Hopp til innhold

Castilla vant med benket Ødegaard

Martin Ødegaard fikk ikke spille da Castilla slo bunnlaget Conquense 2-0. For Zinédine Zidane er dette en periode hvor resultater er viktigere enn spillerutvikling.

Martin Ødegaard

Martin Ødegaard fikk ikke spille da Castilla møtte bunnlaget Conquense. Dette bildet er fra en tidligere kamp.

Foto: Javier Lizón / EFE / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

I utgangspunktet burde Martin Ødegaard starte hver kamp for Castilla, så sant han er tilgjengelig.

Laget er først og fremst en arena for spillerutvikling i Real Madrid, og uansett hva du syntes om Ødegaards prestasjoner i hvitt så langt, hersker det lite tvil om at 16-åringen er lagets mest lovende talent.

Men mot Conquense kom han aldri på banen. Og uten ham vant laget sin andre kamp på rad.

Det er mulig å forstå Zinédine Zidanes posisjon. Castilla rykket ned forrige sesong og er desperate etter å nå Segunda División. Det samme gjelder Zidane selv, som gjør sin debutsesong som hovedtrener, og som har ambisjoner om å ta over Madrids førstelag samt Frankrike.

Før denne kampen lå Castilla fire poeng bak playoff-sonen med én kamp mindre spilt. Sesongen går mot slutten. Presset øker for hver kamp.

De slo Las Palmas B hele 5-1 forrige helg uten Ødegaard, og Zidane ønsket å beholde den offensive kjemien. Castilla storspilte på ingen måte i dag, men det fikk bare være. Dette handlet kun om tre poeng.

Kritiske røster

For målet var alltid å bygge videre på seieren mot Las Palmas B. De hvitkledde sto med fire strake tap før det oppgjøret, en formkurve som hadde vippet dem ned fra tabelltoppen til utenfor playoff-sonen. Kun de fire øverste lagene får spille om opprykk til spansk andredivisjon.

I forkant av den storseieren skrev kritiske røster i den Madrid-baserte sportsavisen Diario AS at Ødegaards inntreden hadde hatt en negativ effekt på Castillas lagmoral.

Dette ble lenket til lagets formsvikt. Ødegaard benektet påstanden og beskrev stallen som en «utrolig fin gjeng».

Basert på banespillet hadde avisens skriverier lite substans: Castillas problemer spillemessig har ikke handlet om Ødegaard, og laget tapte også kampen mot Huesca, hvor han startet på benken.

Skulle det ligge sannhet i at det finnes sjalusi i troppen, vitner det mer om uprofesjonalitet blant Ødegaards lagkamerater enn noe annet.

Seieren mot Las Palmas B var etterlenget, men også forventet. Laget lå i nedrykkssonen og hadde ikke vunnet en bortekamp siden september.

Langt og høyt

Som i den kampen var tre poeng minimumskravet mot Conquense, laget i bunnen av divisjonen, som sto med én seier på 11 kamper.

På forhånd var håpet for Ødegaard å involvere seg mer enn hva var tilfellet i hans forrige kamp for Castilla, borte mot Rayo Vallecano B. Den dagen var Zidanes menn overraskende direkte: Flere lange pasninger ble slått mot kantene og i bakrom, og mange var uten adresse.

Stilen var brukbar for lagets venstrekant Burgui, som med sin hurtighet og fysikk er en effektiv kontringsspiller. Det samme gjaldt ikke Ødegaard, som fikk lite å jobbe med og slet med å komme til sin rett. De få mulighetene han fikk ble ikke tatt vare på.

Men han fikk ingen sjanser her. I stedet startet Zidane med den 19-årige høyrekanten Álvaro, som scoret mot Las Palmas B.

Dermed var spørsmålet om Castilla kunne sikre sin første borteseier siden januar.

Laber kvalitet

De første 45 minuttene var alt annet enn overbevisende. Etter 31 minutter skjøt Álvaro rett på keeper fra spiss vinkel, etter å ha mottatt et frispark fra venstre.

Det var den eneste sjansen før pause.

Håpet var at Castilla ville spille ball i hatt med Conquense, spesielt etter 5-1-seieren, men det skjedde ikke. Spillemessig fantes det få forskjeller mellom lagene i begynnelsen. Det var mye upresist, mange svake oppspill, og få som maktet å tre gjennom giftige pasninger.

Castilla forbedret seg halvveis ut i andre omgang og alenespissen Mariano scoret to mål. Men alt i alt var dette en sliteseier mot et svakt lag. Kvaliteten var laber. Basert på de 90 minuttene fantes det ingenting som tydet på at spillet løftet seg uten Ødegaard.

Samtidig er laget i medvind uten Ødegaard, og alt handler nå om opprykk. Seks ligakamper gjenstår. Zidanes laguttak mot Tudelano neste helg blir meget interessant.

Fotball

  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

    Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

    Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

    – Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

    – Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

    Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

    Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

    – Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

    776131836
    Foto: GLYN KIRK / AFP
  • Eskås ikke blant hoveddommerne i fotball-EM

    Fotballdommer Espen Eskås og hans team er ikke blant de 18 utvalgte som skal fordele de 51 kampene i sommerens fotball-EM mellom seg.

    Eskås og hans kollega Jan Erik Engan er likevel tatt ut til å være fjerdedommer og assistentdommer-reserve, kommer det fram av listen til Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

    Eskås er Norges høyest rangerte dommer. Han har det siste året fått flere oppdrag i mesterligaen og europaligaen, og i fjor sommer dømte han finalen i U21-EM. I sommer skal han dømme i OL.

    Disse dommerne er tatt ut til EM i Tyskland:

    Artur Soares Dias (Portugal), Jesús Gil Manzano (Spania), Marco Guida (Italia), Istvan Kovacs (Romania), Ivan Kruzliak (Slovakia), François Letexier (Frankrike), Danny Makkelie (Nederland), Szymon Marciniak (Polen), Halil Umut Meler (Tyrkia), Glenn Nyberg (Sverige), Michael Oliver (England), Daniele Orsato (Italia), Sandro Schärer (Sveits), Daniel Siebert (Tyskland), Anthony Taylor (England), Clément Turpin (Frankrike), Slavko Vinčić (Slovenia), Felix Zwayer (Tyskland).

    Også Facundo Tello fra Argentina skal dømme i EM. Det er en del av et samarbeid mellom Uefa og det søramerikanske fotballforbundet (Conmebol). (NTB)

    Espen Eskås dømmer Lyn mot Vålerenga på Ullevaal
    Foto: Terje Pedersen / NTB
  • Bellingham senket Barcelona i El Clásico på overtid

    Barcelona tok ledelsen to ganger i El Clásico, men det gikk mot 2-2 og status quo i gullkampen i La Liga inntil Jude Bellingham ga Real Madrid seieren.

    Det skjedde på overtid og på pasning fra Lucas Vázquez, som var involvert i alle de tre hjemmemålene på en dag da seriegullet i praksis ble sikret.

    Lucas Vázquez og Vinicius Junior samarbeidet om to utligningsmål tidligere i kampen, og Real Madrid økte med seieren sitt forsprang til serietoer Barcelona til hele elleve poeng når seks serierunder gjenstår. (NTB)

    Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
    Foto: Molly Darlington / Reuters
  • Glimt gikk på sesongens første poengtap

    Glimt fikk en drømmestart i toppkampen mot Molde da Nino Zugelj stanget inn 1–0 etter kun syv minutter.

    Men Molde kjempet seg tilbake i oppgjøret. Ti minutter ut i andre omgang rev Kristoffer Haugen seg fri på bakerste stang, og pirket et innlegg fra Kristian Eriksen over målstreken.

    Dermed gikk Bodø/Glimt på sitt første poengtap for sesongen, mens Molde unngikk å gå på sitt andre strake tap.

    De to deler tabelltoppen med Brann, alle på ti poeng. Men Glimt har en kamp mindre spilt enn rivalene.

    Bodø/Glimt-spillere feirer etter målskåring på Aspmyra 21. april
    Foto: Kåre Riibe Ramskjell / NRK
  • Perle da Liverpool slo tilbake med seier

    Liverpool reiste seg etter europaligaexiten og vant 3-1 borte mot Fulham i Premier League søndag. Klubben er fortsatt med i tittelracet.

    Liverpool-manager Jürgen Klopp overrasket og henviste både Mohamed Salah og Darwin Núñez til benkeplass til oppgjøret.

    Uten stjernespillerne fra start sørget Trent Alexander-Arnold, Ryan Gravenberch og Diogo Jota for tre viktige poeng i kampen om Premier League-tittelen.

    Seieren sender laget à poeng med Arsenal på tabelltopp. Manchester City har en kamp mindre spilt og går forbi begge om den vinnes. (NTB)

    Premier League - Leicester City v Liverpool
    Foto: CARL RECINE / Reuters
Salah
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.
Erling Haaland
Phil Foden