Carew matchvinner mot Sveits

Drillo og det norske mannskapet påførte Sveits sitt første tap i 2009 lørdag kveld.

John Carew

John Carew og John Arne Riise jubler etter straffescoringen mot Sveits.

Foto: Michael Buholzer / Scanpix/Reuters

Sveits – Norge 0-1

Se også: Kampfakta Sveits - Norge

Taktisk seier for Drillo


Privatlandskampen mellom Sveits og Norge i Geneve lørdag var ikke noe fyrverkeri av en fotballkamp. Men etter 90 minutter spill var det Norge som trakk det lengste strået takket være et straffespark fra John Carew.

Tre minutter ut i andre omgang utfordret Gamst Pedersen innbytter Philipp Degen inne i 16-meteren og ble felt. Straffen var soleklar og Carew gjorde jobben fra 11-metersmerket.

Velkomponert midtbane

Sveits hadde ballen mest, men sleit veldig med å bryte gjennom et kompakt norsk lag. Seieren var av typisk Drillo-karakter. Det var ikke spesielt pent å se på, men Drillo hadde komponert en midtbane som jobbet knallhardt og utviste stor arbeidskapasitet.

Den bakre fireren var bedre organisert enn den har vært på lenge, til stor frustrasjon for sveitserne. Kampen sett under ett var sjansefattig, selv om Sveits hadde flere brukbare muligheter.

Henning Hauger stortrivdes i den dype midtbanerollen og var blant kampens beste spillere. I den defensive midtbanerollen styrte han det norske pasningsspillet og gjorde en kjempejobb i det defensive spillet.

Første tap for Sveits

Norge pådro VM-klare Sveits deres første tap i 2009.

Med seieren fortsetter Drillo sin fine statistikk mot Sveits. I 1997 ledet han Norge til en 5-0 seier på Ullevål og året tidligere tok Norge alle poengene også på bortebane med en 1-0 seier.

Seieren styrker valget av Drillo som landslagstrener, noe den nye toppfotballsjefen Nils Johann Semb naturligvis vil være godt fornøyd med.

Fotballnyheter