Norsk 17-åring får proffkontrakt med Manchester City

Den tidligere Strømsgodset-spilleren Bersant Celina er blitt tilbudt treårskontrakt av Premier League-vinneren Manchester City.

TOPSHOTS-FBL-ENG-PR-MAN CITY-WEST HAM 170612797

Bersant Celina har vært en av de beste spillerne på Manchester Citys U18-lag. Nå skal han trolig få bryne seg mot Premier League-vinnerne på a-laget på trening fremover.

Foto: ANDREW YATES/Strømsgodset / Afp

– De er kommet til enighet. Bersant blir proff i City fra 1. juli. Dette er kjempemoro, sier pappa Eduar Celina til Drammens Tidende.

Stortalentet forlot Strømsgodset for å bli en del av Citys ungdomsakademi i 2012. Nå er gutten med flere ungdomslandskamper for Norge tilbudt treårig kontrakt.

Celina bruker den tidligere England-stjernen Michael Owen som agent.

Håper på plass i troppen

17-åringen er for tiden ute etter en ankeloperasjon, men har vært blant de beste spillerne på Citys U18-lag denne sesongen.

– Han vil helt sikkert få økter med A-laget. Målet er å være med i troppen i for eksempel en av de tidlige cuprundene, sier pappa Celina til DT.

Midtbanespilleren debuterte for Citys U18-lag i januar 2013. Den offensive spilleren har bidratt med flere viktige mål for de himmelblå. Han omtales også som en stødig straffeskytter.

– Tøffe perioder

Strømsgodsets sportssjef Jostein Flo gleder seg over at Celina får proffkontrakt med de engelske seriemesterne.

– Det er fantastisk moro at han slår gjennom. Bersant har hatt sine tøffe perioder og utfordringer der borte, men han har fått veldig god støtte fra familien. Man må også oppleve noen nedturer for å få fremgang, sier Flo til Drammens Tidende.

Faren forteller også at sønnen har møtt noen utfordringer i sitt første år i Manchester.

– Han savnet familien og Drammen. Men nå har han etablert seg bra der borte, sier han til DT.

Kan velge Kosovos landslag

Celina er et stort talent, men det er ikke sikkert at Norges a-landslag vil få nytte av ham noen gang.

17-åringen er norsk statsborger, men er født i Kosovo. Han har spilt ungdomslandslagskamper for Kosovo i tillegg til kampene han har hatt for Norge.

– Det var et åpenbart valg for meg. Det var bare ikke klart om Kosovo ville klare å ha et landslag for noen år siden, men da jeg hørte om det ble jeg veldig glad og klar for å reise dit. Jeg spilte for Kosovo i en U20-turnering i Sveits, og var stolt for å ha på meg drakten. Jeg ser frem til å gjøre det igjen, har Celina uttalt til Manchester Evening News.

Det er mulig å spille ungdomslandslagskamper for forskjellige nasjoner, men ikke på seniornivå i offisielle kamper. Da må man velge seg ett landslag.

Fotball

Oppsummert

 • 19.00: FIFA kårer verden beste fotballspillere på både herre- og kvinnesiden. Erling Braut Haaland og Caroline Graham Hansen kan havne på årets lag.
 • Gabrielsen ferdig i Toulouse

  Midtstopper Ruben Gabrielsen er enig med den franske fotballklubben Toulouse om å terminere kontrakten.

  Det opplyser klubben på sin nettside. I en kort melding takker klubben Gabrielsen for innsatsen.

  Gabrielsen har vært på lån i FC København i høstsesongen. Midtstopperen kom til Toulouse for to år siden. Nå kan han forhandle fritt med andre klubber om neste steg i sin fotballkarriere.

  Trening med landslaget i fotball
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • Målløst for Sørloth og Real Sociedad

  Real Sociedad og Getafe spilte 0-0 i spansk toppliga søndag. Alexander Sørloth spilte en drøy time for vertene.

  Sørloth startet kampen for Sociedad, men markerte seg ikke stort. han ble byttet ut etter en times spill. Dermed gikk han målløs av banen i sin 15. ligakamp for sesongen. Han har scoret ett mål for Sociedad i ligaen så langt. Det målet kom i 2-2-kampen mot Atlético Madrid i oktober.

  Nordmannen scoret imidlertid mot Atlético for noen dager siden og bidro til at laget avanserte fra åttedelsfinalen i cupen.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Miguel Morenatti / AP
 • Welbeck reddet poeng mot Leicester

  Det gikk mot hjemmeseier til Leicester i søndagens Premier League-oppgjør mot Brighton, men en sen scoring av Danny Welbeck sørget for poengdeling og 1-1 på King Power Stadium.

  Patson Daka sendte Leicester i ledelsen rett etter pause, men Leicester klarte ikke ri seieren i land.

  Tidligere Manchester United og Arsenal-spiss Danny Welbeck dukket opp åtte minutter før slutt og reddet poenget for gjestene.

  Premier League - Leicester City v Brighton & Hove Albion
  Foto: JASON CAIRNDUFF / Reuters
 • Liverpool tok innpå City

  Liverpool hadde muligheten til å spise seg innpå Manchester City på toppen av Premier League-tabellen, med seier mot Crystal Palace søndag.

  Nettopp det gjorde Jürgen Klopps mannskap, da de til slutt vant 3-1 borte mot London-laget.

  Midtstopper Virgil van Dijk åpnet ballet med et hodestøt, før Alex Oxlade-Chamberlain doblet ledelsen før pause.

  Odsonne Edouard reduserte etter hvilen, og Palace var nær en utlikning. I stedet ble det nok en scoring til Liverpool, da Fabinho omsatte et omdiskutert straffespark i mål.

  Premier League - Crystal Palace v Liverpool
  Foto: HANNAH MCKAY / Reuters
 • Målløst for Arsenal

  Arsenal med Martin Ødegaard fra start, maktet ikke å få hull på byllen mot tabelljumbo Burnley søndag.

  Hjemmelaget hadde flere gode muligheter til å score, men da både Ødegaard og Alexandre Lacazette ikke klarte å overliste Burnley-målvakt Nick Pope, måtte London-laget nøya seg med ett poeng.

  Arsenal ligger med det på sjetteplass i Premier League, mens Burnley blir liggende på jumboplass.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: David Cliff / AP