Chelsea og Liverpool videre

To engelske lag til den ene semifinalen i mesterligaen.

Liverpools Steven Gerrard, Fernando Torres, Ryan Babel og Dirk Kuyt
Foto: GIAMPIERO SPOSITO / REUTERS

Kampfakta fra Mesterligaen

Innbytter Ryan Babel fikk æren av å avgjøre den fantastiske kvartfinalen da Liverpool slo Arsenal 4-2 på Anfield.

Nederlenderen erstattet Peter Crouch tolv minutter før slutt. Han hadde bare vært på banen i seks minutter før han skaffet vertene straffe da han ble revet over ende av Kolo Toure.

Kaptein Steven Gerrard var sikker fra straffemerket og sendte Anfield til himmels. På overtid sørget Babel for at det ikke var noen tvil da han stormet over halve banen i en super kontring etter et langt framspill og satte ballen sikkert i mål.

Tredje møtet

De to engelske lagene møtte hverandre for tredje gang på en uke, og det var liten tvil om at tirsdagens oppgjør ville bli en tett og spennende affære. Både i den første kvartfinalekampen i London og da lagene møttes i ligaen lørdag, ble det 1-1.

Arsenal måtte score på Anfield, og gjestene fra London var det førende laget i første omgang. Aleksander Gleb fant Abou Diaby som skjøt Arsenal i ledelsen etter 13 minutter. Men det tok ikke mer enn et drøyt kvarter før Liverpool slo tilbake. Sami Hyypiä steg høyest til værs og stanget inn utligningen fra elleve meter.

Torres-perle

Fernando Torres
Foto: PAUL ELLIS / AFP

Etter 69 minutter tok Liverpool ledelsen på herlig vis. Fernando Torres fikk ballen inne i boksen, vendte seg fri fra Philippe Senderos og skjøt ballen i krysset forbi Manuel Almunia.

Lenge så det ut som om det var nok for Liverpool. Men Arsenal slo tilbake seks minutter før slutt og Arsenal-manager Arsene Wenger trodde nok at det var londonerne som hadde fikset billett til semifinalen.

Den lynraske unggutten Theo Walcott tok seg over halve banen og la inn til Emmanuel Adebayor som utlignet til 2-2 for gjestene. Men lykken tok raskt slutt for Arsenal. Toure dro ned Babel inne i feltet, og Gerrard banket inn 3-2. Og så dukket Babel opp igjen og fikset 4-2 på overtid.

Ballak og Lampard avgjorde

Stjernene Michael Ballack og Frank Lampard ordnet 2-0-seier over Fenerbahce på hjemmebane. Tyrkerne vant 2-1 på hjemmebane, og Chelsea måtte score. Det gjorde de allerede etter fire minutters spill. Frank Lampards frispark fant hodet til tyskeren Ballack som headet i mål fra rundt åtte meters hold.

Lampard ordnet selv 2-0-scoringen tre minutter før full tid. Michael Essien slo et innlegg som Lampard beinet enkelt i mål. Laget til Avram Grant imponerte ikke i tirsdagens kamp, og skal det bli finale må det sterkere krutt til i dobbeltkampen mot Liverpool i semifinalen.

Den første semifinalen mellom lagene spilles 22. april.

Finalen spilles i Moskva i mai.

Michael Ballack
Foto: GLYN KIRK / AFP

Fotball

 • Haugesund lanserer eget kvinnelag

  Eliteserieklubben Haugesund oppretter et eget kvinnelag som skal inn i seriesystemet. Ambisjonene er å få et elitelag også på kvinnesiden.

  Haugesund er siste klubb ut i rekken av lag med en elitesatsing for både kvinner og menn. Etableringen av FK Haugesunds kvinnelag skjer i samarbeid med moderklubbene SK Haugar og SK Djerv 1919.

  Laget tar over Haugars plass i seriesystemet og vil trolig starte på nivå tre i det norske seriesystemet.

  Eliteserien i fotball 2020: Kristiansund - Haugesund (1-3)
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
 • Liverpool-kapteinen må opereres

  Jordan Henderson trengte operasjon for sin lårskade, slik Liverpool fryktet. Han er i første omgang ute i en måned, men kan være ferdigspilt for sesongen.

  Liverpools skademareritt ser ikke ut til å ha noen ende. Forrige helg hinket Henderson av banen i 0-2-tapet hjemme mot byrival Everton. Lagkapteinen ble byttet ut etter en halvtime.

  30-åringen er siden blitt grundig undersøkt. Resultatet ble at han måtte gjennom en operasjon i den store lårmuskelen som strekker seg opp til lysken.

  Ifølge flere engelske medier ligger Henderson an til å miste resten av Premier League-sesongen.

  Premier League - Liverpool v Everton
  Foto: Phil Noble / Reuters
 • Oppfordrer til boikott av Qatar-VM

  Tromsø IL oppfordrer Norges Fotballforbund til å boikotte fotball-VM i Qatar til neste år.

  Det kommer frem i en pressemelding publisert på klubbens hjemmesider fredag formiddag.

  – Det hele startet med en tildeling av mesterskapet som fra flere hold ble kalt korrupt, etterfulgt av rapporter om uverdige arbeidsforhold for tilreisende arbeidere knyttet til byggingen av fasilitetene til VM, skriver klubben i meldingen.

  – Dermed kan vi ikke lenger sitte og se på at mennesker dør i fotballens navn. Tromsø IL vil oppfordre Norges Fotballforbund til å gå inn for en boikott av Fotball VM 2022. Vi mener at hvis Norge kvalifiserer seg gjennom den kommende kvalifiseringen, bør vi takke nei til å reise til Qatar, skriver eliteserieklubben videre.

  1. divisjon fotball 2020: Tromsø - Ranheim 3-0
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB
 • Solskjær: Pogba ute i flere uker

  Ole Gunnar Solskjær hadde håpet å ha Paul Pogba tilbake på banen tidlig i mars, men nå tyder mye på at skadeavbrekket blir lengre enn ventet.

  – Paul vil fortsatt være ute noen uker, sa Manchester United-manager etter at avansementet var sikret med 0-0 mot Real Sociedad i Europaligaen torsdag kveld, ifølge Manchester Evening News.

  Pogba har vært på skadelisten den siste tiden, men det ble senest forrige uke antydet at han ville være klar allerede i starten av mars.

  Premier League - Manchester United v Everton
  Foto: Martin Rickett / Reuters
 • Ny fotball-rapport

  Norges Fotballforbund presenterte i dag en rapport om effekten av å åpne for ordinær trening i breddefotballen.

  Rapporten konkluderer med at med at en gjenåpning kan gjennomføres uten at det vil påvirke smittetrykket i vestlig grad.

  – Vår rapport er basert på vitenskapelig data om covid-19-smitte blant profesjonelle og vanlige fotballspillere det siste året. Vår konklusjon er at det er mulig uten en forhøyet smitterisiko å trene og spille fotball utendørs for voksne menn, sier utvalgsleder for rapporten Ørjan Olsvik.

  Barn på fotballtrening
  Foto: Ørn E. Borgen / NTB