NRK Meny
Normal

– Vi fortjente ikke å gå videre

GLASGOW (NRK.no): Ronny Deila hadde ingen gode unnskyldninger etter tapet mot Maribor.

Tavares

Tavares (midten) feirer etter å ha scoret kampens eneste mål.

Foto: Jeff Holmes / Ap

Laster innhold, vennligst vent..
Ambrose

Efe Ambrose og resten av Celtic røyk ut av mesterligaen.

Foto: Jeff Holmes / Ap

– Vi har ikke vært gode nok og fortjente ikke å gå videre til mesterligaen.

Det er Ronny Deilas knusende dom over eget lag etter tapet mot Maribor hjemme på Celtic Park.

Tavares' mål etter 75 minutter ble kampens eneste, og Celtic er ute av mesterligaen, igjen. De fikk en ny sjanse etter tapet mot Legia, men de stolte skottene klarte heller ikke denne gangen å komme seg til verdens gjeveste klubbturnering.

– Første omgang var ikke bra nok, etter pause var vi mer aggresive og det ble en jevn kamp. Men de var mer effektive enn oss, og vi taper fordi vi ikke skaper noe, sa Deila på pressekonferansen etter kampen.

Johansen: – Veldig skuffa

Stefan Johansen spilte hele kampen for Celtic, og var naturlig nok ikke fornøyd etter tapet.

– Det er selvfølgelig veldig skuffende. Vi hadde en bra sjanse etter bortekampen, der vi gjorde en god kamp, men i dag er det ikke noen god kamp. Vi er kanskje ikke gode nok som lag akkurat nå, sier Johansen til NRK.no.

Lagkamerat Jo Inge Berget mener Celtic kun kan skylde på seg selv etter tapet.

-– Vi hadde sjanser i dag og forrige kamp som vi ikke satte, da blir det ikke mesterligaen. Vi kunne spilt dette laget av banen, men det gjør vi ikke, og de klarer å score. Da kan man ikke snakke om uflaks, sier Berget til NRK.

– Stort

I Maribor-leiren er stemningen naturligvis en helt annen.

– Dette er veldig viktig for oss og fansen. Det er stort for Slovenia, sier Maribor-trener Ante Simundza.

– Det er helt klart et stort press for Celtic å spille foran det massive hjemmepublikumet på Celtic Park, legger Simundza til.

Buet ut til pause

Celtic gikk ut i et høyt tempo og var tydelig sultne på en tidlig scoring. Etter bare fem minutter var Jo Inge Berget sterkt delaktig da Celtic skapte kampens første sjanse.

Nordmannen kom seg ned til dødlinja fra venstrekanten og slo inn langs bakken. Ingen medspillere kom på ballen, men Maribor-forsvarer Mitja Viler var bare noen få centimetre unna å sette ballen i eget mål da han klarerte til corner.

Etter den lovende starten tok Maribor mer og mer over, og flere småfeil av Celtic ga slovenerne flere muligheter. Viler skapte Maribors største sjanse etter en halv time da han fyrte løs fra 16 meter. Celtic-keeper Craig Gordon måtte gi retur, og ballen datt rett i beina på Agim Ibraimi. Gordon fikk imidlertid kastet seg over ballen.

Maribor fortsatte å presse, men ingen av lagene skapte stort. Celtic-fansen ble mer og mer frustrerte, og da lagene gikk til pause ble spillerne fulgt inn i garderoben med buing fra tribunene.

Maribor i ledelsen

Celtiv åpnet andre omgang akkurat som den første. Skottene presset Maribor bakover, men denne gangen klarte de å opprettholde trykket over lengre tid.

Maribor slet med skottenes tempo, og etter ti minutter av omgangen skjøt Calum McGregor i tverliggeren.

Men så skjedde det samme som i første omgang. Maribor kom mer med, og denne gangen straffet de Deilas menn. Etter klabb og babb inne i feltet fikk Tavares avsluttet. Ballen gikk i bakken og spratt over Gordon i Celtic-buret.

Celtic prøvde å komme tilbake, og på overtid fikk Virgil van Dijk en enorm mulighet til å sikre ekstraomganger. Den storvokste nederlenderen tok ned ballen i feltet og fikk avsluttet fra fem meter, men en mesterlig redning av Jasmin Handanovic hindret utligning.

Fotballnyheter