Normal

Chelsea møter Swansea i semifinalen

Rafael Benitez tror på triumf i ligacupen etter at Chelsea tok seg videre til semifinale onsdag. Swansea er siste hinder på veien til finale.

Rafael Benitez

Rafael Benitez sier Chelsea tar ligacupen på alvor. Han har siktet seg til finalen på Wembley.

Foto: NIGEL RODDIS / Reuters

Michael Laudrup

Chelsea-manageren tror semifinaleoppgjøret mot Swansea og deres danske manager Michael Laudrup blir vanskelig.

Foto: GLYN KIRK / Afp

– Enhver semifinale i en stor turnering kommer til å bli vanskelig. Vi vet vi møter et lag som ønsker å spille langs bakken og holde på ballen. De gjør det bra for tiden, så det blir en interessant kamp. Begge lag er motiverte for å gå videre, sier Benitez om semifinalemotstander Swansea.

Chelsea lekte seg til semifinalen i ligacupen i 5-1-seieren mot Leeds onsdag.

I den andre semifinalen møter overraskelseslaget Bradford og Aston Villa. Bradford slo sensasjonelt ut Arsenal på straffer i forrige uke, mens Aston Villa slo Norwich.

Semifinalen spilles over to kamper i januar.

Tar turneringen på alvor

Mens mange lag ofte har nedprioritert ligacupen, er turneringen viktig for Benitez.

Chelsea-fansen har vært kritisk etter at spanjolen overtok som manager etter Roberto Di Matteo i høst. I klubb-VM gikk også laget på et overraskende finaletap mot Corinthians.

– Å vinne trofeer er viktig for alle managere. Vi er en kamp nærmere finalen på Wembley, så vi skal konsentrere oss om det oppgjøret når det kommer. Vi tar alle turneringer vi deltar i på alvor, og vi er et steg nærmere finalen, sier manageren.

– Et topplag må prøve å vinne hver turnering, og nå som er vi er i semifinalen, er vi nær å vinne. Vi gjør det bra, men kan fortsatt forbedre oss, sier Benitez, som har kontrakt med Chelsea ut sesongen.

Fotballnyheter