NRK Meny
Normal

Castilla vant med benket Ødegaard

Martin Ødegaard fikk ikke spille da Castilla slo bunnlaget Conquense 2-0. For Zinédine Zidane er dette en periode hvor resultater er viktigere enn spillerutvikling.

Martin Ødegaard

Martin Ødegaard fikk ikke spille da Castilla møtte bunnlaget Conquense. Dette bildet er fra en tidligere kamp.

Foto: Javier Lizón / EFE / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

I utgangspunktet burde Martin Ødegaard starte hver kamp for Castilla, så sant han er tilgjengelig.

Laget er først og fremst en arena for spillerutvikling i Real Madrid, og uansett hva du syntes om Ødegaards prestasjoner i hvitt så langt, hersker det lite tvil om at 16-åringen er lagets mest lovende talent.

Men mot Conquense kom han aldri på banen. Og uten ham vant laget sin andre kamp på rad.

Det er mulig å forstå Zinédine Zidanes posisjon. Castilla rykket ned forrige sesong og er desperate etter å nå Segunda División. Det samme gjelder Zidane selv, som gjør sin debutsesong som hovedtrener, og som har ambisjoner om å ta over Madrids førstelag samt Frankrike.

Før denne kampen lå Castilla fire poeng bak playoff-sonen med én kamp mindre spilt. Sesongen går mot slutten. Presset øker for hver kamp.

De slo Las Palmas B hele 5-1 forrige helg uten Ødegaard, og Zidane ønsket å beholde den offensive kjemien. Castilla storspilte på ingen måte i dag, men det fikk bare være. Dette handlet kun om tre poeng.

Kritiske røster

For målet var alltid å bygge videre på seieren mot Las Palmas B. De hvitkledde sto med fire strake tap før det oppgjøret, en formkurve som hadde vippet dem ned fra tabelltoppen til utenfor playoff-sonen. Kun de fire øverste lagene får spille om opprykk til spansk andredivisjon.

I forkant av den storseieren skrev kritiske røster i den Madrid-baserte sportsavisen Diario AS at Ødegaards inntreden hadde hatt en negativ effekt på Castillas lagmoral.

Dette ble lenket til lagets formsvikt. Ødegaard benektet påstanden og beskrev stallen som en «utrolig fin gjeng».

Basert på banespillet hadde avisens skriverier lite substans: Castillas problemer spillemessig har ikke handlet om Ødegaard, og laget tapte også kampen mot Huesca, hvor han startet på benken.

Skulle det ligge sannhet i at det finnes sjalusi i troppen, vitner det mer om uprofesjonalitet blant Ødegaards lagkamerater enn noe annet.

Seieren mot Las Palmas B var etterlenget, men også forventet. Laget lå i nedrykkssonen og hadde ikke vunnet en bortekamp siden september.

Langt og høyt

Som i den kampen var tre poeng minimumskravet mot Conquense, laget i bunnen av divisjonen, som sto med én seier på 11 kamper.

På forhånd var håpet for Ødegaard å involvere seg mer enn hva var tilfellet i hans forrige kamp for Castilla, borte mot Rayo Vallecano B. Den dagen var Zidanes menn overraskende direkte: Flere lange pasninger ble slått mot kantene og i bakrom, og mange var uten adresse.

Stilen var brukbar for lagets venstrekant Burgui, som med sin hurtighet og fysikk er en effektiv kontringsspiller. Det samme gjaldt ikke Ødegaard, som fikk lite å jobbe med og slet med å komme til sin rett. De få mulighetene han fikk ble ikke tatt vare på.

Men han fikk ingen sjanser her. I stedet startet Zidane med den 19-årige høyrekanten Álvaro, som scoret mot Las Palmas B.

Dermed var spørsmålet om Castilla kunne sikre sin første borteseier siden januar.

Laber kvalitet

De første 45 minuttene var alt annet enn overbevisende. Etter 31 minutter skjøt Álvaro rett på keeper fra spiss vinkel, etter å ha mottatt et frispark fra venstre.

Det var den eneste sjansen før pause.

Håpet var at Castilla ville spille ball i hatt med Conquense, spesielt etter 5-1-seieren, men det skjedde ikke. Spillemessig fantes det få forskjeller mellom lagene i begynnelsen. Det var mye upresist, mange svake oppspill, og få som maktet å tre gjennom giftige pasninger.

Castilla forbedret seg halvveis ut i andre omgang og alenespissen Mariano scoret to mål. Men alt i alt var dette en sliteseier mot et svakt lag. Kvaliteten var laber. Basert på de 90 minuttene fantes det ingenting som tydet på at spillet løftet seg uten Ødegaard.

Samtidig er laget i medvind uten Ødegaard, og alt handler nå om opprykk. Seks ligakamper gjenstår. Zidanes laguttak mot Tudelano neste helg blir meget interessant.

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.