NRK Meny
Normal

Rasende fans pep, forlot stadion og viste fingeren til Deila

Celtic var aldri i nærheten av å ta igjen Legia Warsawas forsprang, og Ronny Deila fikk merke hjemmefansens vrede da Celtic tapte 2-0.

Ronny Deila

Ronny Deila måtte se sitt Celtic bli slått 2-0 av Legia Warsawa.

Foto: Jeff Holmes / Ap

Legia

Legias Michal Kucharczyk runder Fraser Forster og setter ballen i mål.

Foto: Jeff Holmes / Ap

Da Legia Warsawa gikk opp til 2-0 og satte den endelige spikeren i kista for Ronny Deilas Celtic, lot Celtic-fansen Deila få merke hvor nådeløs fotballen kan være.

Noen gikk, andre pep, mange andre bare satt der i stillhet og så et tamt Celtic gå mot nok et tap.

Misnøyen var stor, men det var ikke bare Deila som fikk høre det. Styreformann Pete Lawell har fått kritikk for å ikke bruke nok penger på spillerkjøp, og flere rasende fans skrek opp mot boksen til Lawell.

– Time to go! brølte en fan opp mot Lawell idet han forlot stadion.

– Stor jobb å gjøre

– I dag tapte vi mot et bedre lag. Etter to kamper mot dem må jeg si at Legia er et bedre lag enn oss. Vi har en stor jobb å gjøre for å vinne serien og for å lykkes i europaligaen, sa Deila på pressekonferansen.

Deila har bare vært i sjefsstolen i seks uker, og er allerede under hardt press.

– Jeg har kommet hit for å gjøre en jobb og jobbe med klubben. Akkurat nå er det ikke bra nok, vi trenger nye spillere, men vi må også få det beste ut av det vi har, sa Deila.

God Celtic-start

Celtic gikk ut i hundre, gått hjulpet av hjemmesupporternes heiarop. Murrayfield stadion i Edinburg var ikke fullstappet, men de som hadde tatt turen gjorde sitt for å oppildne Deilas menn.

Og i de første minuttene så det ut som Celtic hadde troa på å klare den nærmest umulige oppgaven med å hente inn 4-1-forspranget Legia hadde. Legia ble presset bakover, men Celtic klarte ikke å skape de største sjansene.

Adam Matthews kom på et stormløp langs høyrekanten etter 16 minutter, og innlegget hadde retning mot Stefan Johansen. Legias keeper Lukasz Zaluska fikk imidlertid snappet ballen.

Legia kom etter hvert mer med, og testet Fraser Forster i Celtic-buret ved et par anledninger, men heller ikke de skapte de største mulighetene

Matthews kom på et nytt godt initiativ etter 34 minutter, og igjen var det langs høyrekanten. Denne gangen gikk innlegget gjennom hele feltet, og hjemmefansen raste over Celtics ineffektivitet.

Legia i ledelsen

Og så kom det Celtic-fansen absolutt ikke ville ha. Legia scoret, og det var så altfor enkelt. Michal Zyro løp rett fra det høytstående Celtic-forsvaret, og trillet ballen i mål. Umiddelbart etter målet begynte fans å forlate stadion.

Celtic klarte ikke å få utligning til pause, og da lagene gikk til pause viste noen fans fingeren til Deila.

2-0 og massiv pipekonsert

Andre omgang begynte med at Celtic trillet ball, men de hadde ikke den samme energien som i første omgang.

Og vondt ble snart til verre for Celtic. I det 61. minutt spilte Legia seg vakkert gjennom Celtics forsvar. Ballen endte hos Michal Kucharczyk, som elegant rundet Forster og satte inn 2-0.

Det var dråpen for mange supportere. Flere forlot stadion, og pipekonserten var massiv.

Resten av kampen foregikk i et lavt tempo, Celtic-spillerne hadde gitt opp, og Legia trengte ikke flere mål.

Se pressekonferanse med de norske trenerne:

Intervju med Henning Berg og Ronny Deila etter at Leiga vant 2-0 over Celtic.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.