Uheldig Johansen hindret Celtic-seier

Her står Stefan Johansen i veien for Celtics matchvinnerscoring. «Tabben» kan ha kostet klubben en plass i mesterligaen.

Stefan Johansen får ballen i ansiktet

Slik så det ut da Stefan Johansen ble truffet av ballen og hindret en åpenbar Celtic-scoring. (Bilde med tillatelse fra Viasat.)

Foto: Viasat

Laster innhold, vennligst vent..

Celtics håp om mesterligaspill lever riktignok videre etter 1-1 borte mot slovenske Maribor, men det kunne fort blitt seier hadde ikke Stefan Johansen stått i veien for eget lag.

Stefan Johansen

Stefan Johansen gjorde seg bemerket på både godt og vondt for Celtic i onsdagens kamp mot Maribor. Her er han i en tidligere Celtic-kamp.

Foto: RUSSELL CHEYNE / Reuters
Ronny Deila holder hånden på munnen, mens han sitter på benken

Celtic-trener Ronny Deila var fornøyd etter onsdagens kamp. Returoppgjøret spilles førstkommende tirsdag på Celtic Park. Bilde er fra en tidligere kamp.

Foto: RUSSELL CHEYNE / Reuters

Den utrolige situasjonen kom etter en drøy halvtimes spill i første omgang. Virgil van Dijk headet en Celtic-corner forbi Maribor-keeperen og mot mål, men på streken sto lagkamerat og nordmann Stefan Johansen i veien.

Ballen traff ansiktet til Johansen før han rakk å reagere.

Nordmannen gikk ned for telling, mens ballen spratt ut igjen. Hadde ikke midtbanespilleren stått der ville det uten tvil stått 2-1 til Celtic.

– Jeg skal ta han for det der, sa Celtic-trener Ronny Deila med et smil i et intervju vist på Viasat etter kampen.

Men sannheten er at en seier i Maribor ville gitt Celtic en stor fordel før returkampen.

Drømmestart

Heldigvis for Johansen og Celtic var nordmannen involvert på en langt mer positiv måte noen minutter tidligere.

Det var bare spilt fem minutter da Johansen sendte avgårde en nydelig langpasning som åpnet Maribor-forsvaret. En annen nordmann, Jo Inge Berget, tok ned ballen og skjøt fra kort hold, keeper måtte gi retur og den scoret Callum McGregor på.

Et viktig bortemål for det skotske laget.

Dårlig forsvarsspill

Ledelsen varte riktignok ikke i mer enn bare snaut ti minutter. En herlig gjennombruddspasning sendte Maribors Damjan Bohar alene med Celtic-keeperen etter et kvarters spill, og Damjan gjorde ingen feil og scoret sikkert.

Dårlig forsvarsspill av Celtic må ta mye av skylden for baklengsmålet.

Tross svakheten i forsvaret var Deila fornøyd etter kampen.

– Vi holdt dem unna i store perioder, samtidig som vi skapte sjanser. Nå blir det spennende på Celtic Park til tirsdag, sier nordmannen.

– Henning Berg har det vondt nå

Et avansement vil naturligvis smake godt for et Celtic, som er heldig med at de fortsatt er med i turneringen.

I forrige kvalifiseringsrunde tapte skottene totalt 1-6 for Henning Bergs Legia Warszawa, men Legia ble straffet og degradert til Europaligaen for å ha benyttet en spiller som ikke var spilleberettiget. Da fikk Celtic en ny sjanse.

– Den som har det vondest i kveld er Henning Berg, for dette var en dårlig fotballkamp der det florerte med feilpasninger og taktiske feil, sa Viasat-ekspert Jan Åge Fjørtoft som mente Legia ville klart seg bra mot Maribor.

Returoppgjøret på Celtic Park spilles altså tirsdag 26. august.

Fotball

 • Møtte til kamp uten motstander

  Lazio gikk på banen til tirsdagens Serie A-kamp mot Torino selv om alle visste at motstanderen satt isolert i hjembyen etter koronasmitte. Den italienske ligaen nektet å utsette kampen selv om Torinos karanteneperiode ville utløpe først ved midnatt.

  Lazio offentliggjorde laget på sosiale medier, og spillerne inntok banen for oppvarming og kampforberedelser som om kampen skulle spilles. Noen tok selfier, andre slappet av på benken, inntil det var 45 minutter etter fastsatt kamptid og alle kunne gå hjem.

  – Man forsvarer ikke ligaens integritet ved å lukke øynene for virkeligheten. Vi kan ikke forlate Torino, det er åpenbart for alle. Om man legger sammen to og to så bør man ikke plundre veldig med å komme til fire, sa Torino-president Urbano Cairo sarkastisk.

  Lazio før kamp mot isolerte Torino.
  Foto: Alfredo Falcone / AP
 • Tidligere Barca-president løslatt

  Tidligere Barcelona-president Josep Maria Bartomeu er løslatt etter å ha møtt i retten tirsdag. Han ble dagen før pågrepet i den såkalte «Barcagate»-saken.

  Det franske nyhetsbyrået AFP melder tirsdag at Bartomeu og hans tidligere rådgiver Jaume Masferrer tirsdag møtte i domstolen som etterforsker saken.

  I en uttalelse heter det at fotballduoen "utøvde retten de har til ikke å snakke, og at retten innvilget betinget løslatelse mens saken etterforskes videre".

  Bartomeu var én av flere personer som mandag morgen ble pågrepet i forbindelse med den såkalte «Barcagate»-saken. Katalansk politi gjennomførte i tillegg omfattende søk i den spanske storklubbens lokaler.

  Cadena Ser var først ute med opplysningene om politirazziaen. Ifølge radiokanalen har politiet i Catalonia etterforsket klubben i flere måneder. (NTB)

  Spain Soccer Police Operation
  Foto: Emilio Morenatti / AP
 • Stabæk-spiller røk korsbåndet

  Stabæk-spiller Luc Kassi røk korsbåndet under en internkamp sist lørdag og går glipp av den kommende fotballsesongen.

  Det bekrefter eliteserieklubben på sine nettsider tirsdag.

  Den ivorianske midtbanespilleren pådro seg skaden i en internkamp på Nadderud i helgen.

  Eliteserien fotball Stabæk - Start
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Skjønsberg inn i landslaget

  Tidligere Stabæk-spiller Morten Morisbak Skjønsberg er ansatt som ny medieansvarlig for herrelandslaget i fotball.

  Han har inntil nylig vært ekspert for NRK, ved siden av å ha jobb som kommunikasjonsrådgiver i Statens Arbeidsmiljøinstitutt.

  Tidligere har Skjønsberg vært kaptein i Stabæk, hvor han fikk nærmere 400 kamper, og han har én landskamp for Norge. I tillegg har han spilt tre sesonger i svenske Norrköping.

  – Det blir gøy å få jobbe tett med gutta som jeg tidligere sparket på skinnleggen, en talentfull gjeng med mange sterke personligheter. Og så blir det et privilegium å få jobbe med kommunikasjon i NFF, samt samarbeide med alle i forbundet som står på hver eneste dag med å tilrettelegge fotballaktiviteter for over 270 000 medlemmer, sier Morten Skjønsberg.

  Morten Skjønsberg, NRKs fotballekspert
  Foto: NRK
 • Storbritannia vil arrangere hele EM

  Storbritannias statsminister Boris Johnson har bekreftet at hvis det er nødvendig, så kan Storbritannia arrangere hele EM. Det skriver Sky Sports. Etter planen skal det spilles i 12 forskjellige land, men det har blitt sådd tvil rundt formatet ettersom koronaviruset fortsatt herjer i flere av landene.

  Det skal nå være samtaler mellom ministere og UEFA for å finne en god løsning for sommerens mesterskap. Det skal arrangeres fra 11. juni til 11. juli.

  Landene, eller byene, som i utgangspunktet deler på mesterskapet er Amsterdam (Nederland), Baku (Aserbajdsjan), Bilbao (Spania), Bucharesti (Romania), Budapest (Ungarn), København (Danmark), Dublin (Irland), Glasgow (Skottland), London (England), München (Tyskland), Roma (Italia) og Sant Petersburg (Russland).

  I tillegg til at de vil ta ansvar for kommende EM, har også den britiske regjeringen støttet å søke om å arrangere fotball-VM i 2030.

  Jadon Sancho
  Foto: Glyn Kirk / AFP