Her sikrer Carrick United-seier

Manchester United levde tidvis farlig, men Michael Carricks mål tidlig i kampen var nok til å sikre tre poeng for vertene mot Galatasaray i mesterligaen.

Michael Carrick

Michael Carrick fintet seg forbi keeper Néstor Muslera og sendte Manchester United opp i 1-0 tidlig i kampen.

Foto: ANDREW YATES / Afp

Michael Carrick

Michael Carrick kunne juble med elleville hjemmesupportere da etter målet.

Foto: JON SUPER / Ap
Nani

Nani fikk muligheten fra straffemerket, men nølte i tilløpet og klarte ikke å overliste Galatasarays sisteskanse.

Foto: DARREN STAPLES / Reuters
Lionel Messi

Lionel Messi snudde kampen mot Spartak Moskva med sine to mål og sikret seier for Barcelona. Her jubler han med Davild Villa.

Foto: JOSEP LAGO / Afp

– I første omgang ga vi bort ballen altfor ofte slik at de kunne kontre på oss. Etter pause var vi mye mer solide i forsvar og kom til sjanser, sier United-manager Alex Ferguson

– Tre poeng i åpningskampen er alltid viktig, spesielt etter det som skjedde med oss forrige sesong, sier han.

Tidlig scoring

Manchester United trengte bare sju minutter på å ta ledelsen hjemme mot Galatasaray.

Michael Carrick fikk en herlig pasning fra Shinji Kagawa og kom alene med Néstor Muslera. Carrick dro en skuddfinte, tok seg forbi keeper og satte ballen enkelt i tomt mål til 1-0.

Det ble en relativt sjansefattig første omgang på Old Trafford. Hjemmelaget hadde ballen mest uten å komme til kjempemuligheter, mens Galatasaray ikke klarte å utnytte sine kontringsmuligheter.

Straffebom

Andre omgang startet med en stor sjanse til vertskapet uten at det endte med mål. Like etter fikk United straffespark, og Nani gjorde seg klar fra krittmerket.

Portugiseren nølte i tilløpet og skuddet ble dårlig plassert. Muslera kastet seg til riktig retning og bokset ballen ut. Dermed stod det forsatt 1-0.

United hadde ballen mest også etter pause, men klarte ikke å utnytte ballinnehavet til å score et nytt mål tross store muligheter. Vertskapet levde tidvis farlig da Galatasaray kom på overgangsmuligheter, men unngikk baklengsmål.

Få minutter før slutt ville Manchester United ha ny straffe da Valencia gikk ned i feltet, men dommeren vinket spillet videre til hjemmespillernes store frustrasjon.

Manchester United vant likevel slitekampen, og står med tre poeng etter sin første gruppespillkamp. Det har også CFR Cluj i samme gruppe, etter at de slo Braga 0-2 på bortebane.

Messi reddet Barcelona

Barcelonas stjernegalleri holdt på å gå på en skikkelig skrell i sin åpningskamp i gruppespillet mot Spartak Moskva.

Vertskapet scoret riktignok kampens første mål, men 58 minutter ut i kampen hadde gjestene snudd kampen til 2-1-ledelse.

Da tok Lionel Messi ansvar. Han scoret både 2-2 og 3-2-målet, og sørget for at Barcelona likevel fikk med seg tre poeng fra kampen.

– Vi fortjente seieren, men det var en veldig vanskelig kamp. Det blir ikke enkelt når motstanderen forsvarer seg dypt og hindrer oss fra å finne rom, sier Messi.

– De forsvarte seg godt innenfor 16-meteren og har raske og sterke angripere som kontrer raskt. Det ble vanskelig for oss, men vi fortsatte å presse og greide å snu det, sier tomålsscoreren.

Celtic og Benfica spilte 0-0 i den andre kampen i mesterligaens gruppe G. Dermed topper Barcelona gruppetabellen etter første runde.

Fotballnyheter