Mourinho etter seieren: – Vi vinner ikke ligaen

Chelsea slo Liverpool 2-0 på Anfield, men manager José Mourinho mener likevel at hans lag ikke kommer til å vinne ligaen. – Vi har ingenting å feire, sa han.

Demba Ba scorer mot Liverpool

Demba Ba er sikkerheten selv når han alene med keeper setter inn målet som senket Liverpool på Anfield

Foto: DARREN STAPLES / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

Liverpool kunne langt på vei ha sikret seg ligamesterskapet søndag, men tapte 2–0 for Chelsea hjemme på Anfield.

Første målet rett før pause kom på en sjelden tabbe av Liverpools kaptein Steven Gerrard. Han mistet ballen helt upresset. Da han skulle prøve å ta den igjen fra Demba Ba, skled han, og Ba kunne løpe fram og sette inn 1-0.

Fikk trøst av Lampard

Chelseas Frank Lampard klarte ikke å juble hemningsløst etter ledermålet. Han syntes synd på Gerrard.

– Slikt kan skje med enhver spiller. Selvfølgelig synes jeg synd på ham. «Stevie» er en førsteklasses fotballspiller. Om Liverpool vinner serien eller ikke, tar det ingenting bort fra hvilken spiller han er. Han har drevet dem frem hele sesongen. Hva skal jeg si? Det var ikke et fint øyeblikk, sier Chelsea-spiller Frank Lampard til Sky Sports om mannen han spiller sammen med på det engelske landslaget.

Liverpools manager Brendan Rodgers likte ikke utviklingen av kampen.

– Jose (Mourinho, journ.anm.) vil være fornøyd med dette. Det er ikke min måte å jobbe på. De forsvarte seg bra. Vi prøvde alt vi kunne, sa Liverpools manager Brendan Rodgers.

– Dette var ingen taktikk

Han var forsiktig kritisk til Chelseas defensive innstilling på Anfield.

– Det var hele tiden klart at de ikke kom for å vinne kampen, med tids-uthalingen sin og jeg vet ikke hva. Jeg betrakter det ikke som en taktikk å samle alle spillerne sine på kanten av sin egen 16-meter. Alle kan klare det. Mine spillere gjorde en god kamp, men vi hadde ikke de nødvendige marginene med oss. Vi leder fortsatt, og denne skuffelsen skal vi riste av oss, sa Rodgers.

– Jose vil trolig hente fram CV-en sin (for å forsvare sin taktiske tilnærming), men det er ikke min arbeidsform. Jeg liker å ta initiativ, fortsatte Liverpool-manageren.

Han fant likevel noe positivt med kampen. – Den gav oss nyttig erfaring foran kampen mot Crystal Palace, som også spiller med lange baller og mange mann bak, sa Rodgers.

Steven Gerrards feil og Demba Bas påfølgende scoring på overtid av første omgang skulle bli helt avgjørende for ligainnspurten i England.

Det gav Chelsea ledelsen på Anfield, og Liverpool måtte angripe mot Chelseas murblokk av et forsvar i andre omgang.

Chelsea red stormen av, og tre minutter på overtid kom både Fernando Torres og Willian alene mot Liverpools mål. Willian fikk æren av å spasere inn 2–0.

– Vi vinner ikke ligaen

Jose Mourinho

En dansende glad Chelsea-manager José Mourinho – men han tror ikke Chelsea vinne ligaen likevel

Foto: DARREN STAPLES / Reuters

Chelsea-manager danset og jublet på sidelinja da 2-0-målet var et faktum. Men noen minutter seinere avskrev han sitt eget lag som ligamester.

– Det blir Liverpool eller Manchester City, så vi har ingenting å feire. Men vi kan iallfall skryte av å ha slått ligamestrene både hjemme og borte, sa Mourinho, som også gledet seg over at hans lag nå trenger bare ett poeng til for å sikre tredjeplassen.

Han hyllet sine spillere etter 2-0-seieren.

– Gutta gjorde en meget sterk kamp, og jeg er glad på vegne av klubben og fansen. Det er denne innstillingen vi alltid ønsker oss i Chelsea, sa Mourinho.

Nå ligger Chelsea plutselig bare to poeng bak Liverpool. Manchester City kan komme likt med Liverpool om de vinner sine to kamper de har til gode.

Med kompakt lag lå Chelsea dypt, lot Liverpool ha mye ball, men slapp aldri vertene særlig til med farligheter. I stedet kunne Ba ta vare på en sjelden sjanse for de blå tre minutter på overtid av første omgang. Da Gerrard feilet, var Ba nådeløs alene med Simon Mignolet i Liverpool-målet. Den tidligere Newcastle-angriperen scoret da han satte ballen mellom beina på Mignolet.

Stoppet på elleve strake

Liverpool skrudde opp tempoet mot slutten av kampen, men skapte lite. Storscorer Luis Suarez har hatt bedre dager på jobben, mens innbytter Daniel Sturridge heller ikke klarte å plage sine gamle lagkamerater. Dermed stoppet Liverpool på elleve strake ligaseirer.

Brendan Rodgers' mannskap hadde også scoret i 25 strake seriekamper. Den rekke stoppet på verst tenkelige tidspunkt for klubben som ikke har vunnet ligaen siden 1990.

På overtid kunne Willian sette inn 2–0 etter at Sturridge ga bort ballen og Chelsea hadde fritt leide med to spillere alene mot Mignolet. Fernando Torres spilte i rett øyeblikk, og Willian kunne spasere ballen i mål.

Liverpool leder med 80 poeng, to mer enn Chelsea etter 36 runder. Manchester City, som spiller mot Crystal Palace senere søndag, står med 74 poeng etter 34 kamper.

Fotball

Oppsummert

11.00: Uttak av nødlandslaget, som spiller borte mot Østerrike onsdag kveld.

På pressekonferansen: Leif Gunnar Smerud, Pål Bjerketvedt, Lise Klaveness og Gro Tvedt.

 • Zlatan: – Han er en legende

  Fotballstjernen Zlatan Ibrahimovic sier at Diego Maradonas død har gått hardt inn på ham. – Han gjorde alt med hjertet, sier Zlatan.

  Zlatan snakker ut om hvordan han reagerte på nyheten om at fotballegenden er død i et intervju med italienske Sky.

  – Jeg er lei meg, for Maradona var for meg mer enn fotball. Han er en legende, og for mange en religion, sier Zlatan.

  Den svenske stjernen møtte Maradona flere ganger.

  – Jeg hadde flaks og fikk snakke med ham flere ganger. Han gjorde alt med hjertet, og han var elsket for det, sier Milan-spilleren.

  Zlatan
  Foto: Luca Bruno / AP