Chelsea-tekst latterliggjøres etter stortap

– Det var kanskje ikke den beste ideen å la José Mourinho skrive kampreferatet.

Mourinho

KONSENTRERT: José Mourinho fant imidlertid ikke seiersoppskriften i blokka under oppgjøret mot Manchester City søndag.

Foto: Carl Recine / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

«Et feilaktig annullert Ramires-mål da Manchester City var ett mål foran endret kampbildet i denne Premier League-kampen».

Slik åpner Chelsea sitt eget kampreferat, som er publisert på klubbens nettsider. Teksten, som Guardian først omtalte, gir et nokså alternativt bilde av storkampen.

«Wrestling-taktikk», dommerfeil og uflaks er noe av det som sto i veien for Chelsea, ifølge klubben.

Klubbenes skribenter ser naturligvis kampene fra sitt ståsted, men den subjektive tonen og påstandene i denne oppsummeringen latterliggjøres nå i sosiale medier.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

– I seg selv er det overraskende at en offisiell hjemmeside publiserer en så subjektiv og ensidig rapport, som favoriserer sitt eget lag. Hjemmesidene er gjerne informative og diplomatiske i måten de beskriver ting på. Sånn sett var det overraskende, men Chelseas hjemmeside begynte med dette allerede forrige sesong, sier NRKs fotballskribent Thore Haugstad.

Da Mourinho i fjor hevdet at det var en dommerkampanje mot Chelsea (noe han senere ble bøtelagt for), publiserte hjemmesiden en rekke artikler som skulle underbygge sjefens påstander, påpeker fotballskribenten. Hjemmesiden skrev blant annet om enkelte støtteerklæringer etter kontroversene under Burnley-kampen i februar.

– Det er umulig for oss å si hvem som bestemmer dette, men vi vet fra før at Mourinho liker å kontrollere flere faser av fotballen enn andre trenere, sier Haugstad.

– Mourinho og Chelsea bruker det de finner og gjør mest ut av det. I realiteten kunne de jo ligget under 3-0 til pause (mot City). Mourinho-kommentarene er også typiske, men at hjemmesiden skriver det samme, er det spesielle, sier Haugstad.

Portugiseren har fått en tøff start på sesongen. I tillegg til den sportslige nedturen har Mourinho også blitt kritisert for behandlingen av lege Eva Carneiro, som Mourinho skjøv ut i kulden da hun gikk inn på banen under Swansea-kampen.

Også fysioterapeut Jon Fearn var fjernet fra Chelsea-benken under oppgjøret mot Manchester City.

Nå venter en bortekamp mot West Bromwich for Mourinhos menn.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Fotballnyheter