatiske sluttminutter

Det var lenge en helt ordinær finalekamp i München. Så startet fyrverkeriet.

Thomas Müller

Thomas Müller gir Bayern ledelsen under ti minutter før slutt. Men Chelsea skulle komme tilbake.

Foto: JOHN MACDOUGALL / Afp

 • 83. minutt: Thomas Müller kommer først på et innlegg bakerst i feltet og nikket ballen hardt i bakken og opp igjen over Petr Cech. 1-0 til Bayern med bare minutter igjen.
 • 88. minutt: Chelsea utligner! London-laget får sin første corner i kampen (mot Bayerns 16), og hvem andre enn Didier Drogba stiger til værs og klinker ballen i mål via keeper.
 • 93. minutt: Målscorer Drogba feller Ribery på klumsete vis inne i 16-meteren. Straffe til Chelsea.
 • 95. minutt: Arjen Robben bommer på straffe. Cech gjetter riktig og redder det lave skuddet.

Chelsea-spillerne hadde flere anledninger til å gi opp håpet, men nektet å gi seg.

– Vi så på klokka og visste at vi hadde tid igjen. Vi hadde alltid troa, jublet Ashley Cole i sekundene etter full tid.

Schweinsteiger og Olic bommet

Etter en heseblesende halvtime roet kampen seg litt ned, og lagene måtte ut i straffesparkkonkurranse.

Der bommet Chelsea først, og mange engelskmenn fryktet nok et straffetap mot tyske motstandere. Men så bommet både Schweinsteiger og Olic for Bayern, og Drogba kunne avgjøre for Roberto Di Matteos menn.

Petr Cech

Petr Cech gjorde en avgjørende strafferedning i første ekstraomgang.

Foto: ADRIAN DENNIS / Afp

– Jeg kan ikke beskrive følelsen engang, det var 20 sekunder der hvor jeg ikke visste hvor jeg skulle gjøre av meg. Jeg er så stolt av alle sammen. Jeg gjettet riktig på alle seks straffene og reddet tre av dem, så jeg har vel gjort hjemmeleksa mi, sier Chelsea-keeper Petr Cech i et intervju vist på Viasat.

Utenom Schweinsteiger, Olic og resten av Bayern-spillerne er det kanskje Tottenham som er kveldens store taper. Harry Redknapps menn mister sin plass i neste års Champions League fordi Chelsea sniker seg inn som regjerende mester.

Bayern best før pause

Bayern var klart best i første omgang. De hadde ballen 60 prosent av tiden, ledet 8-0 i cornere og skapte flere gode muligheter.

Den kanskje største fikk Arjen Robben da han lurte seg inn i straffefeltet fra venstresiden. Den nederlandske lynvingen skjøt hardt og lavt i nærmeste hjørne, men Petr Cech fikk strukket ut en fot i siste liten og sparket ballen til side for mål.

Også målkongen Mario Gomez fikk en stor sjanse i første omgang. Tyskeren vendte opp midt i 16-meteren og skjøt fra god posisjon, men ballen gikk høyt over Chelseas mål.

Chelsea inn i kampen i andre omgang

Franck Ribery

Franck Ribery triller ballen i mål, men blir avblåst for offside.

Foto: Matthias Schrader / Ap

Tyskerne fortsatte presset etter pause. Etter 53 minutter gikk ballen i mål etter nok en kanonade fra Bayern, men scoringen fra Franck Ribery ble annulert for offside. Avgjørelsen fra assistentdommeren så riktig ut.

Bayern spilte på hjemmebane fordi det allerede før sesongen var bestemt at finalen skulle spilles i München, og tyskerne spilte med selvtilliten de så ofte har på Allianz Arena.

Likevel så Chelsea farlige ut de gangene de kom framover, og utover i andre omgang spilte de seg sakte, men sikkert inn i kampen. Begge lag hadde flere halvsjanser i midten av andre omgang, men de store sjansene uteble.

Helt til kampen tok fyr de siste ti minuttene. Og Drogba-magi sendte troféet til London.

Fotball

Oppsummert

 • Fra 22.45 Landslagssjef Lars Lagerbäck og en utvalgt spiller møter pressen etter kampen.
 • Sluttar som Barcelona-president

  Josep Maria Bartomeu har sagt opp som president for fotballklubben Barcelona, melder den spanske avisa Sport tysdag ifølge Reuters. Bartomeu har fått mykje kritikk det siste året grunna finansielle problem og store tap for klubben i Champions League.

  Bartomeu
  Foto: JOSEP LAGO / AFP
 • Sarpsborg-profil skadet igjen

  Sarpsborg 08-forsvarer Jørgen Horn røk korsbåndet mot Rosenborg og blir ute i ni til tolv måneder, bekrefter eliteserieklubbens lege.

  Klubben fikk svar på MR-bildene mandag kveld etter skaden Horn pådro seg mot Rosenborg søndag.

  – Bildene viste dessverre at skaden var det verste det kunne være. Det fremre korsbåndet i kneet er røket. Dermed er Jørgen ute i ni til tolv måneder. Det er veldig trist, sier lege Chubaka Rubasha til Sarpsborg Arbeiderblad.

  Horn kom til Sarpsborg 08 i 2018 og har hatt en bruddskade i ansiktet, et brudd i foten og en alvorlig ankelskade før denne korsbåndsskaden, opplyser SA.

  Jørgen Horn
  Foto: Christoffer Andersen / Christoffer Andersen
 • Øygarden låner Godset-spiller

  Mustapha Fofana (19) går fra Strømsgodset til Øygarden på lån ut sesongen.

  Fofana har slitt med sykdom denne sesongen og ikke fått noen minutter for Strømsgodset i Eliteserien i fotball.

  – Vi er veldige glade for at Fofana får dette utlånet. Mulighetene for spilletid er større i Øygarden enn hos oss akkurat nå, så dette er det riktige for hans utvikling videre. Vi håper han fortsetter utviklingen sin og ønsker han lykke til, sier sportssjef Jostein Flo til Godsets hjemmesider.

  Mustapha Fofana
  Foto: Fredrik Hagen / NTB
 • Utestengt i 60 kamper for rasisme

  Start-supporteren som kom med rasistiske tilrop til Sandefjors Brice Wembangomo utestenges i 60 kamper. Det melder Start på sine nettsider.

  Hendelsen fant sted under lørdagens oppgjør mellom Start og Sandefjord på Sør Arena.

  – Jeg synes at det er rettferdig. Så er vi åpne for at mennesker kan gjøre en innsats for å endre seg. Vi har ikke lyst til å ha rasistiske ytringer på stadion, men vi vil heller ikke utestenge folk. Så hvis vi ser at det gjøres en jobb og at det endres holdning så er vi åpne for å se på dette igjen, sier daglig leder i Start, Christopher MacConnacher til Fædrelandsvennen.

  Eliteserien 2020 Start - Sandefjord 0-1.
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB