NRK Meny
Normal

Casillas frykter lagkameraten: – Jeg håper han har en dårlig dag

Spania er klar favoritt når de møter Frankrike i kvartfinalen i kveld. Spanjolenes keeper Iker Casillas har stor tro på avansement, men frykter målteften til lagkamerat Karim Benzema i Real Madrid.

Casillas/Benzema

Spanias kaptein Iker Casillas tror på seier, men frykter kompis Karim Benzema (t.h.) hos Frankrike.

Foto: ALESSANDRO BIANCHI / Reuters

Real-kameratene

Iker Casillas (foran) og Karim Benzema på Real Madrid-trening.

Foto: DOMINIQUE FAGET / Afp
Blanc

Laurent Blanc vurderer visstnok en defensiv midtbanetrio mot Spania.

Foto: FRANCK FIFE / Afp
del Bosque

Vicente del Bosque er først og fremst redd for å undervurdere det franske laget.

Foto: Darko Vojinovic / Ap

– Frankrike er et godt lag. Vi kan ikke forvente at kampen blir enkel. Man må være forberedt på å lide i EM, sier Casillas til Marca.

Landslagskapteinen står bak et lag som har vist solid styrke i årets mesterskap. De vant sin gruppe foran Italia, og slapp bare inn ett eneste mål i gruppespillet.

– Verdens beste angrep

Nå blir det trolig tøffere. Spania har en svært dyster statistikk mot Frankrike i mesterskapssammenheng, og målvakten tar slett ikke lett på kveldens kamp.

– Man får ingenting gratis i turneringer som denne, spesielt ikke i utslagsrundene. Frankrike er et kvalitetslag med en veldig god trener, sier Casillas.

Det er ikke dermed sagt at Real Madrid-keeperen ikke tror på seier i kveld. Tvert i mot har han sterk tiltro til egne lagkamerater.

– Vi har den beste angrepsrekka i verden, sier han.

Redd for å undervurdere

Frankrike er heller ikke så verst utrustet offensivt. Foruten Bayern Münchens Franck Ribery og Manchester City-stjernen Samir Nasri, har de en Real Madrid-spiss som storspilte sist sesong: Karim Benzema.

– Jeg håper han har en dårlig dag, kommenterer Casillas.

Også sjefen til Casillas, landslagstrener Vicente del Bosque, er mest opptatt av å snakke positivt om Frankrike.

Han er livredd for å undervurdere dem, og tror favorittstempelet laget hans har fått delvis skyldes taktisk spill fra den franske leiren.

– Vi vet hvordan dette fungerer. Alle (franske) snakker pent om Spania når de skal spille mot oss, men vi kan ikke bli selvtilfredse. Vi kan ikke slå noen om vi tror vi er overlegne, sier han til Marca.

– Slo oss i 2006

Del Bosque påpeker at det ikke gikk særlig bra for spanjolene sist de trodde at en kamp mot Frankrike ble enkel.

– Jeg husker godt for seks år siden (VM 2006, journ. anm.), da de sa vi skulle møte et Frankrike på vei ned. De endte opp med å slå oss ut, sier han.

Det er varslet at Frankrike vil møte Spania med en nykomponert og defensivt orientert midtbane lørdag.

Landslagssjef Laurent Blanc skal etter ryktene å dømme ha valgt muskeltrioen Diarra, Cabaye og M'Vila som sine sentrale midtbanespillere, for å demme opp for svært ballsikre spanjoler.

Del Bosque tror ikke Blanc

Blanc selv er ordknapp, men avviser ikke ryktene.

– Vi har mentaliteten til å løpe, og løpe mye, for å demme opp mot spanjolene. Når vi får ballen, må vi spille raskt og dypt. Det er tanken, sier han ifølge Marca.

Hans spanske kollega kjøper ikke den forklaringen. Del Bosque tror ikke Blanc vil satse defensivt i det hele tatt.

– Det tviler jeg på. De er bedre på å spille seg ut av forsvaret og til å ta initiativet. Jeg skulle ønske de ville spille defensivt, men jeg kan ikke se for meg at Nasri, Ribery og Benzema vil holde igjen, sier han.

Fotballnyheter