NRK Meny
Normal

Fernando Torres briljerte da Chelsea tok første stikk mot Rubin Kazan

Rafael Benitez valgte å spare flere av de største stjernene, men kunne likevel juble for en trygg seier mot Rubin Kazan i europaligaens første kvartfinalekamp.

Torres

Fernando Torres viste tendenser til storhet mot Rubin Kazan torsdag.

Foto: ADRIAN DENNIS / Afp

Natcho

Natcho skaffet Rubin Kazan et viktig bortemål fra 11-meteren.

Foto: ADRIAN DENNIS / Afp

Chelsea startet kampen med nøkkelspillere som Eden Hazard og Branislav Ivanovic på benken, mens Yossi Benayoun, som ikke har startet en eneste Premier League-kamp denne sesongen, var blant de elleve som startet.

Anført av en meget frisk Fernando Torres åpnet hjemmelaget likevel best på Stamford Bridge.

Straffe etter Terry-hands

Etter 16 minutter tok den maskerte spanjolen tar ned en lang ball fra Luiz inne i boksen. Han mislyktes først med avslutningen, men klarte sittende å pirke ballen over linja til 1-0.

Ytterligere 16 minutter senere var ledelsen doblet, denne gangen etter en kanon fra Victor Moses. På halv volley banket han inn 2-0 fra 15 meter.

Pausekosen til hjemmelaget fikk seg imidlertid en støkk etter 40 minutter. John Terry var uheldig og fikk ballen i armen inne i egen sekstenmeter, og dommer Gianluca Rocchi var nådeløs: Straffe til Rubin Kazan og gult kort til Terry.

Bibers Natcho var sikker fra straffemerket, og lagene gikk til pause med 2-1.

Torres briljerte

Med en tøff bortekamp på russisk kunstgress i vente, var ikke 2-1 en veldig trygg ledelse for Chelsea, og de fortsatte å satse framover etter hvilen.

Det er ingen overdrivelse å si at Fernando Torres har fått mye pepper etter overgangen fra Liverpool, men torsdag viste han at han fortsatt har mye å bidra med.

Foruten å være et konstant uromoment for Rubin-forsvaret, stanget han inn kveldens andre scoring etter 70 minutter.

Dermed fastsatte han sluttresultatet til 3-1.

Newcastle i trøbbel

Også Premier League-kollegaene Newcastle og Tottenham var i aksjon i europaligaen torsdag.

For Newcastle endte det i 1-3-tap borte mot portugisiske Benfica, mens Tottenham spilte 2-2 hjemme mot sveitsiske Basel.

Verre for Tottenham var det at deres store stjerne Gareth Bale ble båret ut på båre etter en voldsom overtråkk på overtid i andre omgang.

I den siste kvartfinalen vant Fenerbahce 2-0 hjemme mot Lazio.

Alle returkampene spilles neste uke.

Fotballnyheter