Chelsea kjempet seg til seier

Didier Drogba ble matchvinner da Chelsea slo et hardtkjempende Portsmouth på Fratton Park.

Didier Drogba
Foto: TOM HEVEZI / AP

Chelsea gikk forbi Liverpool på tabellen etter seieren mot Wigan lørdag , og de to kniver fortsatt om andreplassen ettersom begge vant sine kamper tirsdag kveld.

Les: Liverpool henger med i toppen

Chelsea halte i land en knepen 1-0-seier, til tross for knallhard motstand fra Portsmouth.

Kampfakta Portsmouth - Chelsea

Åpnet hardt

Portsmouth gikk knallhardt ut fra start, og gikk for en tidlig scoring. Hjemmelaget klarte imidlertid ikke å skape problemer for Petr Cech i Chelsea-målet, og gjestene kom gradvis mer med i kampen.

Didier Drogba var farlig frampå to ganger etter snaut 20 minutters spill, men en våken David James hindret scoring.

Det var lite rom for tekniske finesser i striregnet på Fratton Park, og begge lag prøvde seg ofte på langskudd på den sleipe banen. Florent Malouda, Frank Lampard og Sean Davis hadde alle noen farlige forsøk, men ingen klarte å finne nettmaskene i første omgang.

Peter Crouch og Alex

Peter Crouch får hard medfart av Alex.

Foto: ADRIAN DENNIS / AFP

Svikt i Chelsea-forsvaret

David Nugent fikk en kjempesjanse etter en times spill, da Chelsea-forsvaret sviktet i markeringene. Petr Cech var imidlertid tidlig ute, og blokkerte skuddet fra Nugent.

Ti minutter senere sviktet det helt i Chelsea-forsvaret. Peter Crouch fikk en hel banehalvdel å boltre seg på da Portsmouth kontret. Crouch spilte ballen over til Niko Kranjcar, som skjøt utenfor.

Kampens eneste mål kom ti minutter før slutt. Et innlegg fra Jose Bosingwa havnet til slutt hos Didier Drogba, som satte ballen lavt i det lengste hjørnet. Det var Drogbas andre seriemål denne sesongen.

Etter scoringen hadde Chelsea svært god tid, mens Portsmouth presset på for en utligning. Chelsea holdt stand, og halte i land tre poeng.

Tabell Premier League

Les også: - Fem spillere kan forsvinne

Fotball

 • Uavgjort for Haaland og Sørloth

  Både Erling Braut Haalands Borussia Dortmund og Alexander Sørloths Leipzig tapte terreng i toppen av den tyske toppdivisjonen lørdag ettermiddag.

  Haaland var på banen hele kampen mot Mainz. Nordmannen bredsidet ballen vakkert i mål etter kun halvannet minutt, men målet ble annullert for en offside i forkant. Nærmere kom ikke Haaland. Thomas Meunier utlignet for Dortmund midtveis i andre omgang, og dermed endte det 1–1.

  Sørloth ble sittende på benken hele kampen da Leipzig spilte 2–2 borte mot Wolfsburg. Sørloths klubb er nummer to i ligaen, ett poeng bak Bayern München. Dortmund følger tre poeng bak der igjen. Begge har én kamp mer spilt enn ligalederen, som spiller søndag.

  Bundesliga - Borussia Dortmund v 1. FSV Mainz 05
  Foto: Ina Fassbender / Reuters
 • Legger opp og blir manager

  Den tidligere Manchester United-stjernen Wayne Rooney (35) er ansatt som Derby-manager på permanent basis. Samtidig legger han også opp som fotballspiller.

  Det melder Championship-klubben selv på sine nettsider.

  Rooney kom til Derby som spillende trener i starten av 2020, men har ledet klubben siden slutten av november. Han har nå signert en kontrakt på 2,5 år for klubben som ligger tredje sist i mesterskapsserien i England.

  775448944
  Foto: Ian Kington / AFP
 • Rooney ble Derby-manager fast

  Wayne Rooney, den tidligere Manchester United-stjernen, er ansatt som manager for Derby FC på permanent basis, melder klubben på sine nettsider. Rooney har ledet klubben siden slutten av november, og har nå signert for 2,5 år fremover.

  Rooney
 • Ferdig i Vålerenga

  Midtstopper Johan Lædre Bjørdal og Vålerenga er enige om å avslutte kontrakten seks måneder før tiden.

  – Jeg har hatt en veldig fin tid i Vålerenga, og det er deilig å kunne avslutte tiden her med den sesongen vi hadde i fjor og medaljen hengende rundt halsen. Jeg er glad for det jeg har bidratt med, sier han til klubbens egen nettside.

  34-åringen kom fra belgiske Zulte Waregem før 2019-sesongen. Han står med 40 kamper for Oslo-klubben.

  Bjørdal sier han ikke har planer om å legge opp, men spille «noen år til».

  Johan Lædre Bjørdal
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Graham Hansen forlenger

  Den norske landslagsstjernen Caroline Graham Hansen (25) har forlenget med Barcelona fram til 2023.

  Graham Hansen som ankom klubben fra Wolfsburg sommeren 2019, har bundet seg til Barcelona fram til 2023 melder klubben på sine nettsider fredag.

  Kantspilleren ble kåret til den Norges beste fotballspiller i 2020.

  Hun har scoret 16 mål på 39 kamper for Barcelona. Hun har vunnet både ligaen, den spanske supercupen og den katalanske cupen.

  Caroline Graham Hansen
  Foto: Marc Gonzalez Aloma / Zuma Press