Norsk 17-åring får proffkontrakt med Manchester City

Den tidligere Strømsgodset-spilleren Bersant Celina er blitt tilbudt treårskontrakt av Premier League-vinneren Manchester City.

TOPSHOTS-FBL-ENG-PR-MAN CITY-WEST HAM 170612797

Bersant Celina har vært en av de beste spillerne på Manchester Citys U18-lag. Nå skal han trolig få bryne seg mot Premier League-vinnerne på a-laget på trening fremover.

Foto: ANDREW YATES/Strømsgodset / Afp

– De er kommet til enighet. Bersant blir proff i City fra 1. juli. Dette er kjempemoro, sier pappa Eduar Celina til Drammens Tidende.

Stortalentet forlot Strømsgodset for å bli en del av Citys ungdomsakademi i 2012. Nå er gutten med flere ungdomslandskamper for Norge tilbudt treårig kontrakt.

Celina bruker den tidligere England-stjernen Michael Owen som agent.

Håper på plass i troppen

17-åringen er for tiden ute etter en ankeloperasjon, men har vært blant de beste spillerne på Citys U18-lag denne sesongen.

– Han vil helt sikkert få økter med A-laget. Målet er å være med i troppen i for eksempel en av de tidlige cuprundene, sier pappa Celina til DT.

Midtbanespilleren debuterte for Citys U18-lag i januar 2013. Den offensive spilleren har bidratt med flere viktige mål for de himmelblå. Han omtales også som en stødig straffeskytter.

– Tøffe perioder

Strømsgodsets sportssjef Jostein Flo gleder seg over at Celina får proffkontrakt med de engelske seriemesterne.

– Det er fantastisk moro at han slår gjennom. Bersant har hatt sine tøffe perioder og utfordringer der borte, men han har fått veldig god støtte fra familien. Man må også oppleve noen nedturer for å få fremgang, sier Flo til Drammens Tidende.

Faren forteller også at sønnen har møtt noen utfordringer i sitt første år i Manchester.

– Han savnet familien og Drammen. Men nå har han etablert seg bra der borte, sier han til DT.

Kan velge Kosovos landslag

Celina er et stort talent, men det er ikke sikkert at Norges a-landslag vil få nytte av ham noen gang.

17-åringen er norsk statsborger, men er født i Kosovo. Han har spilt ungdomslandslagskamper for Kosovo i tillegg til kampene han har hatt for Norge.

– Det var et åpenbart valg for meg. Det var bare ikke klart om Kosovo ville klare å ha et landslag for noen år siden, men da jeg hørte om det ble jeg veldig glad og klar for å reise dit. Jeg spilte for Kosovo i en U20-turnering i Sveits, og var stolt for å ha på meg drakten. Jeg ser frem til å gjøre det igjen, har Celina uttalt til Manchester Evening News.

Det er mulig å spille ungdomslandslagskamper for forskjellige nasjoner, men ikke på seniornivå i offisielle kamper. Da må man velge seg ett landslag.

Fotballnyheter