Ingen drømmedebut for Villas-Boas

Trenerfenomenet André Villas-Boas (33) satte Didier Drogda og Nicolas Anelka på benken fra start da Chelsea ikke maktet å score mot Stoke.

André Villas-Boas

33 år gamle André Villas-Boas var aktiv på sidelinjen i sin første offisielle kamp som Chelsea-manager.

Foto: PHIL NOBLE / Reuters

Andre Villas-Boas

André Villas-Boas har for vane å sette seg på huk på gresset i spente situasjoner på banen. Det ble nok av spenning i serepremieren søndag.

Foto: JON SUPER / Ap
Asmir Begovic

Stoke-keeper Asmir Begovic dytter ballen i tverrliggeren etter en herlig lobb fra franskmannen Nicolas Anelka.

Foto: IAN KINGTON / Afp
Fernando Torres

Fernando Torres var meget frisk i kampen mot Stoke.

Foto: Vincent Yu / Ap
Kampfakta:

Stoke - Chelsea 0-0

Chelsea styrte som ventet søndagens seriepremiere, men med unntak av et tverrliggertreff fra Anelka, en heading fra Kalou og et langskudd fra Mikel kom ikke de blåkledde til de virkelige store sjansene mot det sterke hjemmelaget Stoke.

Dermed ble det ingen drømmeåpning på Premier League-karrieren til André Villas-Boas.

– Jeg kan ikke være fornøyd med ett poeng, men dette er en av de vanskeligste banene å spille på. For vår gulljakt vil jeg si at ett poeng i Stoke ikke er så ille, sa Villas-Boas etter kampen.

33-åringen er Premier League-historiens fjerde yngste manager, og er jevngammel med flere av spillerne sine. Han er spådd en fantastisk trenerkarriere, men mange er svært spente på om han kan lykkes i storklubben Chelsea.

– Det er ikke den beste starten på Premier League, selvfølgelig, men vi er glad for at vi hevet spillet etter pause. Dessverre uteble målet, sa Villas-Boas.

Les: Lover Chelsea-seier i mesterligaen

Frisk og rask Torres

Det var på forhånd knyttet spenning til hvorvidt Fernando Torres ville være frisk nok til å spille, etter at han ble tatt av banen med skade da Spania møtte Italia tidligere denne uka.

André Villas-Boas og hans team vurderte ham åpenbart som frisk nok, ettersom han henviste både Didier Drogba og Nicolas Anelka til benken.

– Jeg er bare 27 år gammel, og har ikke glemt hvordan jeg skal score og spille bra, sa Torres til Sky Sports etter kampen.

Tross godt spill fra superspissen ble publikum vitne til en lite underholdende første omgang på Britannia.

Rop om straffe

I andre omgang kviknet imidlertid lagene til, og selv om Chelsea hadde ballen mest, åpnet det seg gode muligheter for begge lag.

Den jevne Chelsea-supporter vil nok påstå at både Fernando Torres og Frank Lampard burde hatt straffe i løpet av andre omgangs første kvarter, men reprisene viste at begge to hjalp til litt i fallet.

– Jeg har ikke sett reprisene, men det ser ut til at det er en del holding i boksen fra Stoke på dødballer. Uten at det er noe dramatikk i det, mente Villas-Boas.

Jon Obi Mikel fikk drømmetreff på hel volley etter 54 minutter, men Asmir Begovic leverte et tigersprang og slo ballen til hjørnespark.

Etter hvert kom både Nicolas Anelka og Didier Drogba inn, og etter 72 minutter var Chelsea svært nære en forløsende scoring.

Nicolas Anelka lobbet ballen mot hjørnet, men Begovic greide såvidt å dytte ballen i tverrliggeren og ut.

Chelsea presset på mot slutten, men greide ikke bryte gjennom. Dermed ebbet kampen ut i 0-0.

Det var ikke bare Chelsea som kom litt skjevt ut i seriestarten. Også Liverpool og Arsenal måtte nøye seg med ett poeng.

Fotballnyheter