– Vi fortjente ikke å gå videre

GLASGOW (NRK.no): Ronny Deila hadde ingen gode unnskyldninger etter tapet mot Maribor.

Tavares

Tavares (midten) feirer etter å ha scoret kampens eneste mål.

Foto: Jeff Holmes / Ap

Laster innhold, vennligst vent..
Ambrose

Efe Ambrose og resten av Celtic røyk ut av mesterligaen.

Foto: Jeff Holmes / Ap

– Vi har ikke vært gode nok og fortjente ikke å gå videre til mesterligaen.

Det er Ronny Deilas knusende dom over eget lag etter tapet mot Maribor hjemme på Celtic Park.

Tavares' mål etter 75 minutter ble kampens eneste, og Celtic er ute av mesterligaen, igjen. De fikk en ny sjanse etter tapet mot Legia, men de stolte skottene klarte heller ikke denne gangen å komme seg til verdens gjeveste klubbturnering.

– Første omgang var ikke bra nok, etter pause var vi mer aggresive og det ble en jevn kamp. Men de var mer effektive enn oss, og vi taper fordi vi ikke skaper noe, sa Deila på pressekonferansen etter kampen.

Johansen: – Veldig skuffa

Stefan Johansen spilte hele kampen for Celtic, og var naturlig nok ikke fornøyd etter tapet.

– Det er selvfølgelig veldig skuffende. Vi hadde en bra sjanse etter bortekampen, der vi gjorde en god kamp, men i dag er det ikke noen god kamp. Vi er kanskje ikke gode nok som lag akkurat nå, sier Johansen til NRK.no.

Lagkamerat Jo Inge Berget mener Celtic kun kan skylde på seg selv etter tapet.

-– Vi hadde sjanser i dag og forrige kamp som vi ikke satte, da blir det ikke mesterligaen. Vi kunne spilt dette laget av banen, men det gjør vi ikke, og de klarer å score. Da kan man ikke snakke om uflaks, sier Berget til NRK.

– Stort

I Maribor-leiren er stemningen naturligvis en helt annen.

– Dette er veldig viktig for oss og fansen. Det er stort for Slovenia, sier Maribor-trener Ante Simundza.

– Det er helt klart et stort press for Celtic å spille foran det massive hjemmepublikumet på Celtic Park, legger Simundza til.

Buet ut til pause

Celtic gikk ut i et høyt tempo og var tydelig sultne på en tidlig scoring. Etter bare fem minutter var Jo Inge Berget sterkt delaktig da Celtic skapte kampens første sjanse.

Nordmannen kom seg ned til dødlinja fra venstrekanten og slo inn langs bakken. Ingen medspillere kom på ballen, men Maribor-forsvarer Mitja Viler var bare noen få centimetre unna å sette ballen i eget mål da han klarerte til corner.

Etter den lovende starten tok Maribor mer og mer over, og flere småfeil av Celtic ga slovenerne flere muligheter. Viler skapte Maribors største sjanse etter en halv time da han fyrte løs fra 16 meter. Celtic-keeper Craig Gordon måtte gi retur, og ballen datt rett i beina på Agim Ibraimi. Gordon fikk imidlertid kastet seg over ballen.

Maribor fortsatte å presse, men ingen av lagene skapte stort. Celtic-fansen ble mer og mer frustrerte, og da lagene gikk til pause ble spillerne fulgt inn i garderoben med buing fra tribunene.

Maribor i ledelsen

Celtiv åpnet andre omgang akkurat som den første. Skottene presset Maribor bakover, men denne gangen klarte de å opprettholde trykket over lengre tid.

Maribor slet med skottenes tempo, og etter ti minutter av omgangen skjøt Calum McGregor i tverliggeren.

Men så skjedde det samme som i første omgang. Maribor kom mer med, og denne gangen straffet de Deilas menn. Etter klabb og babb inne i feltet fikk Tavares avsluttet. Ballen gikk i bakken og spratt over Gordon i Celtic-buret.

Celtic prøvde å komme tilbake, og på overtid fikk Virgil van Dijk en enorm mulighet til å sikre ekstraomganger. Den storvokste nederlenderen tok ned ballen i feltet og fikk avsluttet fra fem meter, men en mesterlig redning av Jasmin Handanovic hindret utligning.

Fotball

Oppsummert

 • Klokken 17.30: Brann-styret møter pressen om nachspielskandalen.
 • Stam fikk sparken i MLS-klubb

  Den tidligere fotballstjernen Jaap Stam er ferdig som hovedtrener i FC Cincinnati, melder NTB.

  Han har vært i jobben siden mai 2020, men med 20 poeng på 25 kamper og nest siste plass fikk klubbledelsen nok.

  Som spiller var Stam innom Manchester United, PSV, Lazio, Milan og Ajax. Han har også vært trener i Feyenoord, Reading og inntil nå FC Cincinnati.

  Soccer Feyenoord Stam
  Foto: Scott Heppell / AP
 • Ingen straff for superligaklubbene

  Real Madrid, Barcelona og Juventus blir ikke straffet av Uefa for medvirkningen i superligaprosjektet inntil videre. De ni andre klubbene slipper også bøter, skriver NTB.

  I en pressemelding fra Det europeiske fotballforbundet (Uefa) sent mandag kveld kommer det fram at den juridiske prosessen som ble satt i gang, og deretter satt på pause i juni, nå blir annullert. (©NTB)

  UEFA Super League
  Foto: Matt Dunham / AP
 • Karantene-krøll for flere spillere

  Argentina har tatt ut tre Premier League-spillere i sin nyeste landslagstropp. Aston Villas Emiliano Martinez, Giovani Lo Celso og Cristian Romero (begge Tottenham) er tatt ut til VM-kvalifiseringskampene mot Paraguay, Uruguay og Peru, men alle som ankommer Argentina fra Storbritannia må være i karantene i ti dager.

  Det kan bety nye kaos-scener, som da Brasil-Argentina ble avbrutt 5. september. Årsaken var at brasilianske myndigheter mente Argentina brøt karantenereglene.

  Covid-bråk Brasil-Argentina
  Foto: Andre Penner / AP
 • Rashford på vei tilbake

  Ole Gunnar Solskjær startet uken med positive skadenyheter, melder NTB. Angrepsspilleren Marcus Rashford, som ikke har spilt så langt denne sesongen på grunn av en skulderskade, er snart tilbake.

  – God mandag. Jeg skal til legen for en konsultasjon fredag. Dersom alt er bra, vil jeg få grønt lys til å begynne kontakttrening, skriver Rashford på Twitter.

  Man United Rashford
  Foto: Jon Super / AP
 • Ingen norske tilskuere i Tyrkia

  Norges bortekamp mot Tyrkia 8. oktober blir uten bortesupportere, skriver Norges Fotballforbund (NFF) på sine hjemmesider. De skriver at tyrkiske myndigheter ikke tillater norske supportere på kampen.

  Tre dager senere skal Norge møte Montenegro hjemme på Ullevaal stadion. Der forventer forbundet 25.000 tilskuere, melder NTB.

  Fotball, VM-kvalifisering: Norge - Gibraltar
  Foto: Lise Åserud / NTB
World Cup - UEFA Qualifiers - Group I - Hungary v England
Sverige
Ronaldo