Capello trekker seg som England-sjef: – FA fornærmet meg

Går fordi han er uenig med Det engelske fotballforbundets vraking av John Terry som landslagskaptein.

Fabio Capello

Fabio Capello var onsdag i møtet med Det engelske fotballforbundet (FA). Etter møtet offentliggjorde han oppsigelsen.

Foto: Nick Potts / AP

Det engelske fotballforbundet (FA) bekrefter Capellos avgang i en pressemelding onsdag.

Avgjørelsen ble tatt etter et møte mellom Capello og FA-formann David Bernstein.

Da det i forrige uke ble kjent at Terry ikke får fortsette som England-kaptein kritiserte italienske Capello avgjørelsen på italiensk TV.

Det ble dårlig mottatt av FA som innkalte Capello til møte.

Capello: – Enkel avgjørelse

– De (FA) fornæret meg på det groveste og skadet min autoritet. Det ble et problem for laget, sier Capello til italiensk presse ifølge britiske Sky Sports.

Italieneren er ikke fornøyd med måten Fotballforbundet har behandlet han på.

– Enkelte overtramp har jeg aldri tolerert, så dette var en enkel avgjørelse for meg å ta, sier Capello om oppsigelsen.

– Vi er enige om at dette er en riktig avgjørelse, sier FA-formann David Bernstein.

Rasismeanklager

FA vraket John Terry som kaptein fordi han er anklaget for rasismeuttalelser.

Årsaken til at Capello nå går er både at han er uenig i FAs avgjørelse og at han har kritisert sitt eget forbund. Samtidig som han er misfornøyd med behandling han har fått av sitt eget forbund.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Terry og Anton Ferdinand

John Terry er anklaget for å ha kommet med rasistiske ytringer mot QPRs Anton Ferdinand (th).

Foto: Glyn Kirk / AFP

Umiddelbar effekt

– Fabios oppsigelse er akseptert og han trekker seg med umiddelbar virkning, heter det i pressemeldingen fra FA.

Italieneren tok avgjørelsen om å si opp etter møtet med FA-formann Bernstein onsdag.

– Jeg vil understreke at Fabio opptrådte meget profesjonelt både under møtet og at han også har gjort det i sin tid som landsalgssjef, sier Bernstein.

60 millioner i lønn

Capello overtok England-jobben i desember 2007 da han etterfulgte Steve McClaren som ikke greide å ta laget til EM-sluttspill.

Capello vant 24 av 37 kamper og fikk sju uavgjort og seks tap med det engelske landslaget, men han lyktes ikke i mesterskap.

Årslønnen på cirka 60 millioner kroner har heller ikke vært med på å gjøre ham særlig populær på De britiske øyer. Capello skulle slutte som landslagssef etter sommerens EM-sluttspill.

– Vi takker Fabio for jobben han har gjort med England og ønsker han lykke til å fremtiden, sier Bernstein.

Rettsaken er utsatt

John Terry er anklaget for å ha brukt rasistiske skjellsord mot Queens Park Rangers-spilleren Anton Ferdinand under en seriekamp i fjor høst.

Rettssaken er utsatt til etter EM-sluttspillet i sommer. Capello reagerer på at Terry er fratatt kapteinsbilde før han er dømt.

– Noe av det som tvang meg til å ta fatte denne beslutningen er at jeg trodde man i England var så opptatt av at man er uskyldig frem til man er dømt, sier han til italiensk presse.

Englands neste landskamp er en privatkamp mot Nederland på Wembley 29. februar.

Laget har også avtalt en kamp mot Norge på Ullevaal i mai.

Fotball

 • Dansk keeperlegende er død

  Den danske keeperlegenden Lars Høgh er død. Det bekrefter det danske fotballforbundet på Twitter. Den tidligere landslagskeeperen ble 62 år gammel. Han var keeper på det legendariske danske VM-laget fra 1986. Høgh spilte hele sin aktive klubbkarriere for danske OB.

  – Vi har mistet en stor personlighet, en nær kollega, en god venn og mest av alt et helt fantastisk menneske. Alle tanker går til Lars sin familie i denne vanskelige tiden, skriver det danske forbundet.

  Høgh har slitt med kreftsykdom i mange år.

  Laster Twitter-innhold
 • Johnsen sluttar i Eik Tønsberg

  Ronny Johnsen har gitt Eik Tønsberg beskjed om at han ikkje vil halde fram som trenar i klubben. Årsaka er at han ikkje vil halde fram i den nye organieringa som styret har vedteke.

  Det melder klubben sjølv på sine nettsider.

  Johnsen har dei to siste åra leia eit trenarteam på tre personar. Styret vil ha ein modell med færre trenarar.

  Han har også vore sentral i prosessen med samanslåing av Eik Tønsberg og FK Tønsberg. Klubben var to poeng unna opprykk til 2. divisjon i år.

  To profilar har dermed forlate Tønsberg-fotballen i løpet av kort tid. Etter sesongslutt måtte John Arne Riise slutte som trenar i Flint.

  Ronny Johnsen
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Pelé på sjukehus med tarmkreft

  Den brasilianske fotballegenda Pelé (81) er innlagd på sjukehus på grunn av tarmkreft, melder VG og fleire internasjonale medium.

  Det vart i september kjent at den tredobbelte verdsmeisteren var ramma av kreft i tjukktarmen. CNN i Brasil skriv at han er innlagd for å halde fram behandlinga for sjukdommen, og at han truleg kan forlate sjukehuset dei neste dagane.

  Pelés tilstand skal vere stabil. Han er tidlegare operert for tarmkreften og får cellegiftbehandling.

  Pelé
  Foto: Benedikt Von Loebell / AFP
 • Får fylle tribunene

  Det blir ingen antallsbegrensninger for fotballklubbene som skal fullføre eliteserie og kvalifisering kommende helg.

  Det er klart etter et møte mellom Norsk Toppfotball og 18 av deres klubber onsdag formiddag.

  Siste runde i Eliteserien spilles søndag, og Jerv og Fredrikstad møtes i kvalifiseringen samme dag.

  – Det blir ingen antallsbegrensninger. Det er flott, siden det er spenning både i topp og bunn, sier kommersiell leder Pål Breen i Norsk Toppfotball til NRK.

  – Det er noen klare anbefalinger på bruk av munnbind i visse soner. Noen kommuner kan også gjøre egne tiltak, men det er ikke bekreftet noe der ennå, legger Breen til.

  Breen sier det ikke vil være krav om bruk av munnbind på tribunene. Meterreglen gjelder ikke på arrangementer utendørs der det er fast tilviste plasser.

  Regjeringen skriver på sine nettsider at det allerede har vært nasjonal anbefaling om å bruke munnbind der det er mye folk og vanskelig å holde avstand.

  – For eksempel når du skal hente jakken din etter et arrangement samtidig med mange andre eller på vei ut av en fotballstadion, skriver regjeringen. (NRK/NTB)

  Europa conference leauge 2021
  Foto: Mats Torbergsen / NTB
 • Bøtelagt for dommeruttalelser

  Dortmund-spiller Jude Bellingham må betale 40.000 euro i bot for dommeruttalelsene etter 2-3-tapet for Bayern München i Bundesliga lørdag.

  Bellingham har akseptert sanksjonen, opplyser Tysklands fotballforbund (DFB). Summen tilsvarer drøyt 400.000 kroner.

  Dommer Felix Zwayer kom i begivenhetenes sentrum etter at han lot være å dømme straffe til Dortmund, for så å dømme straffe til Bayern München etter en VAR-sjekk senere i kampen. Straffesparket sikret Bayern München seieren.

  – Man gir en dommer som er blitt dømt for kampfiksing før, den største kampen i Tyskland. Hva forventer man da? sa Bellingham etter oppgjøret

  Zwayer ble suspendert i seks måneder etter en dommerskandale i Tyskland i 2005. Han ble ikke dømt for kampfiksing, men for å ha akseptert en bestikkelse fra dommer Robert Hoyzer, som senere tilsto å ha veddet på og manipulert kamper i 2. Bundesliga.

  Parallelt med DFBs sanksjonssak etterforskes Bellinghams uttalelser av tysk politi. Ifølge Sky Sports skal påtalemyndigheten i Dortmund avgjøre om saken også får strafferettslige virkninger for briten. (NTB)

   Dortmund's Jude Bellingham
  Foto: Peter Dejong / AP

Messi fikk Gullballen for sjuende gang: – Det er utrolig å være her i kveld

Zlatan Ibrahimovic