NRK Meny
Normal

By Rise om Siem-påstand: – Det er bare vas

Kjetil Siem hevder blant annet at han fikk Ola By Rise til å gråte. Nå slår tidligere landslagsassistent Rise tilbake mot flere påstander.

Ola By Rise

Ola By Rise tar avstand fra flere av Kjetil Siems uttalelser i Dagbladet i dag.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

I boka «Ballens bane» forteller Ola By Rise blant annet om hvordan generalsekretæren i Norges Fotballforbund, Kjetil Siem, fikk han fjernet fra pressekonferansene der han vanligvis satt ved siden av Egil Olsen som var landslagssjef.

Kjetil Siem, NFF

Kjetil Siem og Ola By Rise er uenige om flere ting fra tiden sammen i fotballforbundet.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

– Han var kanskje ikke vant med avgjørelser om å bli fjernet fra podiet på pressekonferansene, og jeg tror dessverre han tok det litt personlig, sier Kjetil Siem til Dagbladet.

Det er en oppfatning den tidligere landslagsassistenten ikke kjenner seg igjen i.

– Det er bare vas. Egil ville ha meg der, men hvis generalsekretæren ikke ønsket det så var det helt okay, sier By Rise til NRK.no.

Avfeier flere Siem-utspill

I boka legger ikke By Rise skjul på sin misnøye med generalsekretær Kjetil Siem. Både kommunikasjonen de to imellom, samt prosessen rundt Drillos avgang som landslagssjef er temaer.

– Jeg opplevde det som uryddig, gjentar han overfor NRK.no.

Men Siem er også nevnt i sammenheng med tiden som Aftenposten-journalist.

Ola By Rise som aktiv

Ola By Rise fikk aldri muligheten som Englands-proff og ble i Rosenborg. Her fra cupfinalen i 1992.

Foto: Holm, Morten / NTB scanpix

Journalisten Siem var mannen som ga keeperen beskjed om at en overgang til engelske Southampton gikk i vasken i 1989. Årsaken var manglende arbeidstillatelse, noe By Rise på det tidspunktet ikke hadde fått med seg.

– Jeg fikk opplysningen fra arbeidsdepartementet i England. Det var ingen morsom nyhet å formidle til en proffdrømmene Ola. Han gråt og jeg synes synd på ham, sier Siem til Dagbladet.

Også dette utspillet mener hovedpersonen selv er tull.

– Jeg gråt aldeles ikke. Hvis jeg skal gråte eller skrike så sparer jeg det til helt andre anledninger enn det der, sier By Rise.

Den tidligere landslagskeeperen utdyper hvordan han opplevde den konkrete seansen med Siem på 80-tallet.

– Jeg var mest irritert og trodde ikke helt på han. Jeg trodde ikke på at en Aftenposten-journalist fikk slik informasjon før klubb og spiller gjorde det.

Ikke bitter

Til tross for at By Rise og Siem framstår som alt annet en perlevenner hevder førstnevnte at han ikke har noe imot hverken generalsekretæren eller fotballpresident Yngve Hallén. For med unntak av hendelsene By Rise drar fram i boken vil han ikke kritisere jobben noen av dem har gjort i Norges Fotballforbund.

– Jeg tror Kjetil gjøre mye bra. Jeg skiller mellom person og handling. Det jeg tar opp i boka er handlinger jeg synes har vært uryddig. Det betyr ikke at folk er dårlige mennesker, avslutter den tidligere landslagsassistenten.

Kjetil Siem har ikke besvart NRK.nos henvendelser onsdag, men fungerende kommunikasjonssjef i NFF, Yngve Haavik, har følgende kommentar til Ola By Rises synspunkter:

«Vi har kommunisert rundt prosessen med «Drillos» avgang/tidspunkt for Høgmos inntreden mange ganger. Ola har sine synspunkter som fremkommer i boka. Det er uproblematisk. (…) Nå fokuserer vi på kommende kamper.», skriver Haavik i en tekstmelding.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.