NRK Meny
Normal

Chelsea klarte seg så vidt

Chelsea karet til seg tre ventede poeng med seier 4-2 i den fremskutte kampen mot Reading. Men det så lenge stygt ut for de regjerende mesterligavinnerne i kampen som ble preget av flere store keepertabber.

Chelsea - Reading

Her jubler Chelsea etter at de endelig har klart å utlikne. Målscorer Gary Cahill i midten

Foto: GLYN KIRK / Afp

Laster innhold, vennligst vent..

For i perioder i første omgang ble de skikkelig kjørt av de nyopprykkede gjestene, og det var først ti minutter før slutt Chelsea klarte å sette inn ledermålet. Det endte 4-2. Ved pause ledet Reading 2-1.

Men samtidig har Chelsea med sin seier sikret seg en perfekt sesongstart. De åpnet med seier over Wigan, og har dermed seks poeng. De fleste andre forhåndsfavorittene gikk på smeller i seriestarten.

Kampen var flyttet ti dager fram på grunn av Chelseas supercupfinale neste helg.

Tidlig Chelsea-ledelse

Det begynte så bra for Chelsea. De skapte flere sjanser i de første minuttene, så kom nyinnkjøpte Eden Hazard.

Han fintet seg elegant forbi flere Reading-spillere før han ble felt. Straffen var klar, og Frank Lampards skudd fra 11-meteren var lavt, hardt og velplassert.

Så begynte det å gå galt for hjemmelaget. Garath McCleary fant Pavel Pogrebnjaks hode, og russerens heading fra ti meter kunne ikke Petr Cech gjøre noe med.

Keepertabber

Petr Cech

Petr Cech roter det skikelig til når Reading tar ledelsen 2-1

Foto: ADRIAN DENNIS / Afp

Det kunne og burde han så absolutt fire minutter seinere, men klarte det ikke. Danny Guthrie knallet til på et frispark, ballen traff Cech og spratt i mål. En stor keepertabbe, og 2-1 til de nederlagsdømte gjestene.

Reading stresset Chelsea også i begynnelsen av andre omgang, men Chelsea tok gradvis over.

Men det var ikke før i omgangens 25. minutt utlikningen kom. Gary Cahills skudd gikk rett på keeper, som burde tatt den. Men det var hardt og slo i bakken, og keepers lille feilberegning var nok. 2-2.

Da var det bare Chelsea, og Fernando Torres fikk æren av å sette inn 3-2 - mistenkelig nær offside, men han hadde lett jobb med å sette inn innlegget fra Ashley Cole, forøvrig etter et lekkert angrep.

Langt på overtid fikk Reading corner. Keeper Adam Federici kom opp i angrep. Reading mistet ballen, og Hazard og Ivanovic stormet mot åpent mål. Siostnevnte fikk gleden av å sette ballen i tom kasse.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.